10 כללים לאורז מושלם אחד אחד
אורז לבן הוא בסיס שאי אפשר בלעדיו. לכן צריך לעשות אותו באהבה ובכמה כללים ברורים. במיוחד כשמדובר באורז פרסי, שקל מאוד להביא אותו למצב דביק, דייסתי או גושי – מכל כך הרבה סיבות. אורז בסמטי, בניגוד לפרסי, די קל להכין אחד אחד – הוא דק וארוך ופחות עמילני, ולכן לרוב קשה לטעות איתו.
אז נכון, יש מלא גרסאות, וכל אחד בטוח ששלו היא הטובה ביותר. אני תמיד ממליצה לנסות, ולראות איזו גרסה עובדת לכם הכי טוב. אני אלמד אתכם את “גרסתי”, אשר לטענת רבים היא הפשוטה והטובה ביותר. למה שמתי גרשיים? כי היא לא שלי, היא של האישה מספר 1 – אמי ז”ל.
כל מי שטעם אוכל של אמא שלי, יודע שהיה לה מגע של קסם, שלמזלנו, מזל ארבעת ילדיה, היא הצליחה להעביר את יכולות הבישול. לא סתם יש לנו סו שף במשפחה, ועוד 3 שעבדו בעבר בתחום.
אז אני נותנת לה את הכבוד הראוי ומפיצה את מה שלמדה אותנו.
אז קבלו אותם!
10 כללים לאורז מושלם אחד אחד:
הקפידו עליהם ותהיו סופר מרוצים 🙂
1. על כל כוס אורז – 1/2 1 כוסות מים, 2 כפות שמן וכפית שטוחה של מלח.
2. שמים את המים עם השמן ומלח בסיר ומרתיחים – לא מכניסים את האורז לסיר לפני שהמים רתחו!
3. את האורז חובה לשטוף טוב טוב במסננת, עד לשקיפות, ממש ברגע שהמים רותחים ולא לפני, ורק אז להכניס לסיר. מי שישטוף לפני וייתן לאורז לעמוד רטוב, יקבל פתיתי אורז שיישארו קשים בגמר הבישול 🙁
4. אורז לבן נקי מירקות לא צריך טיגון.
5. לא לערבב את האורז! אתם שוברים אותו…
6. ברגע שהמים שוב רתחו, יש להנמיך לאש בינונית, לכסות את הסיר בנייר כסף, להניח את המכסה ולאטום אותו טוב טוב. מגבת לא מספיק אוטמת.
7. בשלו 20 דקות בדיוק. לא דקה יותר ולא פחות.
8. בגמר הבישול יש להישאר את הסיר סגור לעוד 10 דקות.
9. פתחו את הסיר, וערבבו בעזרת מזלג (לא כף!) – כך לא תשברו את האורז, והוא יתפורר לכם לאחד אחד.
10. והכלל החשוב ביותר: תגידו תודה לאמא שלי, יש לכם סיר אורז לבן מושלם. לא סתם סבא וסבתא שלי קראו לה מלכה 😀
אז קיבלתם 10 כללים לאורז מושלם אחד אחד – עכשיו אתם בטח לא מבינים איך עד היום עשיתם אורז לבן אחרת.
מחכה בקוצר רוח לתגובות שלכם 😀
מעיין, תודה רבה לך ולאמך היקרה ז”ל על הטיפים לאורז מושלם. כמאותגרת אורז, אכן האורז יוצא מושלם, כפי שאורז צריך להיות.
אילה, כמה כיף לשמוע שהצלחתי לעזור 🙂
בס״ד
משהו בי נמס בכל פעם שאת מזכירה את אמא שלך… תהא מנוחתה בגן עדן של מעלה.
תודה מירב 🙂
היא הסיבה שהבלוג הזה קיים.