סלט אבוקדו במיונז טבעוני
זמן הכנה: 7 דקות
אימא שלי ז”ל עד שחלתה, היתה מכינה כמויות של סלטים לשולחן לערב שישי – מטבוחה, פלפלים קלויים, אבוקדו, טורקי, חצילים בחומץ, גזר מבושל, חומוס ביתי, פלפלים חריפים, כרוב לבן, כרוב אדום ומה לא… וכשהחג היה מגיע, מספר הסלטים היה מכפיל את עצמו. מי בכלל היה לו מקום בקיבה להגיע לשלב של האוכל? 😆
אם היה ניתן, הייתי מורידה אותה לרגע מהשמיים, שתלמד אותי כמה דברים שפספסתי.
אחד הסלטים שהתגלה אצלי כחולשה היה סלט אבוקדו במיונז (עם ביצה), אני הייתי מכורה… קודם כל כי מדובר באבוקדו, ואיך בכלל אפשר להרוס אבוקדו? אבל בעיקר בגלל שהיה בו משהו פשוט ומדויק.
אז החלטתי לשחזר ולשדרג אותו לכבודכם ולכבודי כמובן – סלט אבוקדו במיונז טבעוני. הוא פשוט להכנה, ומתאים עכשיו לפסח. וכמו שאמרתי במתכון סלט ביצים טבעוני (לינק כאן לסלטים), הוא אחד מתוך שלושה שהכנתי לכם לנשנוש מעולה על המצה.
קבלו אותו – סלט אבוקדו במיונז טבעוני!
רכיבים
1 אבוקדו גדול
40 גרם טופו קשה או רך (לא משי) – אני אוהבת את משק ויילר
1/4 בצל סגול
1 כף מיונז (למתכון למיונז לחצו כאן)
קורט פלפל שחור
קורט מלח הודי שחור (קאלה נמק)
מלח, לפי הטעם
קלפו את האבוקדו ומעכו בעזרת מועך או מזלג עד לקבלת מרקם אחיד.
קצצו או הבצל הסגול לקוביות קטנטנות. זה חשוב, כדי שטעם הבצל ישתלט לנו על הסלט.
פוררו את הטופו בעזרת הידיים, תבלו, והוסיפו את המיונז.
ערבבו הכול עד לקבלת עיסה אחידה, לא לשכוח לטעום ולתקן במידת הצורך – הרי לכם סלט אבוקדו במיונז פשוט ומצוין.
מתאים בכריך או על מצה.
ואם אתם מארחים, מומלץ לקנות לחם מרובע, למרוח את הסלט, לחתוך בעזרת סכין את הקשה מסביב ולחצות למשולשים – או כמו שהוא נקרא אצל האיטלקים, כריך טרמיציני.
סלט אבוקדו במיונז טבעוני – רק מתכון
רכיבים
1 אבוקדו גדול
40 גרם טופו קשה או רך (לא משי) – אני אוהבת את משק ויילר
1/4 בצל סגול
1 כף מיונז (למתכון למיונז לחצו כאן)
קורט פלפל שחור
קורט מלח הודי שחור (קאלה נמק)
מלח, לפי הטעם
- קלפו את האבוקדו ומעכו בעזרת מועך או מזלג עד לקבלת מרקם אחיד.
- קצצו את הבצל הסגול לקוביות קטנטנות.
- פוררו מעל את הטופו בעזרת הידיים
- תבלו, והוסיפו את המיונז.
- ערבבו הכול עד לקבלת עיסה אחידה – והסלט אבוקדו במיונז טבעוני מוכן!
מעין, את כל כך מקסימה! נהנית מהמתכונים, מתרגשת ומזדהה…
תודה רבה לי 🙂 את מקסימה בעצמך!