סלט פלפלים קלויים בתנור
זמן הכנה: 10 דקות. זמן אפיה: 20 דקות. זמן צינון: 10 דקות.
איזה סלט קליל וכיפי זה סלט פלפלים קלויים בתנור 😀 אמנם יש בו זמן הכנה בתנור, אך מדובר בסלט מאוד פשוט וטעים. הוא מצוין עם ממרח טעים על מצה בחג או בכריך לארוחת הבוקר.
אימא שלי ז”ל, היתה מכינה אותו המון – ואני הייתי יכולה לשבת עם מצה רטובה, ולנשנש אותו עד לחיסול מלא 😯 לפעמים, משהו בפשטות וטעם של בית מנצח כל מנה מפוארת.
יש לי חברה, שתמיד מזכירה לי את תקופת התיכון. קופצות אליי הביתה, פותחות את המקרר, ומוציאות סלטים, מלא סלטים! מחממות חלה שנשארה מיום שבת בתנור, ומתחילות לאכול מהכול ולהשמיע קולות של עונג – נוסטלגיה של טעמים.
וכמו שהבטחתי, סלט פלפלים קלויים בתנור, אחד מתוך שלישיית הסלטים שהכנתי בעבורכם לחג המצות (שאר המתכונים כאן בלינק).
טוב, ניגש להכנה?
רכיבים
6 פלפלים בצבעים שונים
2 שן שום
4 כפות חומץ
2 כף שמן ענבים (או כל שמן ניטרלי) – למה כדאי ענבים? קראו בלינק כאן
2 כפות שמן זית
1 כפית סוכר
מלח ופלפל, לפי הטעם
ניקח את הפלפלים ונשים אותם בתבנית ונבזוק עליהם את שמן הזית (לא צריך יותר מזה, זה רק ליצור מעט לחריכה). הכניסו אותם לתנור על 220-250 מעלות, לכ-20 דקות. הפלפלים צריכים להיות זהובים ולהתרכך מעט.
כשהפלפלים מוכנים, נעטוף את התבנית בניילון נצמד, ונניח להם ל10 דקות. אם אין לכם ניילון נצמד, הכניסו את הפלפלים לשקית ניילון וקישרו טוב. פעולה זו גורמת לקליפת הפלפל להיפרד ממנו בקלות.
נכין בקערה את הרוטב עם הסוכר, הפלפל והמלח, ונערבב עד להמסתם. נקצוץ שום לפרוסות עגולות ונוסיף אל הרוטב.
נוציא את הפלפלים מהניילון נצמד, נוציא להם את הראש עם הגרעינים, נניח אותם על קרש החיתוך, ובעזרת גב הסכין נוריד את הקליפה וננקה מגרעינים.
לאחר מכן, נחתוך את הפלפלים לרצועות, נוסיף אל הרוטב ונערבב. סלט פלפלים קלויים בתנור מוכן, מומלץ להכניס למקרר לשעה, לספיגת טעמים.
הסלט מצוין בכל צורה. הנה שתי דוגמאות להגשה באירוח:
טורטיה עם גבינת טופוטי בטעם גבינה (הסמיך כמו שמנת), פלפלים קלויים, פטרוזילה, זיתים, חסה או עלי רוקט.
בגט או לחמניה שנפרוס לרצועות עם מעט שמן זית, שנכנסו לתנור על 250 מעלות, ל5-10 דקות. למרוח גבינת טופוטי, פלפלים קלויים, זית ופטרוזיליה.
סלט פלפלים קלויים בתנור – רק מתכון
רכיבים
6 פלפלים בצבעים שונים
2 שן שום
4 כפות חומץ
2 כף שמן ענבים (או כל שמן ניטרלי) – למה כדאי ענבים? קראו בלינק כאן
2 כפות שמן זית
1 כפית סוכר
מלח ופלפל, לפי הטעם
- ניקח את הפלפלים ונשים אותם בתבנית ונבזוק עליהם את שמן הזית. הכניסו אותם לתנור על 220-250 מעלות, לכ-20 דקות. הפלפלים צריכים להיות זהובים ולהתרכך מעט.
- כשהפלפלים מוכנים, נעטוף את התבנית בניילון נצמד, ונניח להם ל10 דקות. אם אין לכם ניילון נצמד, הכניסו את הפלפלים לשקית ניילון וקישרו טוב. פעולה זו גורמת לקליפת הפלפל להיפרד ממנו בקלות.
- נכין בקערה את הרוטב עם הסוכר, הפלפל והמלח, ונערבב עד להמסתם. נקצוץ שום לפרוסות עגולות ונוסיף אל הרוטב.
- נוציא את הפלפלים מהניילון נצמד, נוציא להם את הראש עם הגרעינים, נניח אותם על קרש החיתוך, ובעזרת גב הסכין נוריד את הקליפה וננקה מגרעינים.
- לאחר מכן, נחתוך את הפלפלים לרצועות, נוסיף אל הרוטב ונערבב.
כמה זמן ניתן לשמור במקרר? אפשר להקפיא?
סליחה על התגובה הכל כך מאוחרת שלי. לא ניתן להקפיא, הפלפלים ישנו מרקם ויהפכו למושי.
עשיתי עכשיו
יצא מעולה
הוספתי פלפל שחור לטיבול וכןסברה קצוצה כמובן!!