ספרינג רול ויאטנמי
זמן הכנה: 35 דקות
יש אוכל שכמה שהוא פשוט ככה הוא מגיע לשלמות של טעמים, ספרינג רול ויאטנמי הוא אחד מהם.
אני זוכרת שפגשתי בו לראשונה, הייתי בטוחה שמדובר במנה אנמית וחסרת מעוף: ירקות עטופים בדף אורז, אין תיבול בפנים, וכל מה שעושים זה טובלים ברוטב, בסדר… אבל לא, לא, לא חברים. מדובר המנה הראשונה הכי אדירה ומדוברת בשולחן. בחיי, יש לי חברים שאם יש ספרינג רול ויאטנמי על השולחן השאר כבר לא מעניין אותם. ובמעבר לכך, מדובר במאכל בריא ודל בקלוריות.
למה הוא אדיר? כי הירקות הקריספים, בשילוב אטריות השעועית והטופו, ששואבים את הרוטב פנימה, יוצרים חגיגה של טעמים בפה. כמובן שהרוטב הוא שם המשחק. לכן תמיד כדאי להכין מספר רטבים. אני אשתף אתכם בארבעה סוגים של רטבים: חריף, חמוץ-מתוק (פיקנטי), מתוק ופטריות.
אלו ירקות אפשר לשים בספרינג רול?
מלפפון, גזר, אבוקדו, נבטים/ כרוב לבן או סגול, פטריות שיטאקי (לחצו על המילה ותוכלו ללמוד איך משרים אותן), חסה/ עלי בייבי, בצל ירוק/ עירית, קמפיו (דלעת יפנית כבושה). תבחרו מתוך הרשימה מה שאתם אוהבים, לא צריך הכל 🙂
ממליצה ממש, לבחור ירק אחד שאתם אוהבים: כוסברה, בזיליקום או נענע – ולהוסיף כמה עלים בפנים, הם משדרגים את הטעם. אצלי תמיד הכוסברה מנצחת, היא החברה מס’ 1 שלי.
טוב, אז אם בחרתם ירקות ואת הירק שאתם אוהבים, וניגש לעניינים. הכמות היא ל-12 יחידות.
ולמענה אנחנו זקוקים לחבילה דפי אורז – עגול, בקוטר 22 ס”מ.
לידיעה, את כל המצרכים במתכון ניתן למצוא בחנויות מזרח מערב, ניצת הדובדבן, עדן טבע, או בחנויות אסייתיות (מאוד זולות וכיפיות, בתחנה המרכזית החדשה בת”א).
למילוי
חבילה קטנה (40 גרם) של אטריות שעועית (יש שלושה גדלים של אריזות: 40, 100 או 200 גרם)
כ-200 גרם טופו רך
(ירקות בחרתי רנדומלית)
1 גזר
1 מלפפון
1 אבוקדו
1/3 חבילה נבטים
8 ענפי בצל ירוק/ חבילה עירית
כ-8 עלי חסה/ חבילה עלי בייבי
חופן כוסברה/ בזיליקום/ נענע
לצורך ההכנה, נזדקק בהמשך לכלי רחב עם שוליים, ומים פושרים. הכלי צריך להיות בגודל המתאים לטבול בו את דפי האורז. בנוסף, נזדקק למגבת בזמן ההכנה.
ניגש לעניינים! מי אמר ספרינג רול ויאטנמי ולא קיבל?
ראשית נתחיל בחיתוך הירקות והטופו: אל תדאגו, מצרכי הרטבים בהמשך.
את החסה חותכים דק כמו לסלט (עליי בייבי אין צורך בחיתוך), הגזר לגפרורים, האבוקדו לרצועות דקות, הבצל ירוק לרצועות של כ-6 ס”מ, המלפפון לגפרורים – אך אל תשתמשו בליבה, היא תרטיב לכם את הרול; פטריות שיטאקי (ללא הרגל) לפרוס לרצועות, והטופו לרצועות של כאחד ס”מ.
את אטריות השעועית (אם קניתם חבילה גדולה – גזרו במספריים 1/4 חבילה) יש לשים בקערה עם מים חמים לכ-4 דקות, לשטוף במים קרים בתוך מסננת, ולתת להם להגיר את כל הנוזלים. זה מאוד חשוב, כדי למנוע רטיבות בתוך הרול.
אז הכל מוכן להתחיל לגלגל, אבל רגע לפני, נכין רטבים – אם באים אורחים, מומלץ להכין 2-3 סוגים.
רוטב חריף אש (ניתן להכין גם פיקנטי)
3 כפות רוטב סויה
3 כפות רוטב מירין
1 כפית שמן שומשום
1 כפית שטוחה של רוטב סריראצ’ה/שמן צילי (ניתן לשים ממש כמה טיפות במידה ואתם מעוניינים בטעם פיקנטי)
3 ס”מ ג’ינג’ר מגורד בפומפיה צפופה
וליופי, 2-3 רצועות צ’ילי אדום טרי (לא חייב)
רוטב חמוץ מתוק (פיקנטי)
2 כפות חומץ אורז
1 כף רוטב סויה
2 כפות רוטב מירין
2 טיפות שמן צ’ילי
3 ס”מ ג’ינג’ר מגורד בפומפיה צפופה
1 שן שום קטנה מגורדת בפומפיה צפופה
וליופי, 2 רצועות צ’ילי אדום טרי (לא חייב)
רוטב מתוק
1 כף רוטב טריאקי
1/2 1 כפות רוטב מירין
1/2 1 כפות רוטב סויה
5 טיפות שמן שומשום
1 שן שום קטנה מגורדת בפומפיה צפופה
3 ס”מ ג’ינג’ר מגורד בפומפיה צפופה
וליופי, 3 פלחי שום (לא חייב)
רוטב פטריות
1 כף רוטב פטריות צמחוני למוקפצים
3 כפות רוטב מירין
1 כף רוטב סויה
1 שן שום מקטנה גורדת בפומפיה צפופה
3 ס”מ ג’ינג’ר מגורד בפומפיה צפופה
וליופי, 2 רצועות צ’ילי אדום טרי (לא חייב)
הכנת כל הרטבים מאוד פשוטה – מערבבים הכל יחד.
ספירנג רול ויאטנמי – עוברים להכנת הרולים:
נכין כלי רחב עם מים, וקרש חיתוך עם מגבת יבשה מעל – עליה נכין את הרולים.
טובלים את דף האורז במים פושרים עד להתרככות קלה (כ20 שניות לערך), ומניחים אותו על המגבת. באמצע הדף מניחים 3 עלים של כוסברה או כל ירק אחר שבחרתם (נותן מראה יפה אחרי הגלגול), מעליו מעט אטריות שעועית, ירקות (כ2-3 גפרורים מכל ירק) וכ2 רצועות טופו.
שימו לב! לא להעמיס יותר מדי, אחר כך יהיה לכם קשה לסגור את הדף. מקפלים את הדף על הירקות, מקפלים בצדדים ומגלגלים עד לסגירה (כמו באגרול) – פשוט מאוד וכיפי להכנה.
לפני ההגשה, חתכו את הרולים לחצי, הגישו עם הרטבים ויש לכם ספרינג רול ויאטנמי – אני יודעת שתתמכרו לזה!
ספרו לי איזה רוטב הכי אהבתם, מה החברים או המשפחה חשבו.
ספרינג רול ויאטנמי – רק מתכון
למילוי
חבילה קטנה (40 גרם) של אטריות שעועית (יש שלושה גדלים של אריזות: 40, 100 או 200 גרם)
כ-200 גרם טופו רך
(ירקות בחרתי רנדומלית)
1 גזר
1 מלפפון
1 אבוקדו
1/3 חבילה נבטים
8 ענפי בצל ירוק/ חבילה עירית
כ-8 עלי חסה/ חבילה עלי בייבי
חופן כוסברה/ בזיליקום/ נענע
לצורך ההכנה, נזדקק בהמשך לכלי רחב עם שוליים, ומים פושרים. הכלי צריך להיות בגודל המתאים לטבול בו את דפי האורז. בנוסף, נזדקק למגבת בזמן ההכנה.
