איך משתמשים בפטריות שיטאקי מיובשות

איך משתמשים בפטריות שיטאקי מיובשות

פטריות שיטאקי הן פטריות יפניות טעימות להפליא, בעלות טעם דומיננטי. ניתן לרכוש אותן בצורתן הטרייה, אך יותר נפוץ למצוא אותן מיובשות

מעבר לטעמן המיוחד, הן בריאות מאוד: הן עשירות בברזל, במינרל גרמניום – שהוא נוגד חמצון המחזק את המערכת החיסונית, מטפל בחולשה וממריץ. הן עשירות באשלגן ואבץ. טובות למערכת העיכול, מורידות כולסטרול ושומנים בדם ומווסתות את לחץ הדם. יש האומרים שהן טובות למניעת סרטן, ואף מעוררות את החשק המיני 😀 

בקיצור, שילוב מושלם של טעם ובריאות  🙂 

איך משתמשים בפטריות שיטאקי מיובשות

אז איך משתמשים בפטריות שיטאקי מיובשות?

הדרך הפשוטה והמהירה לשימוש בהן, היא השריה במים חמים כשעה – הרתיחו מים בקומקום, שימו את הפטריות בקופסה/סיר שניתן לסגור. שפכו מים בנדיבות על הפטריות – הן סופגות אותם, והניחו בצד לשעה.

יש שמשרים ל6 שעות במים פושרים, אבל המים החמים מקצרים את התהליך ונותנים את אותה התוצאה.

איך משתמשים בפטריות שיטאקי מיובשות

לאחר ההשריה, יש לסחוט מנוזלים ולקטום להן את הרגל, כיוון שהיא לא אכילה. יש המשתמשים בנוזלים של הפטריות לרטבים או במרק – הם באמת מצוינים ומומלצים, איך יש לשים לב לפני שהמים נקיים וראויים לשימוש.

פטריות שיטאקי מתאימות למילוי (לדוגמה: ספרינג רול), מוקפצים, מרקים, סלטים, או סושי. אז רק תמצאו תירוץ ושימו אותן שם – הן תמיד יעשירו את הארוחה.

אם אתם מחפשים מתכונים, רק לחצו – כאן, ותכנסו לעולם שכולו טוב  🙂 

אם יש לכם עוד דברים שאתם לא יודעים מה עושים איתם או איך משתמשים בהם, אתם מוזמנים לכתוב לי.

Comments

comments

11 תגובות

  • קרן הגיב:

    במידה וקניתי פטריות טריות, איך ניתן להשתמש בהן?

  • פיש הגיב:

    שאלה :
    רכשתי פטריות שיטאקי מיובשות וניסיתי להשרות אותן במים רותחים מטווח של 30 דקות עד 90 דקות כדי להוסיף אותן לבישול ריזוטו במשך 25 דקות אבל הן יוצאות קצת גומי. פטריות פורטבלו שאני לא משרה או פורצ’יני שאני משרה לחצי שעה במים רותחים יוצאות טעימות. האם אני טועה באופן ההכנה ? (במתכון הריזוטו אין צורך בשיטאקי, אבל יש לי כבר וחשבתי להשתמש בהן).

    תודה

    • maayanamran הגיב:

      את יכולה להשרות ל6 שעות במים מהברז, או לבשל אותן על האש עד שמתרככות, אוו להשהות במים רותחים בד”כ שעה זה ממש מספיק. מורידים את הרגל.

  • אסתי הגיב:

    שלום לך,
    האם ניתן להקפיא לאחר ההשריה?
    תודה

    • maayanamran הגיב:

      סליחה על האיחור הנוראי בתגובה. לא היתה לי גישה לאתר זמן ארוך.
      לגבי שאלתך: לא רואה סיבה שלא. פשוט לעשות קודם הפשרה במים חמים, כדי להוציא את הנוזלים שיצטברו בפנים.

  • neb הגיב:

    היי מעין, תודה רבה על הפוסט! בזכותך ידעתי מה לעשות עם הפטריות האלו ועכשיו יש לנו מרק ירקות מדהים.
    מעריכה ממש את הפירוט וההשקעה(:

  • ענת הגיב:

    מה לעשות אם בטעות השריתי את ??הפטריות במשך יומיים וחצי

  • מתן הגיב:

    תודה רבה
    🙂

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *