חריימה טופו מרוקאי של יום שישי

חריימה טופו מרוקאי של יום שישי

זמן הכנה: 25 דקות + השרייה של שעה

אצלי במשפחה דג מרוקאי חריף הוא שם דבר, הוא נמצא בשולחן כל ארוחת שישי, ואנחנו בכלל עיראקים 😮 והוא נמדד בהצלחתו על פי מידת החריפות, מודה.. אנחנו ללא ספק משפחה של מכורים לחריף. אפילו האחיינים שלי, שהם בני 14-10 אוכלים אותו ומתענגים. מגדלים דור המשך… 😆סידור שום בסיר

כשהתחלתי עם הטבעונות, הדבר הראשון שרציתי ללמוד להכין הוא חריימה טופו מרוקאי של יום שישי. בהתחלה הכנתי את הטופו כקציצות, אחר כך ניסיתי לעטוף אותו באצות נורי – תמיד זה יצא נחמד מאוד. אבל שכשאני חוזרת אל השורשים, זה תמיד מצליח – כי אין מה לעשות, אנחנו רגילים לטעמים שגדלנו עליהם.

אז לקחתי את המתכון הבסיסי שגדלנו עליו בבית, הוספתי לו את חברותיי הטעימות, המרזות (כן, כן, הן מרזות – תשאלו את היפנים) והבריאות – אצות הוואקמה, והפלא ופלא, יש לי חריימה טופו מרוקאי של יום שישי, וזה מעולה!

חשוב לדעת: לחריימה אנחנו זקוקים להשרייה של כשעה של הטופו באצות.

ממליצה בחום על הטופו החדש של Unicurd שמגיע מסינגפור. ניסיתי לפני חודש פעם ראשונה את האדום “הקשה” שנקרא Tau Kwa שהוא רך מאוד, והכי טעים שניסיתי עד כה – מאוד מתאים לבישול, טיגון ולמרקים. 

חריף לחריימהרכיבים
3 עגבניות גדולות רכות
1 גזר
1/2 פלפל אדום
8 שיני שום
פלפל חריף – לפי טעמכם
חופן כוסברה
1/3 כוס מים
200 גרם טופו רך – ל4 מנות

2 כפות אצות וואקאמה יבשות
קורט מלח גס

לרוטב
3 כפות שמן קנולה
1/2 כפית גריל עוף
1/2 כפית פפריקה
1/2 כפית כמון
1/3 כפית כורכום
1 כפית סוכר
1/2 כפית קמח תפו”א (או עמילן אחר להסמכה)
1/2 כפית מלח
1/4 כפית 
פלפל שחור

השרייה:
נפרוס את הטופו לפרוסות יפות של כ1 ס”מ, הכמות מתאימה ל4 פרוסות. נסדר בכלי רחב את הטופו (לא להניח אחד על השני), נפזר מעל כף אצות וואקאמה יבשות, נמלא מים פושרים קצת מעל הטופו, ונניח בצד לשעה.

ירקות לחריימה

ניגש לעניינים!
נחתוך את העגבניות לקוביות גדולות של כ3 ס”מ, ונפזר אותם בתוך סיר בינוני – העגבניות צריכות לכסות את כל התחתית. נקלוף את השום, ונפזר אותם שלמים מעל העגבניות. נחתוך את הפלפל החריף לרצועות של חצי ס”מ ונפזר מעל. נקלוף את הגזר ונחתוך אותו לעיגולים אלכסוניים יפים ונסדר מעל. את הפלפל האדום נפרוס לרצועות עבות של 2 ס”מ ונסדר מעל הגזר. בסופו של דבר, הסיר צריך להראות כמו ציור נפלא, מלא צבעים  🙂 

סידור ירקות בסיר

נוסיף את המים ומעט מלח גס מעל. נכסה את הסיר, ונשים על אש בינונית עד לרתיחה.

לאחר רתיחה, נוסיף כף אחת של אצות וואקאמה יבשות (פזרו אותן באופן שווה בסיר), וניתן לירקות להתבשל עוד כ10 דקות, עם מכסה חצי פתוח, עד להתרככות קלה של הירקות והתאדות של נוזלים.

ירקות מתבשלים

נקצוץ את חופן הכוסברה, וניגש להכין בינתיים את הרוטב. נשים בקערה את כל התבלינים פרט לקמח תפו”א. נוסיף את השמן ונערבב עד לרוטב אחיד. הרוטב צריך להיות מעט מלוח, הירקות והטופו יספגו אותו. נכין בקערה נפרדת את קמח תפו”א עם מעט מים, ונערבב עד לאחידות.

תבלינים לרוטב

נוריד לאש נמוכה, נניח את הטופו בתור הסיר, ונוסיף מעליו את הרוטב שהכנו – הרימו את הסיר בשתי ידיים ושקשקו אותו מעט לצדדים, כדי לגרום לרוטב להתפזר בצורה שווה בסיר, ולטופו למצוא את דרכו פנימה לתוך התבשיל. עכשיו הוסיפו את עיסת קמח התפו”א ותנו שקשוק נוסף לצורך ערבוב.

חריימה בסיר

פזרו בצורה שווה את הכוסברה מעל, כסו את הסיר, ותנו לחריימה להתבשל עוד כ5-7 דקות. 

יש לנו חריימה טופו מרוקאי של יום שישי! ממליצה על שתי דרכים להגשה: עם קוסקוס, מושלם כמנה עיקרית.

חריימה טופו מרוקאי על קוסקוס

או לטבול עם חלה של יום שישי כמנה ראשונה. שיהיה לכם בתיאבון  😀 רק לא לשכוח לספר לי איך יצא לכם!

חריימה טופו מרוקאי של יום שישי

חריימה טופו מרוקאי של יום  שישי – רק מתכון:

רכיבים
3 עגבניות גדולות רכות
1 גזר
1/2 פלפל אדום
8 שיני שום
פלפל חריף – לפי טעמכם
חופן כוסברה
1/3 כוס מים
200 גרם טופו רך – ל4 מנות

2 כפות אצות וואקאמה יבשות
קורט מלח גס

לרוטב
3 כפות שמן קנולה
1/2 כפית גריל עוף
1/2 כפית פפריקה
1/2 כפית כמון
1/3 כפית כורכום
1 כפית סוכר
1/2 כפית קמח תפו”א (או עמילן אחר להסמכה)
1/2 כפית מלח
1/4 כפית 
פלפל שחור

השרייה:
נפרוס את הטופו לפרוסות יפות של כ1 ס”מ, הכמות מתאימה ל4 פרוסות. נסדר בכלי רחב את הטופו (לא להניח אחד על השני), נפזר מעל כף אצות וואקאמה יבשות, נמלא מים פושרים קצת מעל הטופו, ונניח בצד לשעה.

ניגש לעניינים!
נחתוך את העגבניות לקוביות גדולות של כ3 ס”מ, ונפזר אותם בתוך סיר בינוני – העגבניות צריכות לכסות את כל התחתית. נקלוף את השום, ונפזר אותם שלמים מעל העגבניות. נחתוך את הפלפל החריף לרצועות של חצי ס”מ ונפזר מעל. נקלוף את הגזר ונחתוך אותו לעיגולים אלכסוניים יפים ונסדר מעל. את הפלפל האדום נפרוס לרצועות עבות של 2 ס”מ ונסדר מעל הגזר. בסופו של דבר, הסיר צריך להראות כמו ציור נפלא, מלא צבעים  🙂 

נוסיף את המים ומעט מלח גס מעל. נכסה את הסיר, ונשים על אש בינונית עד לרתיחה.

לאחר רתיחה, נוסיף כף אחת של אצות וואקאמה יבשות (פזרו אותן באופן שווה בסיר), וניתן לירקות להתבשל עוד כ10 דקות, עם מכסה חצי פתוח, עד להתרככות קלה של הירקות והתאדות של נוזלים.

נקצוץ את חופן הכוסברה, וניגש להכין בינתיים את הרוטב. נשים בקערה את כל התבלינים פרט לקמח תפו”א. נוסיף את השמן ונערבב עד לרוטב אחיד. הרוטב צריך להיות מעט מלוח, הירקות והטופו יספגו אותו. נכין בקערה נפרדת את קמח תפו”א עם מעט מים, ונערבב עד לאחידות. נוריד לאש נמוכה, נניח את הטופו בתור הסיר, ונוסיף מעליו את הרוטב שהכנו – הרימו את הסיר בשתי ידיים ושקשקו אותו מעט לצדדים, כדי לגרום לרוטב להתפזר בצורה שווה בסיר, ולטופו למצוא את דרכו פנימה לתוך התבשיל. עכשיו הוסיפו את עיסת קמח התפו”א ותנו שקשוק נוסף לצורך ערבוב.

פזרו בצורה שווה את הכוסברה מעל, כסו את הסיר, ותנו לחריימה להתבשל עוד כ5-7 דקות. יש לנו חריימה טופו מרוקאי של יום שישי! 

Comments

comments

2 תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *