סלט אבוקדו מקסיקני ממכר

סלט אבוקדו מקסיקני ממכר

זמן הכנה: 5 דקות

אם יש פרי שאני ממש אוהבת ומחכה לו תמיד, זה האבוקדו! אמנם אני פוגשת בו כל השנה, אך תמיד בחורף הוא מדהים בטעמו. ראשית כל, אני רוצה להודות למקסיקנים על שהביאו את האבוקדו אל חיינו.

חיתוך אבוקדו לסלטועכשיו אני רוצה לדבר על נושא כאוב 😥 מכעיס אותי שאנשים כל הזמן מעליבים את האבוקדו, ופוגעים בשמו הטוב, בטענה שהוא משמין… טעות! נכון שבאבוקדו יש שומן, אבל מדובר בשומן שלא מזיק לגוף – ההיפך הוא הנכון. כיוון שהשומן שלו בלתי רווי וללא כולסטרול  הוא מאוד מאוד בריא. מה עוד שהוא מוריד כולסטרול! בנוסף, מי שלא צורך מוצרים מן החי, כמונו 😀 מומלץ מאוד שיצרוך אבוקדו – כיוון שיש בו המון חלבון וסיבים תזונתיים.

כל דבר שנאכל יותר מדי יגרום לנו להשמנה, לכן אני מבקשת “לרדת” מהאבוקדו.

אני חובבת של אוכל מקסיקני, ובמפגש עם הגוואקמולי, שהוא ממרח אבוקדו מקסיקני פיקנטי, התאהבנו מיד אחד בשנייה. אני אוהבת להכין אותו בבית במגוון ווריאציות, זו אהובה עליי במיוחד. שילבתי בו את זיתי הקלמטה היווניים עם הכוסברה האהובה עליי, והסלט הפך למנה קבועה בתפריט – לא סתם קראתי לו סלט אבוקדו מקסיקני ממכר!

סחיטת לימון לסלטמה שכיף בו במיוחד, זו העובדה שהוא עשיר, ולכן הולך מצוין בתוך טורטייה לבדו, או בשילוב עם מיונז סויה. הוא מוצלח כשבאים חברים ובא לי להכין כל מיני פתיחים וסלטים – אני מחממת טורטיות במחבת ומניחה בשולחן, מה שמאפשר לכולם להרכיב בה שהם אוהבים פנים.

והכי חשוב, הוא ממש פשוט להכנה.

רכיבים
1 אבוקדו
1 בצל סגול קטן
6 עגבניות שרי (רצוי תמר) או עגבנייה קטנה מעט רכה
חתיכה של פלפל צ’ילי אדום/ירוק
6 זיתי קלמטה ללא חרצנים
חופן קטן של כוסברה (לא חייב)
1/2 לימון
מלח ופלפל

חותכים את האבוקדו לקוביות קטנות של כחצי ס”מ.

חיתוך אבוקדו לסלט

קוצצים את הבצל, החריף והעגבניות לקוביות קטנטנות. את הזיתים חותכים לרבעים, וקוצצים את הכוסברה דק.

סלט אבוקדו מקסיקני בהכנה

תבלו במלח פלפל ולימון, והרי לכם סלט אבוקדו מקסיקני ממכר בסגנון גוואקמולי  🙂

סלט אבוקדו מקסיקני ממכר

המלצה להגשה – סלט אבוקדו מקסיקני בתוך טורטייה שחוממה על מחבת, עם ממרח מיונז סויה – כנסו אם בא לכם ללמוד איך מכינים.

טורטיה עם סלט אבוקדו מקסיקני

התמכרתם? החברים אהבו? ספרו לי  😀 

סלט אבוקדו מקסיקני ממכר – רק מתכון:

רכיבים
1 אבוקדו
1 בצל סגול קטן
6 עגבניות שרי (רצוי תמר) או עגבנייה קטנה מעט רכה
חתיכה של פלפל צ’ילי אדום/ירוק
6 זיתי קלמטה ללא חרצנים
חופן קטן של כוסברה (לא חייב)
1/2 לימון
מלח ופלפל

  1. חותכים את האבוקדו לקוביות קטנות של כחצי ס”מ. קוצצים את הבצל, החריף והעגבניות לקוביות קטנטנות. את הזיתים חותכים לרבעים, וקוצצים את הכוסברה דק.
  2. תבלו במלח פלפל ולימון, והרי לכם סלט אבוקדו מקסיקני ממכר בסגנון גוואקמולי  🙂

 

Comments

comments

2 תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *