סטייק פטריות מלך היער חלומי

סטייק פטריות מלך היער חלומי

זמן הכנה: 20 דקות. כמות: 6 מנות.

לפעמים מוצרים כל כך פשוטים יכולים ליצור גורמה בפשטות – קבלו סטייק פטריות מלך היער!

ירקות

בחודשים האחרונים אני משתדלת לנסוע בימי שישי לשוק הכרמל כדי לעשות את הקניות שלי. קודם כל, כי זה יותר זול מהירקניות ליד הבית, שנית כל, כי אני מפנקת את עצמי בדרך בחומוס מגן דוד (הכרמל 11), שהוא טעים אש וזול במיוחד (12 ש”ח); ובעיקר כי אני מתרגשת מהחוויה של האנשים, הצפיפות, הקולות והריחות (כל עוד אני נמנעת מהשדרה של הבשר).

למה אני מספרת את זה?

כי כשעושים קניות בשוק, קונים כל פעם דברים חדשים, וזה כל כך כיף 😀 לפני חודשיים החלטתי לקנות לראשונה את פטריות מלך היער. למי שלא מכיר אותן ורוצה ללמוד עליהן קצת – כנסו ללינק פטריות מלך היער.

בכל מקרה, חזרתי הביתה וחשבתי מה אפשר לעשות איתן, כי הן מאוד גדולות, בשרניות וקשות – מיד חשבתי על סטייק. אז עשיתי איתן כל מיני טסטים וניסיונות, והכנתי מהן סטייק פטריות מלך היער חלומי, עם רוטב מיוחד שגרם לה להפוך ממש למנת גורמה. מה הכי מרגש בכל העניין? שהן מזכירות מעט מרקם של חזה עוף והמנה ממש קלה להכנה.

אז אם אתם צריכים לארח בקרוב, ובא לכם להפגיז במנה ראשונה – סטייק פטריות מלך היער זו מנה יפיפייה ומנצחת.

פטריות

יאללה, ניגש לעבודה – סטייק פטריות מלך היער:

רכיבים
6 פטריות מלך היער
חבילת עלי בייבי4
חופן של כוסברה (לא חייב)
2 עגבניות בינוניות
1/4 בצל סגול
2 שיני שום
5 ס”מ ג’ינג’ר
פלפל צ’ילי ירוק/אדום (לא חייב)
6 כפות רוטב סויה
3 כפות מירין
2 כפיות שמן שומשום
5 כפות שמן זית
1 כפית פלפל שחור גרוס
1/2 כפית מלח

לפני הכל, שטפו את עלי הבייבי, והניחו אותם בצד לייבוש על מגבת יבשה/או מסננת (עוד יותר טוב אם יש לכם מתקן מייבש חסה). 

נתחיל בהכנת הרוטב: נקצוץ את הבצל הסגול דק דק, ונשים בקערה. 

גרעיני עגבניות

נעבור לעגבניות, שנזדקק רק לתכולתן, לגרעינים. נחתוך את העגבניות לחצי, כמו שחותכים כשמגרדים עגבניות בפומפיה, כך שנוכל לרוקן את הגרעינים מתוכן בקלות בעזרת סכין.

עגבניות

נקצוץ כמה פלחים קטנים של צ’ילי חריף, ממש מעט, זה צריך רק לעקצץ ברוטב. נכתוש את השום, ונגרד בפומפיה דקה את הג’ינג’ר (יש לקלוף אותו קודם).

רוטב

לכל אלו נוסיף את הרטבים: סויה, מירין ושמן השומשום, ונערבב טוב טוב.

פטריות חתוכות

נחתוך את הפטריות לחצי אם הן בינוניות, או ל3 פרוסות במידה והן ממש גדולות. בעזרת סכין נחרוץ בצורה של שתי וערב על הפטריות משני הצדדים, בעומק של כחצי ס”מ.

פטריות שתי וערב

נשים בקערה את שמן הזית עם המלח והפלפל, ונמרח את הפטריות בעזרת מברשת. נחמם מחבת על אש בינונית, ונניח את הפטריות המוברשות, לכ-3 דקות בכל צד.

פטריות במחבת

נכין צלחות (כל פטריה שלמה היא למנה/צלחת לאדם) עם חופן עלי בייבי, וכשהפטריות סיימו את הצריבה שלהן משתי הצדדים, נניח על עלי הבייבי את 2 הפלחים של הפטריה.

פטריות צרובות

נערבב טוב את הרוטב ונבזוק אותו בעזרת כף על הפלחים של הפטריה ועל עלי הבייבי – כ3 כפות לערך לפטריה. 

כוסברה

נקצוץ את הכוסברה ונפזר מעט מעל, זהו! יש לכם סטייק פטריות מלך היער חלומי עם עלי בייבי שמקבלים את התיבול והופכים לסלט מדהים עם המנה.

סטייק פטריות מלך היער

טעים, טעים, טעים 😀 

אני מחכה לשמוע איך יצא לכם!

סטייק פטריות מלך היער חלומי – רק מתכון

רכיבים
6 פטריות מלך היער
חבילת עלי בייבי4
חופן של כוסברה (לא חייב)
2 עגבניות בינוניות
1/4 בצל סגול
2 שיני שום
5 ס”מ ג’ינג’ר
פלפל צ’ילי ירוק/אדום (לא חייב)
6 כפות רוטב סויה
3 כפות מירין
2 כפיות שמן שומשום
5 כפות שמן זית
1 כפית פלפל שחור גרוס
1/2 כפית מלח

  1. לפני הכל, שטפו את עלי הבייבי, והניחו אותם בצד לייבוש על מגבת יבשה/או מסננת (עוד יותר טוב אם יש לכם מתקן מייבש חסה). 
  2. נתחיל בהכנת הרוטב: נקצוץ את הבצל הסגול דק דק, ונשים בקערה. נעבור לעגבניות, שנזדקק רק לתכולתן, לגרעינים. נחתוך את העגבניות לחצי, כמו שחותכים כשמגרדים עגבניות בפומפיה, כך שנוכל לרוקן את הגרעינים מתוכן בקלות בעזרת סכין. נקצוץ כמה פלחים קטנים של צ’ילי חריף, ממש מעט, זה צריך רק לעקצץ ברוטב. נכתוש את השום, ונגרד בפומפיה דקה את הג’ינג’ר (יש לקלוף אותו קודם). לכל אלו נוסיף את הרטבים: סויה, מירין ושמן השומשום, ונערבב טוב טוב.
  3. נחתוך את הפטריות לחצי אם הן בינוניות, או ל3 פרוסות במידה והן ממש גדולות. בעזרת סכין נחרוץ בצורה של שתי וערב על הפטריות משני הצדדים, בעומק של כחצי ס”מ. נשים בקערה את שמן הזית עם המלח והפלפל, ונמרח את הפטריות בעזרת מברשת. נחמם מחבת על אש בינונית, ונניח את הפטריות המוברשות, לכ-3 דקות בכל צד.
  4. נכין צלחות (כל פטריה שלמה היא למנה/צלחת לאדם) עם חופן עלי בייבי, וכשהפטריות סיימו את הצריבה שלהן משתי הצדדים, נניח על עלי הבייבי את 2 הפלחים של הפטריה. נערבב טוב את הרוטב ונבזוק אותו בעזרת כף על הפלחים של הפטריה ועל עלי הבייבי – כ3 כפות לערך לפטריה. נקצוץ את הכוסברה ונפזר מעט מעל, זהו! יש לכם סטייק פטריות מלך היער חלומי עם עלי בייבי שמקבלים את התיבול והופכים לסלט מדהים עם המנה.

Comments

comments

3 תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *