מיני סופגניות טבעוניות ברגע

מיני סופגניות טבעוניות ברגע

זמן הכנה: 5 דקות. זמן טיגון: 10 דקות. כמות: כ25 יחידות.

חנוכה! איזה חג של שמנים. ואם כבר, אז אני מעדיפה את השומן במיני. לכן החלטתי השנה להכין מיני סופגניות טבעוניות ברגע. 

האמת שכבר שנים אני בקושי נוגעת בסופגניות. כי אם אני אוכלת אחת, אני רוצה עוד ועוד ועוד… זה כל כך טעים ורך בפה. איך אפשר לעמוד בפני הבצקנית המטוגנת הזו? זה פשוט לא הוגן. לכן, אם כבר, אז מיני סופגניות – זה קטן, עוד א.נשים צריכים לאכול מזה, ואז אוכלים מעט 😉 (סיפורים שאני מספרת לעצמי… כשסיימתי להכין אותן, תקעתי את כולן לבד כמו טייפון).

ואם מדברים על סופגניות, יש כמובן גם את הלביבות 🙂 שהן עוד סיפור אהבה. אם אתן.ם בעניין, תוכלו להיכנס למתכון שלי בלחיצה על הלינק – לביבות תפוח אדמה וגזר.

בכל מקרה, החלק הכי חשוב במיני סופגניות האלה, זה שלוקח רגע להכין אותן, ואי אפשר לטעות – זה תמיד יוצא טעים. אם אתן.ם מארחים תעשו כמות כפולה ואף משולשת.
אז שניגש למלאכה?

רכיבים
220 גרם ממרח סויה אלטרנטיב של תנובה (כמעט קופסה, פחות כף בערך)
1 כוס  (250 מ”ל) קמח לבן* מנופה
1/2 1 כפיות אבקת אפיה
1 כף סוכר (לא חייב)
קורט מלח
שמן לטיגון
*במידה ומחליפים את הקמח הלבן בקמח מלא אחר מומלץ לשים 3/4 כוס.
*פחות ממליצה על קמח תופח – אפשרי רק אם מוסיפים מעט אבקת אפיה. אחרת המרקם פחות כיפי.

לפיזור מעל:
אבקת סוכר
סוכר חום/לבן 

עזרים:
שקית זילוף*
מספריים
כף מסננת 
נייר סופג
*ניתן להחליף בשקית רגילה עבה יותר ולחתוך את הפינה – פחות אקולוגי…. (כמו שקיות הוואקום של איקאה).

מיני סופגניות טבעוניות ברגע!

מחממים שמן עמוק במחבת.
בקערה, שמים את כל הרכיבים היבשים ומערבבים טוב. מוסיפים את הגבינה ומערבבים עד לקבלת בצק רך ודביק.

מעבירים את העיסה שיצאה לשקית זילוף ומתחילים ללחוץ מקצה השקית ולחתוך במספריים באורך שאתם אוהבים – המלצה! אל תעמיסו יותר מדי במחבת כדי לשמור על החום של השמן. מטגנים עד לקבלת צבע זהוב ויפה של סופגנייה. מוציאים בעזרת הכף מסננת ומניחים על נייר הסופג, וחוזר חלילה.

מעבירים את הסופגניות היפיות שלנו לצלחת נקייה, מפזרים מעל אבקת סוכר וסוכר כמה שאוהבים – ובתיאבון!

אני מזהירה. זה מנאצ’ שילך אתכם.ן גם אחרי החג.
ספרו לי איך יצא לכם.ן!

מיני סופגניות טבעוניות ברגע – רק מתכון 

רכיבים
220 גרם ממרח סויה אלטרנטיב של תנובה (כמעט קופסה, פחות כף בערך)
1 כוס  (250 מ”ל) קמח לבן* מנופה

1/2 1 כפיות אבקת אפיה
1 כף סוכר (לא חייב)
קורט מלח
שמן לטיגון
*במידה ומחליפים את הקמח הלבן בקמח מלא אחר מומלץ לשים 3/4 כוס.
*פחות ממליצה על קמח תופח – אפשרי רק אם מוסיפים מעט אבקת אפיה. אחרת המרקם פחות כיפי.

לפיזור מעל:
אבקת סוכר
סוכר חום/לבן 

עזרים:
שקית זילוף*
מספריים
כף מסננת 
נייר סופג
*ניתן להחליף בשקית רגילה עבה יותר ולחתוך את הפינה – פחות אקולוגי…. (כמו שקיות הוואקום של איקאה).

  1. מחממים שמן עמוק במחבת. בקערה, שמים את כל הרכיבים היבשים ומערבבים טוב. מוסיפים את הגבינה ומערבבים עד לקבלת בצק רך ודביק.
  2. מעבירים את העיסה שיצאה לשקית זילוף ומתחילים ללחוץ מקצה השקית ולחתוך במספריים באורך שאתם אוהבים – המלצה! אל תעמיסו יותר מדי במחבת כדי לשמור על החום של השמן. מטגנים עד לקבלת צבע זהוב ויפה של סופגנייה. מוציאים בעזרת הכף מסננת ומניחים על נייר הסופג, וחוזר חלילה.
  3. מעבירים את הסופגניות היפיות שלנו לצלחת נקייה, מפזרים מעל אבקת סוכר וסוכר כמה שאוהבים – ובתיאבון! אני מזהירה. זה מנאצ’ שילך אתכם.ן גם אחרי החג.

    ספרו לי איך יצא לכם.ן!

Comments

comments

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *