פסטה אלי אוליו עגבניות שרי וטימין

פסטה אלי אוליו עגבניות שרי וטימין

זמן הכנה: 20 דקות

פסטה, אין מי שלא אוהב אותה. מה שכל כך כיף בפסטה, זה שתמיד אפשר לשים בה מה שיש במקרר, על בסיס שמן זית ושום (אלי אוליו)/ רוטב עגבניות/ שמנת סויה/ חלב קוקוס או כל דבר אחר, וזה קל טעים. 

אני אוהבת להיכנס לירקן מתחת לבית ולקנות לימים הקרובים כל מיני ירקות וירק, וכך מתנהל השבוע שלי עם הבישולים. השבוע קניתי עגבניות שרי, בצל, בצל ירוק מלא ירק וטימין (אגב בצל, אני התאהבתי בבצל בגיל עשרה חודשים!)

עגבניות שרי קוביות לפסטהאז החלטתי לעשות מהמצרכים פסטה אלי אליו עגבניות שרי וטימין. אני מודה שמעולם לא שמתי טימין בפסטה, ולהפתעתי, הטימין נתן לפסטה טעם אלגנטי ומדהים, שאין מצב שאני לא חולקת את התענוג הזה אתכם. ותאמינו לי… זו פסטה חובה לאירוח.

אז מה אנחנו צריכים?

רכיבים
חצי חבילה פסטה (חוץ מספגטי ארוך, כל פסטה יכולה להתאים – כי הן “לוקחות” את הרוטב פנימה)
1 בצל סגול בינוני
20 עגבניות שרי – אם בא לכם להשתדרג, השתמשו בשרי אגס צהוב ואדום גם לצבע וגם לטעם.
20 זיתי קלמטה ללא חרצנים
4 שיני שום
10 ענפים טימין
4 ענפי בצל ירוק דקיקים
6 כפות שמן זית
מלח ופלפל גרוס
ולאוהבי הפיקנטי כמוני, 1/2 כפית פלפל צ’ילי טחון (נו, אתם לא מופתעים.. אבל זה טעים לי, בחיי!)

יאללה, לעבודה – מכינים פסטה אלי אוליו עגבניות שרי וטימין!

מרתיחים מים חמים עם מלח גס לפסטה. טיפ: אני מכינה את הפסטה תמיד דקה עד שתיים פחות ממה שרשום בהוראות על השקית, כדי לשמור על הפסטה פריכה (אל דנטה) וטובה כשהיא ממשיכה לעבור טיגון נוסף עם הרוטב. חשוב מאוד! כשהפסטה מוכנה, לשטוף במים קרים ולבזוק מעט שמן זית ולערבב, כך היא לא תדבק לכם.

פרוסות בצל לפסטה

פורסים את הבצל לפרוסות דקות לאורך, וזורקים למחבת חמה (ממליצה לעבוד עם ווק) עם 2 כפות שמן זית, מערבבים מדי פעם עד להתרככות קלה. קוצצים את השום לפלחים עגולים דקים ומוסיפים לבצל. ערבבו עוד כ2-3 דקות.

בצל ושום מטוגן

את עגבניות השרי חותכים לארבע לקערה, ומפוררים כנגד הכיוון את הטימין. חותכים את הזיתים לחצאים ומוסיפים הכל אל המחבת. מטגנים עוד 3-4 דקות, מוסיפים מלח ופלפל (והצ’ילי, במידה והצטרפתם לחגיגת החריף), ואז שמן הזית שנותר. חשוב, לטעום 🙂

בצל עגבניות וטימין

מוסיפים את הפסטה למחבת ומערבבים עוד כ2-3 דקות, טועמים, ומתקנים במלח ופלפל לפי הטעם.

פסטה אלי אוליו במחבת

זהו, הפסטה כמעט מוכנה – כבו את האש, וגשו לחתוך את הבצל הירוק. את הבצל אני חותכת לרצועות של כ-2 ס”מ, ומוסיפה לפסטה. למה בסוף? בצל ירוק הופך לסמרטוט מהר מאוד, ואם באמת השתמשתם בבצל דק, הוא יתבשל בדיוק במידה מהחום שהפסטה ורוטב יתנו לו. והרי לכם, פסטה אלי אוליו עגבניות שרי וטימין.

עכשיו? לכו תתפרעו! רק לא לשכוח לספר לי מה חשבתם  🙂 

 פסטה אלי אוליו עגבניות שרי

פסטה אלי אוליו עגבניות שרי וטימין – רק מתכון

רכיבים
חצי חבילה פסטה (חוץ מספגטי ארוך, כל פסטה יכולה להתאים – כי הן “לוקחות” את הרוטב פנימה)
1 בצל סגול בינוני
20 עגבניות שרי – אם בא לכם להשתדרג, השתמשו בשרי אגס צהוב ואדום גם לצבע וגם לטעם.
20 זיתי קלמטה ללא חרצנים
4 שיני שום
10 ענפים טימין
4 ענפי בצל ירוק דקיקים
6 כפות שמן זית
מלח ופלפל גרוס
ולאוהבי הפיקנטי כמוני, 1/2 כפית פלפל צ’ילי טחון (נו, אתם לא מופתעים.. אבל זה טעים לי, בחיי!)

יאללה, לעבודה – מכינים פסטה אלי אוליו עגבניות שרי וטימין!

מרתיחים מים חמים עם מלח גס לפסטה. טיפ: אני מכינה את הפסטה תמיד דקה עד שתיים פחות ממה שרשום בהוראות על השקית, כדי לשמור על הפסטה פריכה (אל דנטה) וטובה כשהיא ממשיכה לעבור טיגון נוסף עם הרוטב. חשוב מאוד! כשהפסטה מוכנה, לשטוף במים קרים ולבזוק מעט שמן זית ולערבב, כך היא לא תדבק לכם.

פורסים את הבצל לפרוסות דקות לאורך, וזורקים למחבת חמה (ממליצה לעבוד עם ווק) עם 2 כפות שמן זית, מערבבים מדי פעם עד להתרככות קלה. קוצצים את השום לפלחים עגולים דקים ומוסיפים לבצל. ערבבו עוד כ2-3 דקות. את עגבניות השרי חותכים לארבע לקערה, ומפוררים כנגד הכיוון את הטימין. חותכים את הזיתים לחצאים ומוסיפים הכל אל המחבת. מטגנים עוד 3-4 דקות, מוסיפים מלח ופלפל (והצ’ילי, במידה והצטרפתם לחגיגת החריף), ואז שמן הזית שנותר. חשוב, לטעום 🙂

מוסיפים את הפסטה למחבת ומערבבים עוד כ2-3 דקות, טועמים, ומתקנים במלח ופלפל לפי הטעם. 

זהו, הפסטה כמעט מוכנה – כבו את האש, וגשו לחתוך את הבצל הירוק. את הבצל אני חותכת לרצועות של כ-2 ס”מ, ומוסיפה לפסטה. למה בסוף? בצל ירוק הופך לסמרטוט מהר מאוד, ואם באמת השתמשתם בבצל דק, הוא יתבשל בדיוק במידה מהחום שהפסטה ורוטב יתנו לו. והרי לכם, פסטה אלי אוליו עגבניות שרי וטימין.

 

 

Comments

comments