ניגש לעניינים! מי אמר ספרינג רול ויאטנמי ולא קיבל? ראשית נתחיל בחיתוך הירקות והטופו: אל תדאגו, מצרכי הרטבים בהמשך.
את החסה חותכים דק כמו לסלט (עליי בייבי אין צורך בחיתוך), הגזר לגפרורים, האבוקדו לרצועות דקות, הבצל ירוק לרצועות של כ-6 ס”מ, המלפפון לגפרורים – אך אל תשתמשו בליבה, היא תרטיב לכם את הרול; פטריות שיטאקי (ללא הרגל) לפרוס לרצועות, והטופו לרצועות של כאחד ס”מ. את אטריות השעועית (אם קניתם חבילה גדולה – גזרו במספריים 1/4 חבילה) יש לשים בקערה עם מים חמים לכ-4 דקות, לשטוף במים קרים בתוך מסננת, ולתת להם להגיר את כל הנוזלים. זה מאוד חשוב, כדי למנוע רטיבות בתוך הרול.
אז הכל מוכן להתחיל לגלגל, אבל רגע לפני, נכין רטבים – אם באים אורחים, מומלץ להכין 2-3 סוגים.
רוטב חריף אש (ניתן להכין גם פיקנטי)
3 כפות רוטב סויה
3 כפות רוטב מירין
1 כפית שמן שומשום
1 כפית שטוחה של רוטב סריראצ’ה/שמן צילי (ניתן לשים ממש כמה טיפות במידה ואתם מעוניינים בטעם פיקנטי)
3 ס”מ ג’ינג’ר מגורד בפומפיה צפופה
וליופי, 2-3 רצועות צ’ילי אדום טרי (לא חייב)
רוטב חמוץ מתוק (פיקנטי)
2 כפות חומץ אורז
1 כף רוטב סויה
2 כפות רוטב מירין
2 טיפות שמן צ’ילי
3 ס”מ ג’ינג’ר מגורד בפומפיה צפופה
1 שן שום קטנה מגורדת בפומפיה צפופה
וליופי, 2 רצועות צ’ילי אדום טרי (לא חייב)
רוטב מתוק
1 כף רוטב טריאקי
1/2 1 כפות רוטב מירין
1/2 1 כפות רוטב סויה
5 טיפות שמן שומשום
1 שן שום קטנה מגורדת בפומפיה צפופה
3 ס”מ ג’ינג’ר מגורד בפומפיה צפופה
וליופי, 3 פלחי שום (לא חייב)
רוטב פטריות
1 כף רוטב פטריות צמחוני למוקפצים
3 כפות רוטב מירין
1 כף רוטב סויה
1 שן שום מקטנה גורדת בפומפיה צפופה
3 ס”מ ג’ינג’ר מגורד בפומפיה צפופה
וליופי, 2 רצועות צ’ילי אדום טרי (לא חייב)
הכנת כל הרטבים מאוד פשוטה – מערבבים הכל יחד.
ספירנג רול ויאטנמי – עוברים להכנת הרולים:
נכין כלי רחב עם מים, וקרש חיתוך עם מגבת יבשה מעל – עליה נכין את הרולים.
טובלים את דף האורז במים פושרים עד להתרככות קלה (כ20 שניות לערך), ומניחים אותו על המגבת. באמצע הדף מניחים 3 עלים של כוסברה או כל ירק אחר שבחרתם (נותן מראה יפה אחרי הגלגול), מעליו מעט אטריות שעועית, ירקות (כ2-3 גפרורים מכל ירק) וכ2 רצועות טופו.
שימו לב! לא להעמיס יותר מדי, אחר כך יהיה לכם קשה לסגור את הדף. מקפלים את הדף על הירקות, מקפלים בצדדים ומגלגלים עד לסגירה (כמו באגרול) – פשוט מאוד וכיפי להכנה.
לפני ההגשה, חתכו את הרולים לחצי, הגישו עם הרטבים ויש לכם ספרינג רול ויאטנמי – אני יודעת שתתמכרו לזה!