איך מנקים פטריות טריות

איך מנקים פטריות טריות?

מי שאוהב פטריות יודע, פטריות טעימות כשהן פריכות. הרבה אנשים נוטים לחשוב שאת החול שנמצא על הפטריות יש לשטוף, אך לרוב החול לא יורד בשטיפה, ואף נדבק. התוצאה בהמשך היא, שהפטריות סופגות אליהן את המים והופכות רכות, שזה כאמור ממש לא טעים 😥

נקשקש קצת מידע ובריאות על פטריות: אומרים שמצאו עד היום כ80,000 זנים של פטריות, ובטוח יש עוד רבות שטרם נגלו. פטריות הן דלות שומן ונתרן, עשירות בוויטמין B שחשוב מאוד לנשים בהריון (למניעת מומים), מווסתות כולסטרול, מעלות את רמת האנרגיה בגוף – קחו פטריה וצאו לריצה 😉 ומסייעות בחילוף חומרים – כלומר עוזרות לרדת במשקל! וויטמין D מחזק את השלד שלנו – לא סתם אומרים לנו לשבת בשמש לספוג וויטמין D (אבל עם מקדם הגנה כמובן). 
איך מנקים פטריות טריות
ונחזור לסיבה שלשמע התכנסנו: איך מנקים פטריות טריות? הדרך הטובה ביותר לשמר את פריכות הפטריות היא לנגב אותן בעזרת מגבת או מברשת עדינה. כך החול יורד ויש לנו פטריות טעימות, פריכות ונקיות.

המלצה נוספת: החלטתם לשים פטריות בפסטה, מוקפץ, שקשוקה או כל תבשיל חם?

תמיד חכו לסוף, 2-3 דקות לפני שהתבשיל מוכן הוסיפו אותן, וכך תקבלו פטריות שטעמן נשאר בפנים, הן בשרניות ולא סמרטוטיות.

מחפשים מתכונים עם פטריות? מוזמנים למצוא באתר מגוון רב כאן. בהצלחה 🙂

איך מנקים פטריות טריות

Comments

comments

2 תגובות

  • גבי הגיב:

    האם יש צורך לקלף את הפטריות לפני בישול (עם צלי בשר למשל)

    • maayanamran הגיב:

      לא ניתן לקלף את הפטריות האלה ואין צורך.
      ובגדול אני לא ממליצה לקלף אף פטריה, הדרך הרצויה לנקות פטריות היא לנגב אותן מהלכלוך באמצעות מגבת נייר או מברשת קטנה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *