תירס ווינגס – חטיפי תירס בתנור
זמן הכנה: 10 דקות זמן תנור: 15 דקות ללא גלוטן
תירס, איזה נשנוש טעים ומתוק. אפשר לעשות איתו כל כך הרבה דברים טעימים: קציצות, שניצל, מרק ומה לא. אבל לאחרונה חיפשתי נשנוש שיהיה כיף להגיש כשהחברות באות אלי או בכלל כשבא לי לארח ולא להתאמץ יותר מדי. כך נולדו תירס ווינגס – חטיפי תירס בתנור שאי אפשר להפסיק לאכול.
נתקלתי בהם ברשת והחלטתי פשוט לשים את התבלינים שאני אוהבת. כל כך קלים להכנה ומאז שהתחלתי להכין אותם, יש בקשות חוזרות לטעם הממכר. רק תזכרו להגיש בסוף קיסמי שיניים, כי בכל זאת מדובר בתירס 😉
יאללה! שניגש להכנה?
תירס ווינגס – חטיפי תירס בתנור
רכיבים
5 קלחים של תירס טרי
1 כפית גריל עוף/פילדלפיה
1 כפית פפריקה חריפה/מתוקה
1/3 כפית פפריקה מעושנת
1/2 1 כפיות שום גבישי/אבקת שום
1 כפית אבקת בצל (לא אבקת מרק בצל)
1 כפית אורגנו
1/3 כפית פלפל שחור
1 כפית שטוחה של מלח
1/4 כוס שמן ניטרלי (אני השתמשתי בזרעי ענבים)
1 כף חמאה של וגה
חופן של פטרוזיליה
אופציונלי בהגשה – שמרי בירה לפיזור מעל.
עזרים:
סכין גדולה וחדה
מברשת
נייר אפייה
תחילה מחממים תנור על 200 מעלות.
מנקים את התירס טוב טוב משערות, חותכים את החלק התחתון של התירס כדי שתוכלו להניח אותו בעמידה בצורה יציבה, ובעזרת סכין גדולה וחדה חותכים בזהירות לחצי ואת החצאים לרבעים (לחתוך את התירס במצב מאונך זה מעט מסובך, וצריך להפעיל הרבה יותר כוח).
מכינים תבנית עם נייר אפייה. בקערה שמים את כל התבלינים והשמן ומערבבים טוב. עכשיו אפשר לתבל את התירס בשתי צורות: 1. להכניס את התירסים לקערה ולערבב טוב עד שכולם סופגים את כל התבלינים ולהניח בתבנית. 2. להניח אותם בתבנית ועם מברשת להבריש אותם טוב אחד אחד. שתי השיטות טובות, השנייה נקייה יותר 🙂 ולהכניס לתנור ל15 דקות.
להכין בינתיים קערה עם כף גדושה של חמאה לחמם מעט במיקרוגל כדי להמיס אותה. לקצוץ חופן פטרוזיליה, להוסיף למחאה ולערבב טוב. כשמוציאים את התירס החם מהתנור, להבריש את התירסים עם החמאה המתובלת. לחובבים/ות, ניתן לפזר מעל מעט שמרי בירה.
ובתיאבון!
תירס ווינגס – חטיפי תירס בתנור – רק מתכון
רכיבים
5 קלחים של תירס טרי
1 כפית גריל עוף/פילדלפיה
1 כפית פפריקה חריפה/מתוקה
1/3 כפית פפריקה מעושנת
1/2 1 כפיות שום גבישי/אבקת שום
1 כפית אבקת בצל (לא אבקת מרק בצל)
1 כפית אורגנו
1/3 כפית פלפל שחור
1 כפית שטוחה של מלח
1/4 כוס שמן ניטרלי (אני השתמשתי בזרעי ענבים)
1 כף חמאה של וגה
חופן של פטרוזיליה
אופציונלי בהגשה – שמרי בירה לפיזור מעל.
עזרים:
סכין גדולה וחדה
מברשת
נייר אפייה
- תחילה מחממים תנור על 200 מעלות.
- מנקים את התירס טוב טוב משערות, חותכים את החלק התחתון של התירס כדי שתוכלו להניח אותו בעמידה בצורה יציבה, ובעזרת סכין גדולה וחדה חותכים בזהירות לחצי ואת החצאים לרבעים (לחתוך את התירס במצב מאונך זה מעט מסובך, וצריך להפעיל הרבה יותר כוח).
- מכינים תבנית עם נייר אפייה. בקערה שמים את כל התבלינים והשמן ומערבבים טוב. עכשיו אפשר לתבל את התירס בשתי צורות: 1. להכניס את התירסים לקערה ולערבב טוב עד שכולם סופגים את כל התבלינים ולהניח בתבנית. 2. להניח אותם בתבנית ועם מברשת להבריש אותם טוב אחד אחד. שתי השיטות טובות, השנייה נקייה יותר 🙂 ולהכניס לתנור ל15 דקות.
- להכין בינתיים קערה עם כף גדושה של חמאה לחמם מעט במיקרוגל כדי להמיס אותה. לקצוץ חופן פטרוזיליה, להוסיף למחאה ולערבב טוב.
- כשמוציאים את התירס החם מהתנור, להבריש את התירסים עם החמאה המתובלת. לחובבים/ות, ניתן לפזר מעל מעט שמרי בירה.
ובתיאבון!