איך מכינים ספייסי מיונז

איך מכינים ספייסי מיונז?

זמן הכנה: דקה… והגזמתי

כולם כל הזמן אומרים לי שהם לא מבינים מה המסעדות שמות בתוך הספייסי מיונז, איך מכינים ספייסי מיונז? מה יש בזה שזה כל כך טעם? “קניתי צ’ילי חריף והוספתי עם המיונז, ויש לזה טעם אחר לגמרי…” אתם שומעים את קול התסכול? בצדק, כי אלו לא המרכיבים ששמים במיונז האגדי.

אז לכל המכורים לספייסי מיונז שלום רב. אני יודעת שניסיתם כבר בעבר להכין בבית, אבל השתמשתם תמיד במצרכים הלא נכונים. רוב האינטרנט מוצף במתכונים שגויים להכנת המיונז המפורסם – פעם זה עם צ’ילי מתוק, פעם עם צ’ילי חריף, אך זוהי טעות גמורה. לכן אני כאן כדי לשים סוף לתסכול שלכם חברים. אני אשתף אתכם בסוד המסעדות.

איך מכינים ספייסי מיונזאז איך מכינים ספייסי מיונז?

ספייסי מיונז מקורי מכיל 2 מצרכים מאוד חשובים, שהם בעצם היחידים בתוך המיונז: רוטב סריראצ’ה חריף ושמן שומשום, זהו, 2 מצרכים! אותם ניתן להשיג בכל החנויות המחזיקות מצרכים אסייתים.

אני מודה שאני לא מתחברת לספייסי מיונז עם הסושי, אני בכלל טיפוס מסורתי של רוטב סויה, וואסאבי וג’ינג’ר. אני מורחת ספייסי מיונז בסנדוויצ’ים, עם ההמבורגר, בתוך הטוסט – שם הוא מושלם בשבילי.

ואם כבר מדברים על רוטב סרירצ’ה, אז מדובר ברוטב צ’ילי תאילנדי, בעל טעם חריף-חמוץ ט-ע-י-ם! דעו לכם שאחרי שתטעמו אותו, תגידו שלום יפה לטבסקו (שאותו מעולם לא חיבבתי) – מדובר ברוטב צ’ילי חריף ממכר, חובה בכל בית! הוא מוכר גם כרוטב התרנגול, כיוון שיש לו ציור של תרנגול על האריזה, והוא החריף הנמכר ביותר בארה”ב. כל כך ממכר, שיש עליו סרטוני יוטיוב וסרט דוקומנטי.

ניגש לעניינים, לפני שתתעלפו לי פה… 😉  

לצורך הכנת המיונז, יש להכין מראש את המיונז סויה טבעוני שנמצא באתר – אשר בדיוק לוקח 3 דקות להכינו.

אז איך מכינים ספייסי מיונז?

רכיבים
3 כפות מיונז סויה טבעוני
1 כפית שמן שומשום
1/2 כפית רוטב סריראצ’ה, למכורים לחריף מומלץ כפית שלמה

ואם אתם רגישים לחריף, שימו מעט, תטעמו ותחזקו כל פעם קצת עד שתגיעו לטעמים.

מערבבים הכל יחד, טועמים – אני רואה שאתם בהלם… שמחה שאתם מרוצים. רוצו לספר לחבר’ה  😀 אבל לא לשכוח לספר גם לי!

רכיבים לספייסי מיונז

 

Comments

comments

9 Comments

  • משתמש אנונימי (לא מזוהה) הגיב:

    על מנת לקבל את הטעם המקורי חייב עם המיונז שהכנת או שאפשר גם עם הקנוי? תודה מראש

  • אניה הגיב:

    את גאון! סופסוף מצאתי את הטעם הנכון של הספייסי מיונז!
    תודה

  • משתמש אנונימי (לא מזוהה) הגיב:

    יצא מושלם!!!!!!
    אם רוצים שתצא הפיקנטיות של המסעדות כדאי להוסיף כפית כפית וחצי של הסריראצה (זה לא יוצא ממש חריף רק קצת פיקנטי:))

  • הילה הגיב:

    היי😊.
    קניתי את רוטב סריריצה המקורי, כולי ציפייה, אבל זה לא יצא דומה בכלל לספייסי מיונז של מסעדות אסייתיות….
    ברוטב שקניתי היה כתוב “סרירצה חריף”.
    יש גם סרירצה לא חריף, שבו הייתי אמורה להשתמש?

    • maayanamran הגיב:

      מוזר מאוד. אין סרירצ’ה לא חריף. מה שקנית זה הנכון. זה צריך לצאת לך אחד לאחד. באיזה מיונז השתמשת? קנוי או שהכנת?
      יש גם את התבלין שנקרא שיצ’ימי טוגראשי, שגם בו משתמשים במסעדות, ואז את יכולה לערבב אותו עם כמה טיפות שמן שומשום. יש אותו במזרח מערב.

  • ורד הגיב:

    מצאתי את רוטב הסריראצ’ה בשופרסל. מותג שיש עליו ציור של אהרוני.
    אנסה את הספייסי מיונז היום 🙂

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *