מרק ירקות פשוט וטעים
זמן הכנה: כשעה
לי יש חולשה למרקים. לא משנה אם חורף או קיץ, מרק זה פשוט שילוב של ירקות שיוצרים בעיני ארומה מרגשת ומנחמת במיוחד. כן, כן, אני ממש מתרגשת ממרק, ולפעמים כל מה שצריך זה מרק ירקות פשוט וטעים כדי לספק אותי.
את המרק ירקות שלי, אני מכינה ללא אבקות מרק. קודם כל, כי זה פשוט לא בריא, אבל בעיקר, כי אבקות מרק הן בעצם תמצית של טעמי ירקות, ואת זה כבר יש לנו, רק בלי הטעם הסינתטי. במרק הזה אני לא מטגנת את הירקות, וכך הוא נשאר דיאטטי ומושלם. המרק הזה הוא מסורת אצלי ביום כיפור מאז שאני מכירה את עצמי, אימא שלי ז”ל היתה מכינה אותו בכיפור, ואני פשוט לא רואה את עצמי עוברת שנה ללא המרק הזה 🙂
אז מה שמים בפנים?
רכיבים
3 בצלים קטנים
2 תפוחי אדמה בינוניים
2 גזרים
3 קישואים
חתיכה של דלעת או חצי דלורית
שורש פטרוזיליה גדול/ 2 קטנים
1/2 חבילת שמיר
6 ענפי (עם השורש) סלרי
תבלינים
1/2 כפית גריל עוף
1/2 כפית פפריקה
1/2 כפית פלפל שחור
מלח
לחובבי האטריות כמוני, מומלץ להכין בנפרד, אטריות דקות שיתווספו בסוף לחגיגה בצלחת.
יאללה, בואו נתחיל!
חותכים את כל הירקות לחתיכות גדולות, פרט לבצל שמשאירים אותו שלם (אנחנו לא רוצים שיתפרק).
את דלורית/דלעת יש לקלוף בעדינות, שכבה דקה, רק כדי שלא יישאר קשה במרק.
את הסלרי יש לחתוך חתיכות של 1 ס”מ, והשמיר נשאר כמו שהוא, כיחידה אחת, קשור בחוט – מי שאין לו חוט, פשוט תזרקו פנימה, ויהיה בסדר. כבר עשיתי את זה בעבר, זה לא מתפזר ממש.
ממלאים סיר במים עד החצי, מוסיפים את הבצל, הגזר, שורש הפטרוזיליה והסלרי הקצוץ עם כ1/2 כף מלח – המלח יעזור לירקות להתרכך מהר יותר, ויוציא את הטעמים. מכסים את הסיר עד לרתיחה, ומורידים את האש לעוד כ10 דקות.
מוסיפים את תפוחי האדמה, וממתינים עוד כ15 דקות.
מוסיפים את הקישואים והשמיר, שוב – כ1/2 כף מלח וממתינים עוד כ10 דקות.
מוסיפים את הדלעת, התבלינים וכמובן מלח – אני לא רוצה להגיד את הכמות, כי פה מדובר בטעם אישי, אך המים צריכים להיות מעט מלוחים, כיוון שהירקות ישאבו את הטעמים. יש לבשל עוד כ10 דקות עד רבע שעה – ולעקוב ולראות שהירקות לא נעשים רכים מדי. וכמובן, כמובן – לטעום ולראות שהאם לא חסר מלח, כי שכשיש תחושה שאין תיבול, זה לא אומר שחסרים תבלינים, לרוב מדובר במלח שמחדד את השאר 🙂
זהו, מגישים את המרק, מוסיפים מעט אטריות ואפשר להתחיל ליהנות – מרק ירקות פשוט וטעים אש!
תשאלו את קארין, חברה שלי, היא גמרה אותו תוך רגע…
ספרו איך יצא לכם – מחכה לתגובות 🙂
מרק ירקות פשוט וטעים – רק מתכון
רכיבים
3 בצלים קטנים
2 תפוחי אדמה בינוניים
2 גזרים
3 קישואים
חתיכה של דלעת או חצי דלורית
שורש פטרוזיליה גדול/ 2 קטנים
1/2 חבילת שמיר
6 ענפי (עם השורש) סלרי
תבלינים
1/2 כפית גריל עוף
1/2 כפית פפריקה
1/2 כפית פלפל שחור
מלח
לחובבי האטריות כמוני, מומלץ להכין בנפרד, אטריות דקות שיתווספו בסוף לחגיגה בצלחת.
יאללה, בואו נתחיל! חותכים את כל הירקות לחתיכות גדולות, פרט לבצל שמשאירים אותו שלם (אנחנו לא רוצים שיתפרק). את דלורית/דלעת יש לקלוף בעדינות, שכבה דקה, רק כדי שלא יישאר קשה במרק. את הסלרי יש לחתוך חתיכות של 1 ס”מ, והשמיר נשאר כמו שהוא, כיחידה אחת, קשור בחוט – מי שאין לו חוט, פשוט תזרקו פנימה, ויהיה בסדר. כבר עשיתי את זה בעבר, זה לא מתפזר ממש.
ממלאים סיר במים עד החצי, מוסיפים את הבצל, הגזר, שורש הפטרוזיליה והסלרי הקצוץ עם כ1/2 כף מלח – המלח יעזור לירקות להתרכך מהר יותר, ויוציא את הטעמים. מכסים את הסיר עד לרתיחה, ומורידים את האש לעוד כ10 דקות. מוסיפים את תפוחי האדמה, וממתינים עוד כ15 דקות. מוסיפים את הקישואים והשמיר, שוב – כ1/2 כף מלח וממתינים עוד כ10 דקות.
מוסיפים את הדלעת, התבלינים וכמובן מלח – אני לא רוצה להגיד את הכמות, כי פה מדובר בטעם אישי, אך המים צריכים להיות מעט מלוחים, כיוון שהירקות ישאבו את הטעמים. יש לבשל עוד כ10 דקות עד רבע שעה – ולעקוב ולראות שהירקות לא נעשים רכים מדי. וכמובן, כמובן – לטעום ולראות שהאם לא חסר מלח, כי שכשיש תחושה שאין תיבול, זה לא אומר שחסרים תבלינים, לרוב מדובר במלח שמחדד את השאר 🙂
זהו, מגישים את המרק, מוסיפים מעט אטריות ואפשר להתחיל ליהנות – מרק ירקות פשוט וטעים אש!
יצא מושלם. כולם אהבו ורצו עוד ועוד. תודה
יאא איזה כיף לשמוע 🙂
וסליחה על התגובה המאוחרת…לא היתה לי גישה לאתר זמן ממושך.