קישואים ממולאים בגריסים אפויים בתנור
זמן הכנה: 30 דקות. זמן אפייה: 45 דקות.
לפני חודש גילו לי קנדידה בבטן. אני לא הלאה אתכם בפרטים, כי חבל על התיאורים…. זה מוציא את התיאבון, ובכלל באתם בשביל קישואים ממולאים בגריסים אפויים בתנור.
אני רק אומר בקצרה, שהנטורופתית שלי אסרה עליי: סוכרים, פחמימות, פירות (רק תפוח ואגס מותר 🙁 ), ירקות סולניים, פטריות (רגע שבו בלעתי את הרוק…. טבעונית בלי פטריות?!!!), כל מה שמעובד (כולל טופו וסייטן) וחריף – שזה בעצם המשמעות שלי בחיים, חוץ מכוסברה.
לא סתם הלוגו של הבלוג שלי מורכב מחריף וכוסברה. יש לה מזל שלא לקחה לי את הכוסברה. אחרת זה היה נגמר רע. וכל זה – בין 3 ל6 חודשים 😯 !
אז בלעתי את הרוק, והחלטתי שאני מוציאה מעז מתוק – מתכונים חדשים! ואתם גם מרוויחים מזה – בריאות והנאה.
התחשק לי למלא קישואים, ולאפות אותם, כי לא בא לי את הכבדות של החורף, בא לי משהו קליל ואביבי. ובמקום להיות צפויה, הלכתי על גריסים שהשריתי, ויצאה מנה מטריפה…
מנת קישואים ממולאים בתנור, שזופים וחתיכיים.
אם כבר בגריסים עסקינן, אני רוצה לשתף אתכם, שגריסים מעבר לכך שהם עשירים בחלבון, הם עשירים במגנזיום, ברזל, זרחן ואשלגן, והם בריאים הרבה יותר מאורז מלא – ותכלס, גם הרבה יותר טעימים מאורז. אם בא לכם לקרוא על זה קצת: ערכים תזונתיים לגריסים.
אז בואו נתחיל – קישואים ממולאים בגריסים אפויים בתנור 🙂
רכיבים
1/4 1 כוסות גריסים לא מבושלים (שהושרו 24 שעות במים – להחליף מים כל כמה שעות)
7 קישואים עגולים קטנים עד בינוניים
1 בצל סגול בינוני
1 חופן עלי סלרי
1 חופן שמיר
1 חופן כוסברה
4 עגבניות שרי
3 שיני שום
2 כפות חמוציות ללא סוכר (לא חובה)
1/2 כפית חוויג’ למרק
1/3 כפית כורכום
1/2 כפית פלפל שחור
1 כפית מלח
1 כף שמן זית
נתחיל בבישול הגריסים במים על אש בינונית למשך 20-25 דקות. אנחנו לא צריכים את הגריסים ממש רכים, אלא טיפה אל דנטה (מעט פריכים). כשהגריסים מתבשלים, עולה קצף שמומלץ להוציא מדי פעם בעזרת כף. בזמן שהגריסים מתבשלים ניגש להכנות 😀
נקצוץ קטן את כל הירוקים והשום, ונשים בקערה גדולה. נחתוך את עגבניות השרי והבצל לקוביות קטנות של כ0.5 ס”מ, ואת החמוציות נקצוץ מעט בצורה גסה. לקישואים נחתוך את הראש (לשמור בצד), ובעזרת כף פריזיאן (או כל מרוקן ירקות אחר שיש לכם בבית) נרוקן את הקישואים, ונשאיר כ1-1.5 ס”מ בדפנות.
ממליצה משאריות הקישואים להכין סלט קישואים מדהים וסופר פשוט – כנסו ללינק.
כשהגריסים מוכנים, יש לשטוף אותם טוב במסננת, ולהעביר לקערה עם כל הירקות שחתכנו. נוסיף את התבלינים ושמן הזית. נערבב טוב טוב, ונטעם – זה כל כך טעים כבר ככה, שאפשר לאכול את זה כסלט כיפי.
נחמם תנור ל200 מעלות, ונתחיל למלא את הקישואים במילוי שלנו. חשוב מאוד, לא לדחוס לתוך הקישואים – המילוי בפנים צריכים להיות מלא, אך אוורירי וכיפי. בניגוד לאורז, לגריסים יש המון נוכחות ומה שנכנס בקלילות מספיק 🙂
ניקח מגש עם נייר אפייה, נסדר עליו את הקישואים ונשים עליהם את המכסים שלהם שחתכנו בהתחלה. נשפריץ מעט שמן זית על הקישואים ונפזר מעט מלח גס, ולתנור! אחרי 30 דקות בתנור, יש להוריד לקישואים את הכיסויים, ולהעלות ל220 מעלות לעוד כ15 דקות עד לשיזוף יפה של הקישוא בחלקו העליון.
זהו, יש לנו קישואים ממולאים בגריסים אפויים בתנור פריכים וכיפים לאכילה – כיפיים לארוחת צהריים או בסעודת חג בשולחן.
בתיאבון 😀
קישואים ממולאים בגריסים אפויים בתנור – רק מתכון:
רכיבים
1/4 1 כוסות גריסים לא מבושלים (שהושרו 24 שעות במים – להחליף מים כל כמה שעות)
7 קישואים עגולים קטנים עד בינוניים
1 בצל סגול בינוני
1 חופן עלי סלרי
1 חופן שמיר
1 חופן כוסברה
4 עגבניות שרי
3 שיני שום
2 כפות חמוציות ללא סוכר (לא חובה)
1/2 כפית חוויג’ למרק
1/3 כפית כורכום
1/2 כפית פלפל שחור
1 כפית מלח
1 כף שמן זית
- נתחיל בבישול הגריסים במים על אש בינונית למשך 20-25 דקות. אנחנו לא צריכים את הגריסים ממש רכים, אלא טיפה אל דנטה (מעט פריכים). כשהגריסים מתבשלים, עולה קצץ שמומלץ להוציא מדי פעם בעזרת כף.
- נקצוץ קטן את כל הירוקים והשום, ונשים בקערה גדולה. נחתוך את עגבניות השרי והבצל לקוביות קטנות של כ0.5 ס”מ, ואת החמוציות נקצוץ מעט בצורה גסה.
- לקישואים נחתוך את הראש (לשמור בצד), ובעזרת כף פריזיאן (או כל מרוקן ירקות אחר שיש לכם בבית) נרוקן את הקישואים, ונשאיר כ1-1.5 ס”מ בדפנות.
- כשהגריסים מוכנים, יש לשטוף אותם טוב במסננת, ולהעביר לקערה עם כל הירקות שחתכנו. נוסיף את התבלינים ושמן הזית. נערבב טוב טוב, ונטעם – זה כל כך טעים כבר ככה, שאפשר לאכול את זה כסלט כיפי.
- נחמם תנור ל200 מעלות, ונתחיל למלא את הקישואים במילוי שלנו. חשוב מאוד, לא לדחוס לתוך הקישואים – המילוי בפנים צריכים להיות מלא, אך אוורירי וכיפי. בניגוד לאורז, לגריסים יש המון נוכחות ומה שנכנס בקלילות מספיק 🙂
- ניקח מגש עם נייר אפייה, נסדר עליו את הקישואים ונשים עליהם את המכסים שלהם שחתכנו בהתחלה. נשפריץ מעט שמן זית על הקישואים ונפזר מעט מלח גס, ולתנור! אחרי 30 דקות בתנור, יש להוריד לקישואים את הכיסויים, ולהעלות ל220 מעלות לעוד כ15 דקות עד לשיזוף יפה של הקישוא בחלקו העליון.
זהו, יש לנו קישואים ממולאים בגריסים אפויים בתנור פריכים וכיפים לאכילה – כיפיים לארוחת צהריים או בסעודת חג בשולחן. בתיאבון 😀
היי,בקשר לקישואיים הממלוים,אין צורך ברוטב,או להרטיב אותם.
תוד שרה
אין צורך. אלו ממולאים בתנור 🙂
האם אפשר בלי להשרות את הגריסים מלילה קודם?
אפשר, הן לא יתרככו מהר ויעשו גזים
הי, ממליצה לך לקרוא את הספר “שביל הזהב לריפוי טבעי”, מאת שרה חמו (יש בחנויות הספרים);
לאכול ארוחת ערב בשעה 17:00 וללכת לישון ב-21:30;
להימנע מכל מה שיש בו עמילן (קורנפלור, טפיוקה, בטטה וכו’)
להתחיל להכין לחם כוסמת (מתכון יש בכל בלוג טבעוני וההכנה פשוטה מאוד);
לבדוק האם כוס מים חמים עם כפית חומץ תפוחים אורגני או עם חצי לימון סחוט עוזרת לך על הבוקר ועל בטן ריקה;
לזכור ש*עגבניות* גם הן ממשפחת הסולניים (ביחד עם חצילים, תפו”א, פלפלים וטבק)
ולהעיף מבט פה: https://libbyhealth.com/%d7%9c%d7%a7%d7%95%d7%97%d7%95…/
(אני לא מטעם אף אחד, אני מניסיון אישי…)
בהצלחה ורק בריאות!
קודם כל, נשמע מדהים וסיכוי גדול שאאמץ את המתכון.
גם אני לצערי בדיאטת קנדידה כבר חודשיים….
שאלה…. האם מצאת פתרון לחוסר במתוקים? זה הדבר היחיד שחסר לי בדיאטה. מצליחה למלא את החלל עם כפיות מהממרחים של צ’ופלה אבל מתחשק לי מאוד עוגייה טעימה….
היי רוני, סליחה על הדיליי בתגובה.
הדרך היחידה שמצאתי למתוקים היא תפוח/אגס בתנור שממלואים בקשיו, שקדים, פקאנים עם קינמון.
זה בהחלט קשה בלי מתוק…