שקשוקה טופו פיקנטית עם פטריות
זמן הכנה: 25 דקות
שקשוקה היתה תמיד אוכל מנחם שמאוד אהבתי להכין. עם המון חריף, הירק שאני אוהבת, לא משנה איזה היה במקרר – וזה תמיד פשוט וכל כך טעים.
בהתחלה תהיתי איך אתגבר על האהבה הזו? אבל מהר מאוד הבנתי ששקשוקה בשילוב טופו זה מאוד פשוט. התבססתי על אותו השקשוקה שהכנתי תמיד, שדרגתי עם פטריות טריות וזיתים, ויצרתי עיסת טופו, שהפכה גם בהמשך למתכון למקושקשת טופו – שאתם מוזמנים להיכנס וללמוד.
אז קבלו שקשוקה טופו פיקנטית עם פטריות, שתעקצץ לכם את כל הגוף מאושר.
רכיבים
1 בצל בינוני
4 שיני שום
1/2 פלפל אדום/צהוב
פלפל חריף – כמות לפי טעמכם (לא חייב, מי שלא אוהב)
חופן פטרוזיליה וכוסברה/ ניתן להמיר בבזיליקום (סגנון איטלקי)
4 עגבניות בינוניות רכות/ניתן להמיר חלק בעגבניות שרי, זה ישדרג את המנה
3-4 פטריות קטנות
8 זיתי קלמטה/סורי דפוק ללא החרצנים (לא חייב)
100 גרם טופו רך (מומלץ עם הטופו של Unicurd)
1/4 כוס חלב סויה/אורז לא ממותק
1/3 כפית כורכום
1/4 כפית מלח הודי שחור (לא חייב, לאוהבי הטעם של הביצה)
מלח ופלפל
2 כפות שמן זית
תחילה מכינים את עיסת הטופו: מגרדים את הטופו בפומפיה. מוסיפים לו את החלב והתבלינים (כורכום, מלח הודי, מלח ופלפל), ומניחים בצד לספוג טעמים.
חותכים את הבצל והפלפלים (האדום והחריף) לקוביות קטנות, קוצצים את השום, ומחממים את המחבת עם השמן.
מטגנים את הבצל עד להזהבה קלה, כ5 דקות, על אש בינונית, חשוב לערבב מדי פעם. בינתיים קוצצים את העגבניות, פורסים את הפטריות לפרוסות של כחצי ס”מ (לא דק מדי), וחותכים את הזיתים לחצאים.
אחרי שהבצל הזהיב מעט, הוסיפו את הפלפלים והשום, והמשיכו לטגן עוד כ3 דקות. הוסיפו את העגבניות ומעט מלח כדי לעזור לירקות להתרכך. תנו לירקות לעוד כ3 דקות בשילוב ערבוב מדי פעם, בינתיים קצצו את הפטרוזיליה והכוסברה. במידה ואין מספיק נוזלים בשקשוקה הוסיפו מעט מים חמים וערבבו טוב. זה הזמן להוסיף את הפטריות, הזיתים, לתבל במלח ופלפל לפי טעמכם, להוסיף את הירק, לערבב, ולבשל עוד כ2 דקות עד לריכוך קל של הפטריות.
את הירק אני מוסיפה תמיד לקראת הסוף כדי לשמור על הטעמים שלהם.
הורידו לאש נמוכה וצרו שקעים קטנים בתוך השקשוקה – לתוכם הוסיפו את העיסה של הטופו. כדאי לעשות זאת עם כף או הידיים – כך שיהיה פיזור שווה.
בשלו עוד כ2 דקות, ויש לכם שקשוקה טופו פיקנטית עם פטריות לתפארת!
ממליצה בחום להכין לשקשוקה את החלה החמה שנמצאת באתר – כאן. אל תשכחו לספר לי איך יצא לכם!
שקשוקה טופו פיקנטית עם פטריות – רק מתכון:
רכיבים
1 בצל בינוני
4 שיני שום
1/2 פלפל אדום/צהוב
פלפל חריף – כמות לפי טעמכם (לא חייב, מי שלא אוהב)
חופן פטרוזיליה וכוסברה/ ניתן להמיר בבזיליקום (סגנון איטלקי)
4 עגבניות בינוניות רכות/ניתן להמיר חלק בעגבניות שרי, זה ישדרג את המנה
3-4 פטריות קטנות
8 זיתי קלמטה/סורי דפוק ללא החרצנים (לא חייב)
100 גרם טופו רך (מומלץ עם הטופו של Unicurd)
1/4 כוס חלב סויה/אורז לא ממותק
1/3 כפית כורכום
1/4 כפית מלח הודי שחור (לא חייב, לאוהבי הטעם של הביצה)
מלח ופלפל
2 כפות שמן זית
תחילה מכינים את עיסת הטופו: מגרדים את הטופו בפומפיה. מוסיפים לו את החלב והתבלינים (כורכום, מלח הודי, מלח ופלפל), ומניחים בצד לספוג טעמים.
חותכים את הבצל והפלפלים (האדום והחריף) לקוביות קטנות, קוצצים את השום, ומחממים את המחבת עם השמן. מטגנים את הבצל עד להזהבה קלה, כ5 דקות, על אש בינונית, חשוב לערבב מדי פעם. בינתיים קוצצים את העגבניות, פורסים את הפטריות לפרוסות של כחצי ס”מ (לא דק מדי), וחותכים את הזיתים לחצאים.
אחרי שהבצל הזהיב מעט, הוסיפו את הפלפלים והשום, והמשיכו לטגן עוד כ3 דקות. הוסיפו את העגבניות ומעט מלח כדי לעזור לירקות להתרכך. תנו לירקות לעוד כ3 דקות בשילוב ערבוב מדי פעם, בינתיים קצצו את הפטרוזיליה והכוסברה. במידה ואין מספיק נוזלים בשקשוקה הוסיפו מעט מים חמים וערבבו טוב. זה הזמן להוסיף את הפטריות, הזיתים, לתבל במלח ופלפל לפי טעמכם, להוסיף את הירק, לערבב, ולבשל עוד כ2 דקות עד לריכוך קל של הפטריות. את הירק אני מוסיפה תמיד לקראת הסוף כדי לשמור על הטעמים שלהם.
הורידו לאש נמוכה וצרו שקעים קטנים בתוך השקשוקה – לתוכם הוסיפו את העיסה של הטופו. כדאי לעשות זאת עם כף או הידיים – כך שיהיה פיזור שווה. בשלו עוד כ2 דקות, ויש לכם שקשוקה טופו פיקנטית עם פטריות לתפארת!
כבר המון זמן אני מתכוונת להכין את השקשוקה שלך, וסוף סוף פינקתי את עצמי היום בבראנ”צ- יצא מדהים!
כמה כיף לשמוע, עדי 🙂 שימחת אותי עד מאוד!
היי 🙂 איפה אפשר לקנות את הטופו שעליו המלצת?
עדן טבע מרקט, חנויות מזרח מערב – שמתי לינק בתוך מתכון, זה מסומן בכחול, תלחצי ותוכלי לראות.