סלט כרובית יווני

סלט כרובית יווני

זמן הכנה: 15 דקות

כרובית היא ללא ספק להיט! היא פריכה וטעימה בכל צורה: במרק או תבשיל, באפייה או טיגון, בקציצה או סלט – טרייה או מבושלת.

כרובית

כרובית היא גם פצצת בריאות. היא מכילה את כמות גבוהה של ויטמין B, A, ו-C, עשירה בסיבים תזונתיים ומינרלים, כמו אבץ ומגנזיום. ולמי שעושה דיאטה היא פשוט חלום, כיוון שהיא מכילה מעט מאוד קלוריות, משביעה, וכמות הוויטמין C הגבוהה שבה, תורמת לשריפת קלוריות – ממש מסיבה טעימה ללא רגשות אשם. 

עכשיו, אחרי שעשיתי לה יחסי ציבור ממש טובים 😆 אני חייבת לשתף אתכם במתכון לסלט כרובית יווני מעולה שהולך מצוין בשולחן עם מגוון סלטים, כשאתם מארחים; בארוחה עם קציצות ירק קלילות וכיפיות (ניתן למצוא באתר בלחיצה כאן), או כמנה עיקרית עם קצת בולגרית טבעונית מעל.

אז למה אנחנו מחכים בעצם? מכינים סלט כרובית יווני 😀 

רכיבים לסלט
1/2 כרובית טרייה
1/2 בצל סגול
8 עגבניות שרי תמר
4 ענפי בצל ירוק דקיקים
חופן פטרוזיליה
מעט פלפל צ’ילי אדום (לא חייב)
15 זיתי קלמטה ללא חרצנים 
5 עגבניות מיובשות

רכיבים לרוטב
1/2 1 כפות שמן
1 כף חומץ בלסמי
1 מיץ לימון טרי
1/3 כפית פלפל שחור גרוס
מלח, לפי הטעם

אתחיל בטיפ חשוב: בכרובית הרבה פעמים יש חרקים למיניהם בתוך פרחים, שלרוב איננו רואים, ואינם יורדים בשטיפה במים. לכן, כדי להיפטר מהם בקלות, מומלץ להפריד תחילה את הכרובית לפרחים גדולים, לשים בקערה עם מים, 2 כפות חומץ ולהשרות לכמה דקות. כמובן, לא לשכוח לשטוף לאחר מכן טוב טוב. 

כרובית בהשריה

הטיפ הזה, כאמור, מומלץ לכל ירק או פרי, כיוון שהוא מנקה ומחטא מהריסוס שנעשה על כל הפירות והירקות שאנו קונים.

ועכשיו ניגש לעבודה 🙂

את פרחי הכרובית הגדולים נפרק בעזרת סכין לפרחים קטנטנים – כדי שנוכל לאכול אותם בסלט בהנאה, יחד עם שאר הירקות, וגם הרוטב ייספג בהם בצורה הטובה ביותר.

פרחי כרובית

נחתוך את הבצל לפרוסות דקיקות, לרוחב. העגבניות לחצאים, ואז לפרוסות דקות לאורך.

עגבניות פרוסות

נקצוץ את הבצל הירוק והפטרוזיליה דק דק, את הזיתים נחצה לשתיים, ואת העגבניות המיובשות נפרוס לפרוסות דקות לרוחב. 

עגבניות מיובשות

רק כדי לקבל עקצוץ של חריפות, נקצוץ חתיכה קטנה של פלפל צ’ילי לקוביות קטנות, זה תמיד מוסיף כיפיות מיוחדת לסלט 🙂 

סלט כרובית

להכנת הרוטב, ניקח צלוחית קטנה ונערבב יחדיו את כל המרכיבים. לא לשכוח לטעום, ולתקן בעזרת מלח במידה ויש צורך. ואם כבר מדברים על זה – אז אני תמיד ממליצה להכין כל רוטב/בלילה שאתם עושים, לא משנה לאיזה מתכון, בנפרד. כך הטעמים מתאחדים ומתמזגים מצוין בשילוב של המתכון אותו הכנתם, וסיכויי ההצלחה גדלים 🙂

רוטב לסלט

נשפוך על הסלט את הרוטב, ניתן לו ערבובון של אהבה – ויש לכם סלט כרובית יווני ממש להיט! כדאי להמתין כמה דקות לפני שאוכלים את הסלט, כדי לתת לטעמים להיספג פנימה.  

סלט כרובית יווני

אפשרות מאוד מגניבה לשדרוג כארוחה – לגרד מעל הסלט בולגרית 16% של משומשו

סלט כרובית יווני עם בולגרית

ממתינה לתגובותיכם בקוצר רוח! 


?????? ??????

סלט כרובית יווני – רק מתכון

רכיבים לסלט
1/2 כרובית טרייה
1/2 בצל סגול
8 עגבניות שרי תמר
4 ענפי בצל ירוק דקיקים
חופן פטרוזיליה
מעט פלפל צ’ילי אדום (לא חייב)
15 זיתי קלמטה ללא חרצנים
5 עגבניות מיובשות

רכיבים לרוטב
1/2 1 כפות שמן
1 כף חומץ בלסמי
1 מיץ לימון טרי
1/3 כפית פלפל שחור גרוס
מלח, לפי הטעם

את פרחי הכרובית הגדולים נפרק בעזרת סכין לפרחים קטנטנים – כדי שנוכל לאכול אותם בסלט בהנאה, יחד עם שאר הירקות, וגם הרוטב ייספג בהם בצורה הטובה ביותר.

נחתוך את הבצל לפרוסות דקיקות, לרוחב. העגבניות לחצאים, ואז לפרוסות דקות לאורך. נקצוץ את הבצל הירוק והפטרוזיליה דק דק, את הזיתים נחצה לשתיים, ואת העגבניות המיובשות נפרוס לפרוסות דקות לרוחב. 

רק כדי לקבל עקצוץ של חריפות, נקצוץ חתיכה קטנה של פלפל צ’ילי לקוביות קטנות, זה תמיד מוסיף כיפיות מיוחדת לסלט 🙂 

להכנת הרוטב, ניקח צלוחית קטנה ונערבב יחדיו את כל המרכיבים. לא לשכוח לטעום, ולתקן בעזרת מלח במידה ויש צורך. 

נשפוך על הסלט את הרוטב, ניתן לו ערבובון של אהבה – ויש לכם סלט כרובית יווני ממש להיט! כדאי להמתין כמה דקות לפני שאוכלים את הסלט, כדי לתת לטעמים להיספג פנימה.

אפשרות מאוד מגניבה לשדרוג כארוחה – לגרד מעל הסלט בולגרית 16% של משומשו. 

Comments

comments

2 תגובות

  • לידיה הגיב:

    נראה מעולה ! מתה על כרובית. יופי של פוסט, המתכון כתוב ברהיטות והתמונות יפות. עדיין לא יצא לי לטעום את הגבינות הטבעוניות של משומשו, מה דעתך עליהן? מתקרבות למקור או שזה משהו אחר לחלוטין?

    • maayanamran הגיב:

      היי לידיה, תודה רבה על המחמאות 🙂 הגבינות של משומשו מאוד מוצלחות, בעיקר השמנות יותר של 18% ו16% (ה5% חביבות) – הן לא בטעם בדיוק של צהובה/בולגרית, אך יש דמיון וזה עושה מצוין את העבודה בסלטים, טוסטים ומאפים (פשטידות, לזניה וכו). כרגע הן הטובות ביותר בשוק – כל האחרות בעלות מרקם וטעם בעייתי. ממתינה לשמוע איך יצא הסלט!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *