לזניה גבינות ותרד פשוט להתמכר

לזניה גבינות ותרד

זמן הכנה: 20 דקות זמן אפיה: כ25-30 דקות

פסח הסתיים, ואמנם כולם מדברים על דיאטות, אבל אני חושבת שצריך לחגוג – לא, בלי ייסורי מצפון, אני אוסרת על כך בכל תוקף. בעיקר אחרי שספגתם את כאבי הבטן שהמצות עושות 😆 אז בואו תשאלו אותי איך? במנת שחיתות שאי אפשר לעמוד בפניה – לזניה גבינות ותרד ממכרת!

בחיי, זה שווה כל קלוריה.

דפי לזניה

האמת, שכשהכנתי אותה לראשונה, הייתי בטוחה שיצא נוזלי, עם טעם לוואי ואני סתם עפה על עצמי 😕 אבל גיליתי שעם חומרי גלם טובים של גבינות, אפשר להכין מנה שכל קרניסט ייפול בה ברשת.

עשיתי לפני כמה שבועות חלוקה לחברים, חלקם טבעונים חלקם קרניסטים – ההתמוגגות היתה חד משמעית.

אני עוד מהאנשים המוזרים שאוהבים לאכול לזניות ופשטידות ישר מהמקרר. מצאתי את עצמי לא מזמן, הולכת למקרר, פורסת לי חתיכה, סוגרת, ושוב הולכת למקרר “רק מיישרת” וסוגרת – ככה גמרתי תבנית לבד ביומיים 😯

אני מזהירה, לזניה גבינות ותרד זה סכנת נפשות, אז אוי ואבי אם לא תכינו אותה 😉 זה הזמן לנגב את הריר, ולגשת להכין – let’s do it!

רכיבים
חבילה דפי לזניה
1 חבילה גבינה צהובה 16% של משומשו

לעיסת הגבינות
1/2 1 קופסאות גבינת טופוטי בסגנון שמנת או הסויה של תנובה
1 כף גבינת טופוטי בסגנון גבינה (לא חייב)
3 פרוסות גבינה צהובה 18% של משומשו או כל צהובה אחרת*
80 גרם גבינה בולגרית 16% של משומשו או כל חברה אחרת*
2 כפיות מים
1/3 כפית פלפל שחור
מלח, לפי הטעם

*הערה: המתכונים נכתבו לפני זמן רב, כשלא היו כ”כ הרבה אופציות לגבינות טבעוניות. היום ניתן להמיר בהתאם למוצרים השונים הקיימים בשוק 🙂

לרוטב העגבניות
1/2 1 רסק עגבניות של מוטי
חבילה תרד טרי (400 גרם)
15 עלי בזיליקום טרי
1/2 כפית אורגנו יבש/ 5 עלי אורגנו טרי
1/2 כפית פלפל שחור
מלח, לפי הטעם

תרד חתוך

נתחיל מרוטב העגבניות. נפריד מהגזעים את עלי התרד, נשטוף טוב טוב, נחתוך אותם גס ונחמם את מחבת. נזרוק אל המחבת את התרד, ונאדה אותו כ4-5 דקות, עד לריכוך (לא לעשות אותו סמרטוטי לגמרי).

תרד במסננת

נעביר את התרד למסננת וניתן לו בינתיים להגיר נוזלים. נפתח קופסה וחצי של רסק העגבניות לקערה. נקצוץ את עלי הבזיליקום והאורגנו (אם בחרתם בטרי) לפרוסות דקות, ונוסיף אל הקערה יחד עם התבלינים.

נסחט בעזרת הידיים את התרד, כדי להוציא את עיקר הנוזלים ונצרף אל הקערה. ערבוב קל, טעימה ותיקון עם מלח במידת הצורך.

רוטב עגבניות עם תרד

בקערה נוספת, נכין את הגבינות. נגרד את 3 פרוסות הצהובה והבולגרית בעזרת פומפיה, נוסיף אליהם את גבינות הטופוטי והתבלינים. בצלוחית קטנה נשים את קמח הטפיוקה עם המים, נערבב טוב עד לקבלת עיסה אחידה, ונצרף אל הגבינות. ערבוב כל הרכיבים, טעימה נוספת ותיקון במידת הצורך.

גבינות

נחמם תנור על כ180-200 מעלות, ומתחילים במלאכת ההרכבה 😀 

ניקח תבנית בינונית, נסדר עליה שכבה ראשונה של דפי לזניה (לא להניח אחד על השני, אלא אחד צמוד לשני), אני שוברת את הדפים היכן שצריך כדי להתאים לתבנית. על הדפים נניח חצי מכמות רוטב העגבניות ותרד ונפרוס בעזרת כף, ומעליה חצי מכמות עיסת הגבינות; ושוב דפי לזניה, והחצי שנותר מעגבניות והגבינות. 

שכבה שניה

לשכבה עליונה, אני שמה דפי לזניה שאני מרככת מעט, במשך דקותיים, במים פושרים. ולסיום סיומת, אני מניחה פרוסות צהובה על כל הדפים

צהובה

מכניסה לתנור לכ25-30 דקות, עד להזהבה יפה של צהובה – והרי לכם, גבירותיי ורבותיי, לזניה גבינות ותרד פשוט להתמכר 😀 ממליצה בחום, להמתין כ10-15 דקות ואחר כך להגיש, לתת רגע לשכבות להתקשות מעט.

לזניה גבינות ותרד

אני מחכה בקוצר רוח לשמוע איך יצא לכם!

לזניה גבינות ותרד – רק מתכון

רכיבים
חבילה דפי לזניה
1 חבילה גבינה צהובה 16% של משומשו

לעיסת הגבינות
1/2 1 קופסאות גבינת טופוטי בסגנון שמנת או הסויה של תנובה
1 כף גבינת טופוטי בסגנון גבינה (לא חייב)
3 פרוסות גבינה צהובה 18% של משומשו או כל צהובה אחרת*
80 גרם גבינה בולגרית 16% של משומשו או כל חברה אחרת*
2 כפיות קמח טפיוקה
2 כפיות מים
1/3 כפית פלפל שחור
מלח, לפי הטעם

*הערה: המתכונים נכתבו לפני זמן רב, כשלא היו כ”כ הרבה אופציות לגבינות טבעוניות. היום ניתן להמיר בהתאם למוצרים השונים הקיימים בשוק 🙂

לרוטב העגבניות
1/2 1 רסק עגבניות של מוטי
חבילה תרד טרי (400 גרם)
15 עלי בזיליקום טרי
1/2 כפית אורגנו יבש/ 5 עלי אורגנו טרי
1/2 כפית פלפל שחור
מלח, לפי הטעם

קדימה לעבודה!
  1. נתחיל מרוטב העגבניות: נפריד מהגזעים את עלי התרד, נשטוף טוב טוב, נחתוך אותם גס ונחמם את מחבת. נזרוק אל המחבת את התרד, ונאדה אותו כ4-5 דקות, עד לריכוך (לא לעשות אותו סמרטוטי לגמרי).
  2. נעביר את התרד למסננת וניתן לו בינתיים להגיר נוזלים. נפתח קופסה וחצי של רסק העגבניות לקערה. נקצוץ את עלי הבזיליקום והאורגנו (אם בחרתם בטרי) לפרוסות דקות, ונוסיף אל הקערה יחד עם התבלינים.
  3. נסחט בעזרת הידיים את התרד, כדי להוציא את עיקר הנוזלים ונצרף אל הקערה. ערבוב קל, טעימה ותיקון עם מלח במידת הצורך.
  4. בקערה נוספת, נכין את הגבינות: נגרד את 3 פרוסות הצהובה והבולגרית בעזרת פומפיה, נוסיף אליהם את גבינות הטופוטי והתבלינים. בצלוחית קטנה נשים את קמח הטפיוקה עם המים, נערבב טוב עד לקבלת עיסה אחידה, ונצרף אל הגבינות. ערבוב כל הרכיבים, טעימה נוספת ותיקון במידת הצורך.
  5. נחמם תנור על כ180-200 מעלות, ומתחילים במלאכת ההרכבה 😀 
  6. ניקח תבנית בינונית, נסדר עליה שכבה ראשונה של דפי לזניה (לא להניח אחד על השני, אלא אחד צמוד לשני), אני שוברת את הדפים היכן שצריך כדי להתאים לתבנית.
  7. על הדפים נניח חצי מכמות רוטב העגבניות ותרד ונפרוס בעזרת כף, ומעליה חצי מכמות עיסת הגבינות; ושוב דפי לזניה, והחצי שנותר מעגבניות והגבינות. לשכבה עליונה, אני שמה דפי לזניה שאני מרככת מעט, במשך דקותיים, במים פושרים. ולסיום סיומת, אני מניחה פרוסות צהובה על כל הדפים
  8. מכניסה לתנור לכ25-30 דקות, עד להזהבה יפה של צהובה – והרי לכם, גבירותיי ורבותיי, לזניה גבינות ותרד פשוט להתמכר 😀 ממליצה בחום, להמתין כ10-15 דקות ואחר כך להגיש, לתת רגע לשכבות להתקשות מעט.

Comments

comments

3 תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *