המדריך המלא להכנת סושי – חלק ב
אחרי שעשינו את כל ההכנות של המדריך המלא להכנת סושי – חלק א, אפשר לעבור להכנת הסושי 🙂
המדריך המלא להכנת סושי – חלק ב, ממשיכים:
מאקי הוא הרול הקלאסי – רול עם האצה בחוץ ובתוכו ירק אחד. לצורך הכנתו אנו משתמשים בחצי אצת נורי.
פוטומאקי הוא אותו הרול רק עם מספר ירקות בפנים, ומכינים אותו עם אצה שלמה.
הניחו על המחצלת חצי אצה עם הצד המחוספס כלפי מעלה.
הרטיבו את הידיים במעט מים שבקערה,
וקחו ביד חופן של אורז, כ80 גרם.
הניחו אותו באמצע האצה בצד שמאל ועם הידיים פזרו אותו לשני הצדדים, לא ללחוץ חזק, כדי לא להרוס את האורז.
הגיעו לכיסוי האצה, ניתן להשאיר ס”מ אחד בסוף ללא אורז. אין צורך להרטיב את סוף האצה במים – המים יהפכו אותה לגומי.
הניחו ס”מ אחד אחרי הקצה את הירק (סוג אחד או שניים) שאתם אוהבים – ועכשיו לגלגול.
אם לא שמתם את האצה בקצה המחצלת, עשו זאת עכשיו. תופסים את הבהונות את המחצלת, ועם שאר האצבעות את הירק,
וגלגלו חצי סיבוב ולחיצה קטנה, אחריו עוד חצי סיבוב.
הרימו את המחצלת עם הרול, כשכל המחצלת כלפי מעלה ולחצו בעדינות ליצירת הצורה.
הרימו את המחצלת והניחו אותה על קצה אחד של הרול, והכניסו בעזרת האצבעות את שאריות הסושי – אותו הדבר בצד השני.
התרגשות! יש לכם רול 😀
כדי לחתוך את הרול, יש לנגב את הסכין במגבת, להכניס את הקצה של הלהב לקערת המים, להרים אותה עם הלהב כלפי מעלה (סכין עומדת על המשטח עם הלהב למעלה) כדי שהמים יזלגו מעט מטה, על הסכין. עכשיו נחתוך את הרול באמצע, ונשים את החצי השני במקביל לו, ונחתוך שוב באמצע.
ואז נחתוך בצד הימני ובצד בשמאלי.
והרי לנו מאקי.
פוטומאקי הוא כמו המאקי רק עם 4-5 ירקות בפנים, ואנו מכינים אותו עם אצה שלמה ומשאירים ס”מ אחד בסוף ללא אורז.
סנדביץ’ הוא ארבע משולשי אינסייד אאוט, אותו גם כן מכינים מחצי אצה. הפעולות הן דומות. חצי אצה באמצע המחצלת, חופן אורז, פריסה בעזרת הידיים על כל האצה, ופזרו שומשום על האורז בעזרת המלחיה שהכנתם.
נהפוך את האצה, כשהאורז על המחצלת והאצה כלפי מעלה. הרטיבו מעט את הידיים, קחו מעט אורז וצרו חומה על חצי אצה בגובה כ1 וחצי עד 2 ס”מ.
מלאו בירקות שאתם אוהבים – מתאים עם 3 ירקות,
וקפלו את האצה על החומה שיצרתם.
עכשיו תפסו את המחצלת בשתי הקצוות והדקו את הסנדביץ’.
ואז יש לסובב את הסנדביץ’ חצי סיבוב, והדקו שוב – חזרו על הפעולה עוד פעם עד לקבלת קוביית סנדביץ’.
החיתוך הוא פשוט. שוב, נקו את הסכין והרטיבו מעט. חתכו באלכסון את הסנדביץ’, מפינה לפינה – בצורת איקס.
והרי לכם סנדביץ’ סושי ורול מאקי.
אינסייד אאוט הוא רול שבו האורז בחוץ והאצה בפנים, ואותו מכינים מחצי אצה. חוזרים על אותן הפעולות – חופן אורז ופיזורו. ניתן לשים על האורז שומשום, או במידה ובא לכם פנקו – חכו איתו לסוף, התהליך קצת שונה.
ס”מ אחד אחרי הניחו את הירקות שאתם אוהבים – מתאים בין 3 עד 4 ירקות.
גלגלו כמו שהסברתי קודם, ולא לשכוח בסוף להכניס את השאריות בצדדים בעזרת האצבעות, כמו שהדגמתי קודם.
והרי לכם רול אינסייד אאוט 😀
עכשיו למי שהכין פנקו – הניחו את הרול על הפנקו ולחצו לחיצה עדינה כדי שהפנקו ידבק לאורז. סובבו וחזרו על הפעולה על כל צדי הרול, עד לקבלת רול עטוף.
נחתוך את הרול
וזה הזמן להתגאות!
טמאקי הוא קונוס של אצה אשר ממלאים אותו באורז וירקות, ומכינים גם כן מחצי אצה.
החזיקו את האצה ביד אחת, את היד השנייה הרטיבו מעט וקחו חופן של אורז. שטחו אותו על חצי אצה והשאירו את הפינה העליונה בלי אורז, ממש משולש קטן של קצת יותר מס”מ ללא אורז.
הוסיפו את הירקות שאתם אוהבים.
נתחיל בגלגול הקונוס – נחזיק בצד ללא האורז בעזרת היד השניה, ניקח את האצה באלכסון ונעטוף,
עד לקבלת קונוס עם שארית של שפיץ, עליה נשים מעט אורז, ונדביק איתה את השארית.
יצרנו קונוס הנקרא טמאקי.
ניגירי הוא קציצת אורז שמנמנה באורך של אצבע, עליה מונח ירק וחתיכת אצה שעוטפת אותה (לא חייב).
זה מאוד פשוט – חתכו רצועה של ס”מ אחד מאצה וחצו ל2, כך ייווצרו שתי רצועות לעטוף את הנגירי. הרטיבו את הידיים מעט, קחו ביד חופן קטן של כ30 גרם, וקבבו אותו כמו קבב באורך של אצבע.
הניחו עליו את הירק שאתם אוהבים – בשבילו כדאי לחתוך את הירק דק,
כמו פרוסות נייר, ולסגור בעזרת האצה – יש לנו נגירי.
נגירי וטמאקי מוכנים להגשה.
זהו זה, זה היה המדריך המלא להכנת סושי – חלק ב! עכשיו אתם יודעים להכין סושי 😀 לפעמים קצת קשה בפעם הראשונה. אבל אחרי פעם אחת אתם לא תפסיקו לגלגל, וזה יהפוך לפשוט. אני מחכה בקוצר רוח לשמוע איך הלך לכם, ספרו לו 🙂
אזהרה! ברגע שהכנתם לחברים ולמשפחה פעם אחת, אין דרך חזרה. כולם יבקשו שוב ושוב ושוב… פשוט שלחו אותם אליי או למדו אותם גם. אבל תפנקו אותם מדי פעם, ושתפו אותם בהכנה.
הי. בלוג מ ד ה י ם !!! הכל מושקע, מצולם ומוסבר כהלכה. תודה רבה.
האם תוכלי להנחות את להכין את שערות הבטטה המטוגנות? אני מפזרת עליהן קורנפלור, ממתינה כחצי שעה ומטגנת. נם נדבקות ולעתים נשרפות. האם יש לך דרך טובה יותר?
ושאלה נוספת, אני רוצה להשתמש בחנאת בוטנים טבעית. האם יש לך המלצה מי מיתן להוסיף עם זה?
תודה רבה ושנה מצויינת.