קציצות בטטה ותרד אפויות ונימוחות בפה
זמן הכנה: 15 דקות. זמן תנור: 20 דקות.
כמה אני אוהבת תרד… איזה ירק! הוא כמו התגשמות חלום – גם בריא וגם טעים. אני אוהבת אותו בבורקס, לזניה, חביתת חומוס, מוקפץ ואיפה לא. הוא אמנם לא עושה שרירים כמו שהבטיחו לנו בפופאי – אבל הוא מאוד טוב לחיזוק תאי המוח, כדי שלא נשכח דברים בגיל מאוחר.
למרות, שאני נוטה לשכוח את הדברים שלי בכל מקום – אבא שלי אומר שאני משאירה “מזכרות”. רק בשישי האחרון הייתי אצלו, הוא הקפיץ אותי הביתה, וכשהגענו מתחת לבית שלי הבנתי שהטלפון לא עליי… לא נעים. אז אני עובדת על זה באכילת תרד 😆
אבל בואו ניגש לנושא שלשמו התכנסנו:
להכין עם התרד, הבטטה המתוקה והגבינה הצהובה 18% של משומשו, שהיא פשוט חלום, קציצות קטנות נימוחות ומרגשות בפה, שהולכות מצוין בארוחה קלה עם סלט גדול – קציצות בטטה ותרד אפויות, לפנק, לפנק, לפנק 😀
אז יאללה, למה אתם מחכים? יוצאים לדרך!
רכיבים
300 גרם תרד טרי (לאחר שהופרדו מהגזע)
בטטה בינונית
2 בצל סגול בינוני
4 שיני שום
3 פרוסות גבינה צהובה 18% של משומשו (קישור)
3 כפות פירורי לחם
2 כפות שמיר קצוץ (אפשר להחליף בפטרוזיליה למי שלא אוהב)
2 כפות שמן זית
1/3 כפית אגוז מוסקט
1/2 כפית פלפל שחור
מלח לפי הטעם
לחובבי הקצח, ניתן להוסיף חצי כפית (אסביר בהמשך)
תחילה נשטוף את הבטטה עם קליפתה. נחרוץ עם סכין לאורכה, עמוק יחסית (עד שתרגישו שהגעתם לאמצע), וכן, כמה חיתוכים לרוחב. נכניס למיקרוגל לכ-10 דקות. אני לא עושה את זה בהרתחה על הגז, כי אז היא סופחת את הנוזלים, והופכת רכה מדי, המיקרוגל שומר אותה כמו שהיא – סקסית ומתוקה אמיתית 🙂
נחתוך את התרד לחתיכות גסות, נשים במחבת על אש גבוהה (ללא שמן!) ונערבב כ2-3 דקות, עד לריכוך וכיווץ לחצי. נעביר למסננת וניתן לו להגיר נוזלים.
נקצוץ את השום דק דק, והבצל לקוביות קטנות של כחצי ס”מ. נשים את שמן הזית במחבת ונטגן את הבצל עד להזהבה, כ5-7 דקות. נוסיף את השום ונטגן עוד כ2 דקות.
זה זמן מצוין לחמם את התנור על 180-190 מעלות, תלוי בעוצמת התנור שלכם.
נרוקן את תכולת הבטטה לקערה, ונמעך אותה עד לפירה אחיד. נוסיף את הבצל והשום המטוגן, ונסחט טוב טוב את התרד (הכי טוב בעזרת הידיים). נקצוץ אותו עוד קצת עם הסכין,שיהיה נוח לעבודה, ונוסיף אל הקערה.
את פרוסות הצהובה נחתוך לקוביות של 1 ס”מ ונצרף אל החגיגה בקערה.
זה הזמן להוסיף את שאר המרכיבים ולערבב עד לקבלת עיסה אחידה וסמיכה. מי שאוהב קצח ניתן לערבב בתוך העיסה או לבזוק מעט מעל לפני ההכנסה לתנור.
שימו במגש נייר אפייה ושמנו אותו מעט עם שמן זית, בעזרת מברשת. צרו כדורים, מעכו לקציצה, ושמנו אותן מעל ממש בעדינות (זה לא מחייב). שוב מזכירה שאפשר לפזר מעל מעט קצח.
הכניסו לתנור לכ20 דקות, והמתינו בסבלנות – זה שווה את זה 😛 הוציאו את המגש, ותנו לקציצות להתקרר ולהתקשות מעט.
מאוד מומלץ לאכול כחצי שעה לפחות אחרי, כשהן בטמפרטורת החדר (מאוד טעימות גם קרות מהמקרר), עם סלט גדול – ארוחת ערב מפנקת עם קציצות בטטה ותרד אפויות ונימוחות בפה.
ממתינה לתגובותיכם 🙂
קציצות בטטה ותרד אפויות ונימוחות בפה – רק מתכון
רכיבים
300 גרם תרד טרי (לאחר שהופרדו מהגזע)
בטטה בינונית
2 בצל סגול בינוני
4 שיני שום
3 פרוסות גבינה צהובה 18% של משומשו (קישור)
3 כפות פירורי לחם
2 כפות שמיר קצוץ (אפשר להחליף בפטרוזיליה למי שלא אוהב)
2 כפות שמן זית
1/3 כפית אגוז מוסקט
1/2 כפית פלפל שחור
מלח לפי הטעם
לחובבי הקצח, ניתן להוסיף חצי כפית (אסביר בהמשך)
- נשטוף את הבטטה עם קליפתה. נחרוץ עם סכין לאורכה, עמוק יחסית (עד שתרגישו שהגעתם לאמצע), וכן, כמה חיתוכים לרוחב. נכניס למיקרוגל לכ-10 דקות. אני לא עושה את זה בהרתחה על הגז, כי אז היא סופחת את הנוזלים, והופכת רכה מדי, המיקרוגל שומר אותה כמו שהיא – סקסית ומתוקה אמיתית 🙂
- נחתוך את התרד לחתיכות גסות, נשים במחבת על אש גבוהה (ללא שמן!) ונערבב כ2-3 דקות, עד לריכוך וכיווץ לחצי. נעביר למסננת וניתן לו להגיר נוזלים. נקצוץ את השום דק דק, והבצל לקוביות קטנות של כחצי ס”מ. נשים את שמן הזית במחבת ונטגן את הבצל עד להזהבה, כ5-7 דקות. נוסיף את השום ונטגן עוד כ2 דקות.
- חממו תנור על 180-190 מעלות, תלוי בעוצמת התנור שלכם. נרוקן את תכולת הבטטה לקערה, ונמעך אותה עד לפירה אחיד. נוסיף את הבצל והשום המטוגן, ונסחט טוב טוב את התרד (הכי טוב בעזרת הידיים). נקצוץ אותו עוד קצת עם הסכין,שיהיה נוח לעבודה, ונוסיף אל הקערה.
- את פרוסות הצהובה נחתוך לקוביות של 1 ס”מ ונצרף אל החגיגה בקערה. זה הזמן להוסיף את שאר המרכיבים ולערבב עד לקבלת עיסה אחידה וסמיכה. מי שאוהב קצח ניתן לערבב בתוך העיסה או לבזוק מעט מעל לפני ההכנסה לתנור.
- שימו במגש נייר אפייה ושמנו אותו מעט עם שמן זית, בעזרת מברשת. צרו כדורים, מעכו לקציצה, ושמנו אותן מעל ממש בעדינות (זה לא מחייב). שוב מזכירה שאפשר לפזר מעל מעט קצח.
- הכניסו לתנור לכ20 דקות, והמתינו בסבלנות – זה שווה את זה 😛 הוציאו את המגש, ותנו לקציצות להתקרר ולהתקשות מעט.
מאוד מומלץ לאכול כחצי שעה לפחות אחרי, כשהן בטמפרטורת החדר (מאוד טעימות גם קרות מהמקרר), עם סלט גדול – ארוחת ערב מפנקת עם קציצות בטטה ותרד אפויות ונימוחות בפה.
אז יש לי מלא באאה פרוסה כבר , אפשר לאדות או לבשל , או שיהרוס את המרקם ?
לאדות את בהחלט יכולה. אבל לא לבשל – יוצא מיימי
מחר בלי נדר :))) תודה רבה ותודה על המתכון בסוף במרוכז…
בשמחה גדולה 🙂 אשמח לשמוע איך יצא.
יצא מהממםםםם … גם צילמתי מוזמנת לראות:
https://rikin.smugmug.com/COLLAGE/i-XZfBRbG
איזה כיף! נראה נהדר 🙂
שמת במקום הקמח והצהובה עדשים?
אשמח להמרה ללא גלוטן, האם אפשר לוותר על פירורי הלחם ואם לא מה אפשר במקום?
היי, צריך משהו שידביק במקום. אפשר לשים במקום קמח עדשים, או לבשל עדשים ולמעוך אותם. גם קמח תפו”א.
נראה נהדר מעין!
תודה רבה שימי 🙂
נראה מצוין. אני גם מאד אוהבת תרד ומחפשת תמיד מה לעשות איתו כדי שלא יקמול וגם מאד אוהבת לביבות. את ריכוך הבטטה ניתן גם בתנור אני מניחה. הפסקתי להשתמש במקירוגל לפני כמה שנים…
תודה מרב 🙂 כן, בתנור עושה את אותה הפעולה, רק לוקח יותר זמן. אני מניחה שבין 20-30 דקות. תרד אגב, מעולה בחביתות חומוס – פשוט חבל לזרוק מצרך כל כך מוצלח 🙂 בהצלחה! ספרי לי איך יצא.
שלום מעין, תודה על המתכונים הנהדרים שלך.
יש לי שאלה-
האם אפשא להחליף את התרד בקייל או עלי סלק?
האם אפשר גבינת משומשו מלוחה ( לא הצהובה)
תודה רבה
היי שירלי, תודה על המחמאות 🙂 אפשר להחליף בעלי סלק או קייל – בעלי סלק, הקפידי להוציא את השורש הלבן באמצע. קייל טרם ניסיתי לבשל, אבל אני מניחה שזה עודה את אותה העבודה. הגבינה המלוחה סביר שתעבוד, אך הקטיני את הכמות, כי היא תרטיב לך את הבלילה. בהצלחה! ספרי לי איך יצא.