שבלולי קרם קשיו ופסטו
זמן הכנה: שעה. כמות: כ-30 שבלולים.
רגע לפני שהקיץ מסתיים, אני מרגישה צורך עז לשתף אתכם במתכון מעולה שמתאים לארוחת בוקר/ערב משפחתית – כולם אוהבים אותו, הקטנים והגדולים – שבלולי קרם קשיו ופסטו.
מדובר במתכון כיפי (שהוא לא עוד איזה בורקס סטנדרטי בטעם תפוח אדמה או פיצה) שמומלץ להכין ממנו כמות גדולה, להקפיא ולשלוף בכל רגע נתון, ישר לתנור – כשהאורחים בדרך או כשהילדים צועקים שנמאס להם לאכול את אותה ארוחת ערב 😉
שני דברים שחשוב לעשות לפני שמכינים את המתכון:
1. להשרות את הקשיו במים ללילה (או מינימום 5-6 שעות), במקרר.
2. להוציא את בצק העלים שעה-שעתיים לפני להפשיר (בחורף מומלץ כ4 שעות לפני) – כדי שיהיה לכם נוח לעבוד איתו, אבל שלא יהיה רך מידי, אז קשה לחתוך אותו.
והמלצה חסכונית: קשיו הוא לא מוצר זול, ובהרבה פיצוחיות מוכרים אותו גם בגרסה השבורה. למה אני אומרת את זה? כי זה הרבה יותר זול מלקנות קשיו שלם, ואתם גם ככה טוחנים אותו לצורך מתכון כזה או אחר, כך שאין סיבה מוצדקת לשלם יותר.
אז מה אנחנו צריכים להכנת שבלולי קרם קשיו ופסטו?
רכיבים
חבילה בצק עלים
200 גרם קשיו מושרה (לא קלוי)
1/3 כוס מים
1/4 כוס מיץ לימון
1 כפית שטוחה מלח
4 כפות ממרח פסטו – למתכון לחצו כאן.
בד של חולצת טריקו ישנה
2-3 כפות שמן זית
אפשרות נחמדה: שומשום לקישוט
נתחיל בהעברת הקשיו המושרה במים למסננת, נשטוף אותו קלות במים, ומשם ישר אל מעבד המזון. נוסיף אליו את 1/3 כוס המים, מיץ הלימון והמלח ונטחן במעבד עד לקבלת מרקם חולי (העיסה לא חייבת להיות חלקה ממש, מספיק שתהיה טחונה דק כמו סולת).
נעביר את העיסה שנוצרה לבד החולצה, נקשור חזק ונתלה במקום נוח (מעל כיור או או קערה) שניתן לנוזלים להגיר החוצה, לכ10 דקות.
בינתיים, נפתח את בצק העלים ונשאיר את הניילון בחלק התחתון – כך הוא לא נדבק למשטח העבודה וקל לגלגל אותו.
נוציא את עיסת הקשיו לקערה, נוסיף עליה את הפסטו – נערבב הכול יחד, עד לקבלת מרקם אחיד. ניקח מרית (לקקן) של עוגה, ונמרח שכבה יפה על כל משטח בצק העלים.
נפעיל תנור על 180 מעלות, ו…. עוברים למלאכת הגלגול!
נגלגל את הבצק לאורכו, לקבלת גליל ארוך וחתיך – לא לשכוח להסיר את הניילון תוך כדי גלגול, זה פשוט לא טעים באפייה 😆
בעזרת סכין לחם (עם שיניים – יותר קל לפריסה) נפרוס לשבלולים של כ1.5 ס”מ, ונסדר על תבנית עם נייר אפיה – לא קרובים מדי אחד לשני, אחרת הם ידבקו לכם.
ניקח בקערה את שמן הזית ונמרח בעדינות על השבלולים, ולמי שאוהב, ניתן לפזר מעט שומשום מעל. נכניס לתנור לכ30 דקות, עד להזהבה – תהיו חזקים כשריח הפסטו יתחיל להשתלט לכם על הבית 😉 תוך כדי, כשהשבלולים בתנור, תכינו לכם סלט גדול ואתם מסודרים.
זהו, אתם מוזמנים להתפרע – יש לכם שבלולי קרם קשיו ופסטו שאי אפשר להפסיק לאכול, וכל כך בקלות! בתיאבון 🙂
שבלולי קרם קשיו ופסטו – רק מתכון
רכיבים
חבילה בצק עלים
200 גרם קשיו מושרה (לא קלוי)
1/3 כוס מים
1/4 כוס מיץ לימון
1 כפית שטוחה מלח
4 כפות ממרח פסטו – למתכון לחצו כאן.
בד של חולצת טריקו ישנה
2-3 כפות שמן זית
אפשרות נחמדה: שומשום לקישוט
- נתחיל בהעברת הקשיו המושרה במים למסננת, נשטוף אותו קלות במים, ומשם ישר אל מעבד המזון. נוסיף אליו את 1/3 כוס המים, מיץ הלימון והמלח ונטחן במעבד עד לקבלת מרקם חולי (העיסה לא חייבת להיות חלקה ממש, מספיק שתהיה טחונה דק כמו סולת).
- נעביר את העיסה שנוצרה לבד החולצה, נקשור חזק ונתלה במקום נוח (מעל כיור או או קערה) שניתן לנוזלים להגיר החוצה, לכ10 דקות. בינתיים, נפתח את בצק העלים ונשאיר את הניילון בחלק התחתון – כך הוא לא נדבק למשטח העבודה וקל לגלגל אותו.
- נוציא את עיסת הקשיו לקערה, נוסיף עליה את הפסטו – נערבב הכול יחד, עד לקבלת מרקם אחיד. ניקח מרית (לקקן) של עוגה, ונמרח שכבה יפה על כל משטח בצק העלים.
- נפעיל תנור על 180 מעלות, ו…. עוברים למלאכת הגלגול!
- נגלגל את הבצק לאורכו. לא לשכוח להסיר את הניילון תוך כדי גלגול. ובעזרת סכין לחם (עם שיניים – יותר קל לפריסה) נפרוס לשבלולים של כ1.5 ס”מ, ונסדר על תבנית עם נייר אפיה – לא קרובים מדי אחד לשני, אחרת הם ידבקו לכם.
- ניקח בקערה את שמן הזית ונמרח בעדינות על השבלולים, ולמי שאוהב, ניתן לפזר מעט שומשום מעל.
- נכניס לתנור לכ30 דקות, עד להזהבה – תהיו חזקים כשריח הפסטו יתחיל להשתלט לכם על הבית 😉 תוך כדי, כשהשבלולים בתנור, תכינו לכם סלט גדול ואתם מסודרים.
זהו, אתם מוזמנים להתפרע – יש לכם שבלולי קרם קשיו ופסטו שאי אפשר להפסיק לאכול. בתיאבון!
אפשר להוסיף אגוזי מלך במקום צנוברים?
כן. או קשיו
אפשר להשתמש בחמאת קשיו טבעית במקום לטחון ?
אם כן, באיזו כמות ?
נראה לי לא אותו הדבר….
עשיתי היום, יצא חבלז!
רק לא הבנתי למה לשים את הממרח בבד- שמתי, לא נטף כלום והוצאתי הכל חזרה
איזה יופי!
את צריכה לקשור חזק כך שמופעל לחץ על העיסה.