סלט פומלה תאילנדי ממכר!

סלט פומלה תאילנדי ממכר!

זמן הכנה: 30 דקות

מה אני אומר לכם? עכשיו זו התקופה של הפומלות, ואני באופן אישי מתה על הפרי הזה, וגם פומלה מעולה למערכת החיסונית, מלאה בוויטמינים. אך מעל לכל, אוכל תאילנדי זה אחת ההתמכרויות הקשות שלי, חולשה שאין לה סוף. סלט פומלה תאילנדי או בשמו התאי “yum som o” הוא הדבר הכי מרענן וכיפי שתוכלו לפנק את עצמכם.

תקופה ארוכה הייתי מזמינה את הסלט ממסעדת “נאם” המצוינת. אבל החלטתי שזה לא עסק, אני חייבת ללמוד להכין אותו בעצמי – ואם זה מה שהחלטתי, זה מה שיקרה.

לכן, סלט פומלה תאילנדי – המתכון לפניכם! 🙂 

נקודה לציון, זה סלט חריף. האוכל התאילנדי במהותו הוא אוממי של טעמים – חייב להיות חריף, חמוץ, מלוח ומתוק.

אם אתם לא יכולים לאכול את זה חריף בכלל, כנראה שהכמויות של הסוכר והמלח יהיו שונות. 

רכיבים (ל2 כפתיח)
1/2 פומלה מקולפת 
1 מלפפון
1 למון גראס – רק החלק הלבן
1 בצל ירוק
1 בצל שאלוט / 1/2 בצל סגול
חופן עלי כוסברה מופרדים
חופן עלי נענע מופרדים
1 חופן בצלי שאלוט מטוגנים – לא חייב  (ניתן לקנות במזרח מערב במשקל)
חופן בוטנים קלויים ללא קליפה

לרוטב
1 לימון ליים
1 כף סוכר דקלים /סוכר רגיל (הדקלים יותר טעים ובריא)
1 כפית מלח שטוחה
1 צ’ילי תאילנדי או 1/2 פלפל חריף

מתחילים!

אז לפני הכל, נתחיל בפירוק של הפומלה בידיים, לחתיכות נעימות לביס. אחריו ניקח את המלפפון, אני אוהבת לקלוף אותו בעזרת קולפן ג’וליאנים, אבל זה ממש לא חייב, זה פשוט יפה 🙂 לחצות אותו לשתיים, ולפרוסות דקות ויפות.

ללמון גראס חשוב להוריד את השכבה העליונה שהיא קצת יותר קשה, ולפרוס לפרוסות דקיקות, רק באזור הלבן סגלגל.

 

קוצצים את הבצל ירוק לרצועות דקיקות, את השאלוט גם כן לרצועות דקיקות לרוחב (ג’וליאנים). הכול ניתן לשים בקערה, ולהוסיף אליה את פרחי הכוסברה והנענע שהפרדתם. 

את הבוטנים כותשים במכתש ועלי, אך אם אין לכם, גם בשקית וכוס או מערוך, פשוט לדפוק על הבוטנים עד לקבלת שברים בינוניים כיפים. אני אוהבת להשתמש במכתש ועלי הגדול של התאילנדים, הוא משמש אותי המון – שאיתו משתמשים גם לכתישת סלט הפפאיה הירוקה המפורסם “סום טאם”. 

להכנת הרוטב, מכניסים למכתש ועלי את הצ’ילי החריף והמלח, וכותשים אותו למחית – המלח עוזר לצ’ילי להימעך בקלות. ניקח מטבע סוכר דקלים, ובעזרת הסכין נקצוץ ממנו.

נוסיף למכתש ונכתוש הכל יחד לעיסה אחת.

סוחטים פנימה את הליים, ומערבבים טוב טוב עד שכל הסוכר נמס – לטעום (הרוטב צריך להיות חמוץ, מלוח, מתוק, חריף – מאוזן). שופכים את הרוטב על הסלט, ערבוב טוב. מפזרים את השאלוט המטוגנים מעל, במידה בחרתם לשים. 

ובתיאבון! ספרו לי אם גם אתם לא יכולים להפסיק… כי אני נכנסתי ללופ, ואני לא יכולה לצאת ממנו 🙂 

המלצה חמה: התאילנדים אוהבים לאכול את הסלט עם אורז דביק, אותו הם טובלים ברוטב (זו הסיבה שכל הסלטים שלהם מלאים ברוטב 😉 – אני מבטיחה בקרוב להעלות מתכון. מי שיודע או מוצא מתכון לאורז דביק, לכו על זה. זה הופך את המנה לארוחה מלאה. 

סלט פומלה תאילנדי ממכר – רק מתכון

רכיבים (ל2 כפתיח)
1/2 פומלה מקולפת 
1 מלפפון
1 למון גראס – רק החלק הלבן
1 בצל ירוק
1 בצל שאלוט 1/2 בצל סגול
חופן עלי כוסברה מופרדים
חופן עלי נענע מופרדים
1 חופן בצלי שאלוט מטוגנים – לא חייב  (ניתן לקנות במזרח מערב במשקל)
חופן בוטנים קלויים ללא קליפה

לרוטב:
1 לימון ליים
1 כף סוכר דקלים /סוכר רגיל (הדקלים יותר טעים ובריא)
1 כפית מלח שטוחה
1 צ’ילי תאילנדי או 1/2 פלפל חריף

  1. נתחיל בפירוק של הפומלה בידיים, לחתיכות נעימות לביס.
  2. אחריו ניקח את המלפפון, אני אוהבת לקלוף אותו בעזרת קולפן ג’וליאנים, אבל זה ממש לא חייב, זה פשוט יפה 🙂 לחצות אותו לשתיים, ולפרוסות דקות ויפות.
  3. ללמון גראס חשוב להוריד את השכבה העליונה שהיא קצת יותר קשה, ולפרוס לפרוסות דקיקות, רק באזור הלבן סגלגל.
  4. קוצצים את הבצל ירוק לרצועות דקיקות, ואת השאלוט גם כן לרצועות דקיקות לרוחב (ג’וליאנים). הכל ניתן לשים בקערה, ולהוסיף אליה את פרחי הכוסברה והנענע שהפרדתם.
  5. את הבוטנים כותשים במכתש ועלי, או בשקית וכוס/מערוך, פשוט לדפוק על הבוטנים עד לקבלת שברים בינוניים כיפים.
  6. להכנת הרוטב,  מכניסים למכתש ועלי את הצ’ילי החריף והמלח, וכותשים אותו למחית – המלח עוזר לצ’ילי להימעך בקלות. ניקח מטבע סוכר דקלים, ובעזרת הסכין נקצוץ ממנו. נוסיף למכתש ונכתוש הכול יחד לעיסה אחת.
  7. סוחטים פנימה את הליים, ומערבבים טוב טוב עד שכל הסוכר נמס – לטעום (הרוטב צריך להיות חמוץ, מלוח, מתוק, חריף – מאוזן).
  8. שופכים את הרוטב על הסלט, ערבוב טוב. מפזרים את השאלוט המטוגנים מעל, במידה בחרתם לשים. ובתיאבון!

ספרו לי אם גם אתם לא יכולים להפסיק… כי אני נכנסתי ללופ, ואני לא יכולה לצאת ממנו 🙂

 

Comments

comments

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *