סלט ביצים טבעוני

סלט ביצים טבעוני

זמן הכנה: 10 דקות, והגזמתי…

חג האביב המשמח כבר אוטוטו כאן, והחלטתי לתת לכם שלושה מתכונים לסלטים כיפים לאכילה עם המצה – סלט ביצים טבעוני, סלט אבוקדו במיונז וסלט פלפלים קלויים. לא חייב לאכול רק בפסח כמובן, כי הם מצוין גם בכריך או כמנה ראשונה/פתיח בכל ארוחה. לכן שמתי לכם גם אפשרויות מגניבות להגשה באירוח עם חברים או משפחה לאחרי החג.

נתחיל עם סלט ביצים טבעוני, סופר פשוט וממכר (את המתכונים האחרים תוכלו למצוא כאן בסלטים וממרחים). 

טופו יוניקורד

כדי שהסלט יצא ממש מוצלח, אני ממש ממליצה על הטופו שאני משתמשת בו, של Unicurd – הוא טעים במיוחד (**הפוסט נכתב בתקופה שלא היה מגוון גדול של טופו, היום יש מבחר מצוין ובריא יותר), מתפורר בקלות, וגם אורך החיים שלו ארוך מכל סוגי הטופו שניסיתי בעבר (כמובן, חשוב להחליף מים לטופו בכל יום). יש להם כמה סוגים, אך אני משתמשת בעיקר בסוג האדום, כי הוא מתאים גם בסלט וגם בהקפצה על מחבת או בישול. 

בטח רובכם עסוקים בניקיונות לקחת החג (מבינה ללבכם, למרות שהפסקתי עם הטירוף הזה לפני מספר שנים), אז אני אקצר במילים ואגש לעניין:

רכיבים
100 גרם טופו רך/קשה (מה שאוהבים)
2 כפות מיונז טבעוני (לחצו כאן לקבלת מתכון)
1/4 בצל סגול
1 ענף בצל ירוק דק
חופן קטן של שמיר (כף קצוצה)
1/4 כפית כורכום
1/4 כפית פלפל שחור
קורט מלח הודי שחור (קאלה נמק)
מלח, לפי הטעם

לתוך קערה, פוררו בעזרת הידיים את הטופו לפירורים לא קטנים מדי. 

טופו מפורר

קצצו את הבצל סגול לקוביות קטנטנות וצרפו אל הקערה – זה פשוט פחות מוצלח כשהבצל חתוך בינוני, הוא משתלט על טעם הסלט, ואנחנו זקוקים לו קטנטן ושובב 😉 

בצל קצוץ לסלט

גם את הבצל ירוק והשמיר נקצוץ דק ונוסיף אל הקערה. 

בצל ירוק קצוץ

זה הזמן לשתף את המיונז – שאם טרם הכנתם מיונז בעצמכם, זה הזמן. הוא לוקח 3 דקות, בלי חומרים מעובדים, פשוט חלומי.

רכיבי סלט בקערה

נתבל עם שאר התבלינים. ערבוב עד לאחידות – טעימה והתרגשות 😀 מוזמנים לתקן במלח, או בקאלה נמק, אם הטעם הביצתי חסר לכם (רק בעדינות, הוא חזק בטעמו).

סלט ביצים טבעוני

מי אמר שיש משהו שקרניסטים אוכלים שטבעונים לא יכולים לשדרג? סלט ביצים טבעוני, כל כך קל וכל כך טעים! ליהנות ללא נקיפות מצפון.

בגט פרוס לתנור

כמובן שאם מגיעים אורחים, אני שנייה בורחת מחג הפסח, ובא לכם לעשות עליהם רושם, ממליצה בחום! לקחת בגט או לחמנייה ארוכה, לפרוס לפרוסות אלכסוניות, לבזוק מעט שמן זית, ולהכניס לתנור על 250 מעלות. 5 עד 10 דקות, עד להשחמה קלה.

קרוסטוני סלט ביצים

מעט סלט על הקרוסטונים היפים שיצרנו, ויש לכם פתיח מגניב בשולחן – סלט ביצים טבעוני בסטייל 😀 

 

סלט ביצים טבעוני – רק מתכון

רכיבים
100 גרם טופו רך/קשה (מה שאוהבים)
2 כפות מיונז טבעוני (לחצו כאן לקבלת מתכון)
1/4 בצל סגול
1 ענף בצל ירוק דק
חופן קטן של שמיר (כף קצוצה)
1/4 כפית כורכום
1/4 כפית פלפל שחור
קורט מלח הודי שחור (קאלה נמק)
מלח, לפי הטעם

  1. לתוך קערה, פוררו בעזרת הידיים את הטופו לפירורים לא קטנים מדי. 
  2. קצצו את הבצל סגול לקוביות קטנטנות וצרפו אל הקערה.
  3. גם את הבצל ירוק והשמיר נקצוץ דק ונוסיף אל הקערה. 
  4. נוסיף את המיונז והתבלינים.
  5. ערבוב עד לאחידות, טעימה והתרגשות – סלט ביצים טבעוני, ברגע.

Comments

comments

3 תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *