8 שלבים פשוטים להכנת אורז לסושי
זמן הכנה: 40 דקות
איזה כיף להכין סושי, מרגיש כמו מסיבה במטבח – זו סוג של יצירת אומנות. סושי הכי כיף להכין כשבאים חברים או משפחה. אני תמיד מלמדת את החברות שלי איך מכינים, ואז אנחנו מתחלקות במלאכת הגלגול – הן נהנות וגם אני 😀
אז איך מכינים אורז לסושי? אורז לסושי חשוב להכין על פי הכללים אחרת יוצא אורז דייסתי מדי או מתפורר וקשה לעבודה. לא מדובר בתהליך קשה. אבל אני אלך אתכם צעד צעד, כדי לגרום לזה להצליח – תקבלו 8 שלבים פשוטים להכנת אורז לסושי.
במתכון הזה 3 כוסות אורז – שכל כוס היא 180 סמ”ק, מספיק לכ-8 רולים בערך.
לצורך הכנת האורז, נדרש מכם לקנות אורז לסושי – על האריזות מצוין שזהו אורז לסושי. בנוסף לכך, נזדקק לחומץ אורז, שניתן למצוא היום בכל סופר – אני תמיד ממליצה לקנות בחנויות מזרח מערב או בחנויות בתחנה המרכזית החדשה – אשר סיפרתי עליהן במתכון התבשיל במיה וחצילים בקארי.
אחרי שהצטיידנו, אפשר לצאת לדרך 🙂
רכיבים
3 כוסות אורז לסושי
1/2 3 כוסות מים
אצת קומבו
רוטב לאורז
5 כפות חומץ אורז
2 כפות סוכר
1/2 כף מלח
8 שלבים פשוטים להכנת אורז לסושי:
- שוטפים את האורז במסננת מתחת לברז מים עד לקבלת שקיפות מלאה.
- שמים את המים בסיר עם האורז ואת אצת הקומבו מניחים מעל.
- סוגרים את הסיר ונותנים למים לרתוח, כ5-7 דקות.
- לאחר רתיחה, העבירו לאש נמוכה, ובשלו למשך 10 דקות.
- בגמר הבישול, השאירו את האורז סגור בסיר לעוד 10 דקות.
- בזמן הזה, הכינו את הרוטב: שימו במחבת את כל הרכיבים ובשלו על אש נמוכה עד להמסת המלח והסוכר.
- פתחו את הסיר, הוציאו את האצה, והעבירו את האורז לקערת עץ או פלסטיק, בעזרת כף מעץ. עשו זאת בתנועות עדינות, כמו בקיפול באפיה (כדי לא לשבור אותו), ותנו לאורז להתקרר עוד כ5 דקות.
- שפכו על האורז את הרוטב, וערבבו בעדינות – המתינו עוד 2-3 דקות לאיחוד הטעמים.
אחרי שסיימנו 8 שלבים פשוטים בהכנת אורז לסושי, אפשר להתחיל לגלגל 😀
המדריך המלא להכנת סושי כאן באתר – חלק א וחלק ב, ואם יש לכם שאלות נוספות בנושא – אתם יותר ממוזמנים להגיב פה, או לשלוח לי אימייל בעמוד תהיו בקשר.
היי רוצה לשתף שהכנתי סושי פעם ראשונה לפי המדריך שלך ימא לי מושלם לא הפסקתי לקבל מחמאות בקיצור תודה רבה על המתכון והסבלנות בכתיבת השלבים אלופה !!!!!!
יאא איזה כיף לשמוע 🙂
תודה תודה!
היי מעיין
האם אפשר להכין את האורז היום ולהכין את הסושי רק מחר?
לכמה זמן האורז נשאר טוב והיכן צריך לשמור אותו? (במקרר)?
תודה
היי רוית, אני רוצה להתנצל שעונה באיחור מביך.
מאוד לא מומלץ להכין יום לפני, המרקם של האורז נהרס. הכי מומלץ כל עוד הוא חמים עד פושר, אח”כ הוא כבר מתנהג אחרת וטעמו אפילו משתנה.
היי מה עדיף מים קרים או חמים לבישול האורז?
חמים
היי מעיין, איזה סיר מומלץ לבישול אורז? 🙂
עם תחתית עבה?
אכן 🙂
האורז יצא מושלם! תודה
תודה הדר. כמה כיף לשמוע!