ממרח פסטו טבעוני

ממרח פסטו טבעוני

זמן הכנה: 3 דקות

פעם הייתי קונה בזיליקום בשוק, משתמשת בכמה עלים למתכון ונתקעת עם כמות ממש גדולה עד שהיא היתה נרקבת. היום? אין מצב שזה קורה. מה שנשאר, הופך ממרח פסטו טבעוני מדהים, גדוש בצנוברים הכל כך אהובים עליי.

בזיליקום

בכל פעם שאני מתעצלת להכין אוכל, אני משתמשת בפסטו. מרתיחה פסטה ומוסיפה כמה כפות של פסטו עם ירק אהוב וגם בלי. אם בא לי כריך או טוסט, אם הכנתי סלט ובא לי לשדרג לו את התיבול – בקיצור, אם אתם חובבי הבזיליקום הריחני, אל תחשבו פעמיים. פשוט תכינו לכם ממרח פסטו והוא יציל אתכם בכל רגע 😀 

ואם מעניין אתכם להכיר את היתרונות הבריאותיים של הבזיליקום, לחצו כאן. אותי זה תמיד מרתק, ובמיוחד כשמדובר בתרופות סבתא – ידעתם שבזיליקום הוא משכך גירוד של עקיצת יתוש? פשוט מועכים אותו ומורחים על העקיצה.

איך אני אוהבת להתפזר 😉 חזרה לעניינו!

בואו נערבל אותה עם ממרח פסטו 😆 

רכיבים
חבילה בזיליקום גדולה (ניתן לקנות בשוק או אצל הירקן)
1/2 כוס צנוברים
1 שן שום
1/2 כוס שמן זית
1/2 כפית מלח

הכניסו לתוך מעבד מזון (או בעזרת מיקסר יד) את כל הרכיבים. אין צורך להפריד את העלים מהענפים, הכול נטחן יחד ונותן טעם. טחנו הכול עד לקבלת ממרח אחיד – אם העיסה קשה, יש להוסיף עוד שמן.

הכנת ממרח פסטו

נו? בזבזתם יותר מ3 דקות? יש לכם ממרח פסטו כיפי מלא צנוברים!

ממרח פסטו

חשוב מאוד! כשהפסטו נכנס למקרר הוא מתקשה. מדי פעם, הוסיפו שמן כדי לשמור על המרקם ועל אורך החיים שלו.

ממרח פסטו טבעוני – רק מתכון:

רכיבים
חבילה בזיליקום גדולה (ניתן לקנות בשוק או אצל הירקן)
1/2 כוס צנוברים
1 שן שום
1/2 כוס שמן זית
1/2 כפית מלח

הכניסו לתוך מעבד מזון (או בעזרת מיקסר יד) את כל הרכיבים. אין צורך להפריד את העלים מהענפים, הכול נטחן יחד ונותן טעם. טחנו הכול עד לקבלת ממרח אחיד – אם העיסה קשה, יש להוסיף עוד שמן. מוכן!
כשהפסטו נכנס למקרר הוא מתקשה. מדי פעם, הוסיפו שמן כדי לשמור על המרקם ועל אורך החיים שלו.

Comments

comments

7 תגובות

  • שוקי הגיב:

    היי. אני מאד אוהבת בזיליקום. ולכן אני שותלת בעציץ ומשם אני לוקחת כמות שאני חפצה😀

  • חיים לודריק הגיב:

    אפשר להכין גם ללא שמן.
    בכלל מומלץ לא לצרוך שום סוג שמן שהוא.
    יישמר מספיק ימים.
    שמנים כלשהם אינם מועילים.

  • חפצי הגיב:

    היי 🙂 עד כמה זמן ניתן לשמור ממרח פסטו במקרר?

    • maayanamran הגיב:

      זה מחזיק חודשים – רק צריך מדי פעם להוסיף שמן זית כדי לשמור עליו, כיוון שאין בו חומרים משמרים.

  • לידיה הגיב:

    היי מעיין, מאוד אהבתי את הפוסט הריחני 🙂 מתה על הניחוח של הבזיליקום והתמונות פה ממש מעבירות את הריח…..;-). אני מכינה פסטו דומה לשלך אך עם עוד שן אחת של שום על 3-4 חבילות של עלי בזיליקום טרי מהמקרר בסופר. לדעתני כשמפרידים את העלים מהגבעול יוצא הרבה יותר טעים, אני מפרידה כבר שנים ואני מיד מרגישה בשוני בטעם כשאני אוכלת אצל חברה שלא מפרידה, זה טעם אחר, לטעמי ללא גבעולים טעים הרבה יותר. כמו כן, את הצנוברים אני קולה קלות על מחבת חמה. לעיתים מכינה גם את הגרסה הלא טבעונית עם פרמזן ועם שדרוג קטן שלי – שבבי פלפל צ’ילי(שאטה) בקטנה- מוסיף מאוד !

    • maayanamran הגיב:

      תודה לידיה. האמת שיצא לי לעשות מספר פעמים עם ובלי הענפים. אני חושבת שהשוני בטעם הוא מינורי, אבל אנסה שוב, ואשים לזה לב. בסופר זה מגיע בחבילות קטנות ומאוד יקר – בשוק את קונה חבילה אחת גדולה ששווה בערך ל6 חבילות קטנות בסופר (אם אני מבינה אותך נכון)

      • לידיה הגיב:

        היי מצטערת שהתעכבתי עם התגובה….החבילות שאני קונה בסופר הן דווקא די גדולות, אני רוכשת עלים אורגניים של בזיליקום במתחם גרין של השופרסל ובד”כ כמות העלים בשקית היא נדיבה במיוחד.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *