סלט אסייתי עם אטריות שעועית

סלט אסייתי עם אטריות שעועית

זמן הכנה: 10 דקות

יש לי חולשה לאוכל אסייתי, כי הוא מלא בטעמים, צבעים והוא פשוט סקסי. 

אני חושבת שבגלגול הקודם נולדתי אי שם באסיה, עם פלפל חריף בפה, הכוסברה והרים של רוטב סויה – לא סתם הכוסברה והחריף נמצאים על הלוגו שלי 😀 בתור טבעונית עולם האסייתי הוא מאוד ידידותי, ולכן אני אוהבת לעשות עם המרכיבים שלו ניסויים רבים. סלט אסייתי עם אטריות שעועית אפשר ורצוי להכין בהמון וריאציות, עכשיו אשתף בזו האהובה עליי.

את הרוטב שלו הכנתי בעבר לספרינג רול והחלטתי לא מזמן לנסות לשלב אותו עם האטריות הקסומות הללו, והוא הפך להצלחה גדולה. מתאים לחובבי חריף, אך כמובן שאפשר בלי, נשבעת 😉 

כוסברה

לצורך הכנת הסלט, יש להשרות מראש את פטריות השיטאקי היבשות (לחצו על המילה לקבלת הדרכה), ניתן גם לוותר עליהן במידה ואין בבית, הסלט עדיין יהיה סופר טעים.

לרוטב
6 כפות רוטב סויה
2 כפות מירין 
1 כף שמן שומשום
5 ס”מ של ג’ינג’ר
1/2 כפית רוטב סריראצ’ה  – רוטב צ’ילי חריף אסייתי מדהים! (רק עם ציור התרנגול, שחובה בכל בית! ניתן להמיר אותו בכמה פלחים של צ’ילי אדום טרי/ או בצ’ילי יבש טחון)

לסלט
100 גר’ טופו רך
1/2 חבילה של אטריות שעועית (חבילה 200 גרם)
1 מלפפון
1/2 גזר
1/8 כרוב (חתיכה קטנה)
6 פטריות שיטאקי יבשות/טריות
2-3 ענפי בצל ירוק (תלוי כמה אתם אוהבים)
חופן של כוסברה

מוכנים?

תחילה נרתיח מים חמים בקומקום, נחתוך את האטריות בעזרת מספריים (אין דרך אחרת, הן מאוד קשות), נשים אותן בקערה ונשרה אותן עם המים החמים לכ- 3-4 דקות. לאחר מכן, יש לשטוף אותן במים קרים ולסנן טוב טוב ממים.

אטריות שעועית

נכין בקערה נפרדת את הרוטב: נשים את הסויה, שמן שומשום, מירין והסירארצ’ה. בפומפיה נגרד על הדק ביותר את הג’ינגר ונוסיף לרוטב. נערב הכול יחד, ונניח בצד לספיגת הטעמים.

נעבור לירקות:

את המלפפון חותכים קצת אחרת 🙂

מלפפון בלי הליבה

תחילה נחתוך לאורך ללא הליבה (ליבת המלפפון תעשה לכם את הסלט רטוב ורך מדי). לאחר מכן, נפרוס לאורך את המלפפון לגפרורים ארוכים, ובסופם נחצה אותם לחצי, כדי שהגפרורים לא יהיו ארוכים מדי בסלט. גם את הגזר נחתוך לגפרורים, כאן אין צורך להוציא את הליבה.

גזר גפרורים

יש להוציא את הפטריות מן המים החמים, נסחט אותן, נקטום להן את הרגל (לא אכילה), ונפרוס אותן לפרוסות דקות. נחתוך את הטופו לקוביות קטנות של 1/2 ס”מ ונוסיף לסלט.

טופו בסלט

נחתוך את הכרוב דק לרצועות. נקצוץ את הבצל הירוק דק דק, את הכוסברה ויש לנו סלט צבעוני ועשיר.

עכשיו, כל שנותר, הוא להוסיף את הרוטב, לערבב טוב טוב, והרי לכם סלט אסייתי עם אטריות שעועית חריף וטעים אש. ממממ…. נפתח לי תיאבון 🙂

סלט אסייתי עם אטריות שעועית

מחכה בקוצר רוח לתגובות שלכם!

סלט אסייתי עם אטריות שעועית – רק מתכון

לצורך הכנת הסלט, יש להשרות מראש את פטריות השיטאקי היבשות (לחצו על המילה לקבלת הדרכה), ניתן גם לוותר עליהן במידה ואין בבית, הסלט עדיין יהיה סופר טעים.

לרוטב
6 כפות רוטב סויה
2 כפות מירין 
1 כף שמן שומשום
5 ס”מ של ג’ינג’ר
1/2 כפית רוטב סריראצ’ה  – רוטב צ’ילי חריף אסייתי מדהים! (רק עם ציור התרנגול, שחובה בכל בית! ניתן להמיר אותו בכמה פלחים של צ’ילי אדום טרי/ או בצ’ילי יבש טחון)

לסלט
100 גר’ טופו רך
1/2 חבילה של אטריות שעועית (חבילה 200 גרם)
1 מלפפון
1/2 גזר
1/8 כרוב (חתיכה קטנה)
6 פטריות שיטאקי יבשות/טריות
2-3 ענפי בצל ירוק (תלוי כמה אתם אוהבים)
חופן של כוסברה

מוכנים?

תחילה נרתיח מים חמים בקומקום, נחתוך את האטריות בעזרת מספריים (אין דרך אחרת, הן מאוד קשות), נשים אותן בקערה ונשרה אותן עם המים החמים לכ- 3-4 דקות. לאחר מכן, יש לשטוף אותן במים קרים ולסנן טוב טוב ממים.

נכין בקערה נפרדת את הרוטב: נשים את הסויה, שמן שומשום, מירין והסירארצ’ה. בפומפיה נגרד על הדק ביותר את הג’ינגר ונוסיף לרוטב. נערב הכול יחד, ונניח בצד לספיגת הטעמים.

נעבור לירקות:

את המלפפון חותכים קצת אחרת 🙂 תחילה נחתוך לאורך ללא הליבה (ליבת המלפפון תעשה לכם את הסלט רטוב ורך מדי). לאחר מכן, נפרוס לאורך את המלפפון לגפרורים ארוכים, ובסופם נחצה אותם לחצי, כדי שהגפרורים לא יהיו ארוכים מדי בסלט. גם את הגזר נחתוך לגפרורים, כאן אין צורך להוציא את הליבה.

יש להוציא את הפטריות מן המים החמים, נסחט אותן, נקטום להן את הרגל (לא אכילה), ונפרוס אותן לפרוסות דקות. נחתוך את הטופו לקוביות קטנות של 1/2 ס”מ ונוסיף לסלט.

נחתוך את הכרוב דק לרצועות. נקצוץ את הבצל הירוק דק דק, את הכוסברה ויש לנו סלט צבעוני ועשיר.

עכשיו, כל שנותר, הוא להוסיף את הרוטב, לערבב טוב טוב, והרי לכם סלט אסייתי עם אטריות שעועית חריף וטעים אש. ממממ…. נפתח לי תיאבון 🙂

 

Comments

comments