קציצות סייטן אפויות בסגנון פלאפל
כמות: כ35 קציצות
זמן הכנה: 25 דקות זמן אפייה: 40 דקות
לפני שבוע הוצאתי מהמקפיא גוש סייטן בטעם טבעי, והחלטתי שהפעם אני לא עושה ממנו עוד סטייק או שווארמה. אמרתי לעצמי “מעין, תטחני אותו, מה אכפת לך?” – כך נולדו קציצות סייטן אפויות בסגנון פלאפל.
פשוט טחנתי את הסייטן וצרפתי אליו את כל מה שאני הכי אוהבת: מכוסברה, סלרי, צנוברים ועד החריף – כן, כן, הלוגו לבלוג שלי אינו מקרי 😆
ובהזדמנות זו, גם אספר שבתאל לויאני, האנימטורית הסופר מוכשרת, הכינה לי אותו. כשאני כל הזמן מפמפמת לה “חריף עם כוסברה, ושיהיה שמח – כמוני!”
ובחזרה לנושא שלשמו התכנסו, ה-קציצות 🙂
אז תחילה עשיתי טסט בטיגון, ואבא שלי אמר בהתרגשות “זה פלאפל! זה ממש פלאפל!”. האמת? גם אני הופתעתי, הקציצה קיבלה טעם שממש מזכיר פלאפל תימני ירוק (ואני בכלל עיראקית), עם טוויסט פיקנטי. אבל החלטתי שאני לא מטגנת, אני מכניסה את הקציצות לתנור. ואם לומר את האמת? הן יצאו הרבה יותר מוצלחות באפייה.
הקציצות מצוינות לארוחת צהריים עם כל תוספת שאתם אוהבים, או בפיתה עם טחינה וסלטים.
ואם בא לכם לנצל את הקיץ, ולעמוד קצת במטבח עם הילדים (אפשר להוריד את החריף), זו אחלה פעילות. שבסופה הם מכינים לעצמם את הפיתה כמו שהם אוהבים.
שניגש? מכינים קציצות סייטן אפויות בסגנון פלאפל!
רכיבים
חבילה סייטן בטעם טבעי של טבע דלי (500 גרם-קפוא)
זר כוסברה בינוני
חופן גדול של עלי סלרי
קישוא בינוני
1-2 פלפל חריף ירוק (תלוי בחריפות הפלפל והלשון שלכם 🙂 )
3 שיני שום
3 כפות צנוברים
2 כפות קמח חומוס
3 כפות מיץ לימון טרי
4 כפות שמן זית
1 כפית כמון
1/4 כפית חוויג’ למרק (לא חייב)
1/3 כפית פלפל שחור
מלח
נתחיל בחיתוך הסייטן לקוביות של כ2 ס”מ, והכנסתם למעבד מזון. נטחן אותו לפירורים לא דקים מדי, ונעביר לקערה.
נעבור להכנת עיסת הירק 🙂
נקצוץ בצורה גסה מאוד את הכוסברה ועלי הסלרי, ונכניס אל מעבד המזון. נחתוך את הפלפל החריף לרצועות גדולות ונצרף גם אותו, ביחד עם שיני השום, הצנוברים, מיץ הלימון ושמן הזית. נטחן הכול עד לקבלת עיסה אחידה, ונוסיף אותה אל קערת הסייטן.
נגרד את הקישוא בפומפיה, נוסיף גם אותו אל הקערה, יחד עם קמח החומוס והתבלינים.
נערבב הכול יחדיו, נטעם ונתקן עם מלח במידת הצורך – העיסה צריכה להיות סמיכה ומעט רטובה.
נחמם תנור על 200 מעלות, ונתחיל בתהליך הקיבוב. נניח על תבנית התנור נייר אפיה, ונשמן אותו מעט בעזרת מברשת בשמן זית. את הקציצות מומלץ להכין מעט שמנות ולא גדולות מדי, בערך בגודל של פלאפל, אך מומלץ לשטח אותן מעט.
נכניס לתנור לכ40 דקות – יש להפוך אחרי כ25 דקות צד כשהן שזופות ויפות (צריכות להתהפך בקלות, לא להפוך כשהן רכות מדי).
אני מזהירה, כל הבית מתמלא בריח משגע. הרגשתי לרגע כמו בפלאפליה, רק בלי ריח הטיגון – מדהים 😀
זהו! כמה פשוט, ככה טעים 🙂 קציצות סייטן אפויות בסגנון פלאפל – פיקנטיות, ירוקות, פריכות, ובקיצור… ממכרות!
אם בא לכם על אירוח קל ומושלם? ממליצה בחום על בופה “פלאפל” עם קערת טחינה, ירקות וחצאי פיתות.
אל תשכחו לספר לי איך יצא לכם!
קציצות סייטן אפויות בסגנון פלאפל – רק מתכון:
רכיבים
חבילה סייטן בטעם טבעי של טבע דלי (500 גרם-קפוא)
זר כוסברה בינוני
חופן גדול של עלי סלרי
קישוא בינוני
1-2 פלפל חריף ירוק (תלוי בחריפות הפלפל)
3 שיני שום
3 כפות צנוברים
2 כפות קמח חומוס
3 כפות מיץ לימון טרי
4 כפות שמן זית
1 כפית כמון
1/4 כפית חוויג’ למרק (לא חייב)
1/3 כפית פלפל שחור
מלח
- נתחיל בחיתוך הסייטן לקוביות של כ2 ס”מ, והכנסתם למעבד מזון. נטחן אותו לפירורים לא דקים מדי, ונעביר לקערה.
- לעיסת הירק, נקצוץ בצורה גסה מאוד את הכוסברה ועלי הסלרי, ונכניס אל מעבד המזון. נחתוך את הפלפל החריף לרצועות גדולות ונצרף גם אותו, ביחד עם שיני השום, הצנוברים, מיץ הלימון ושמן הזית. נטחן הכול עד לקבלת עיסה אחידה, ונוסיף אותה אל קערת הסייטן.
- נגרד את הקישוא בפומפיה, נוסיף גם אותו אל הקערה, יחד עם קמח החומוס והתבלינים.
- נערבב הכול יחדיו, נטעם ונתקן עם מלח במידת הצורך – העיסה צריכה להיות סמיכה ומעט רטובה.
- נחמם תנור על 200 מעלות, ונתחיל בתהליך הקיבוב. נניח על תבנית התנור נייר אפיה, ונשמן אותו מעט בעזרת מברשת בשמן זית. את הקציצות מומלץ להכין מעט שמנות ולא גדולות מדי, בערך בגודל של פלאפל, אך מומלץ לשטח אותן מעט.
- נכניס לתנור לכ40 דקות – יש להפוך אחרי כ25 דקות צד כשהן שזופות ויפות (צריכות להתהפך בקלות, לא להפוך כשהן רכות מדי).
זהו! כמה פשוט, ככה טעים 🙂 קציצות סייטן אפויות בסגנון פלאפל – פיקנטיות, ירוקות, פריכות, ובקיצור… ממכרות!
I was very pleased to uncover this great site. I wanted to thank you for your time just for this wonderful read!! I definitely enjoyed every bit of it and I have you saved to fav to see new things in your website.
דירות דיסקרטיות בחיפה Pamala Lebby
יצא מהמם! קצת מתפרק אחרי האפייה אבל הטעם מעולה
שמחה לשמוע. לא אמור להתפרק, יכול להיות בגלל מזג האוויר. פעם הבאה תוסיף עוד כף קמח חומוס וכף שמן