תבשיל הודי עם במיה וחצילים בקארי

תבשיל הודי עם במיה וחצילים בקארי

זמן הכנה: 30 דקות

החברים שלי תמיד מתלהבים מהאוכל שלי, אבל קולות ההתענגות שיצאו מפיהם כשהם טעמו את התבשיל הזה, היו המחמאה הטובה ביותר שיכולתי לקבל – הם לא היו צריכים לומר דבר מעבר 😀 

תבשיל הודי עם במיה וחצילים בקארי הוא תבשיל פשוט להכנה עם ירקות אקזוטיים: יש בו את הבמיה התאילנדית הארוכה והטעימה להפליא, שמתבשלת ממש ברגע, עם החצילים התאילנדים הקטנטנים והמתקתקים שהם שוס בפני עצמו. נכון, אלו לא מוצרי בסיס שתרוצו לקנות, אבל כשבא לכם להתפנק, ואתם קופצים לשוק, זו ההזדמנות.

חצילים תאילנדיםהאמת שבבמיה התאילנדית אני כבר נתקלת כמעט בכל ירקניה, כמובן בתקופה של הבמיה. אבל בכל שוק יש תמיד דוכן אחד שמוכר ירקות ופירות מהמזרח. אני מכירה אחד כזה בשוק הכרמל, למרות שאני בכלל קונה בתחנה המרכזית “החדשה” (כמה זמן עוד יקראו לה חדשה…) בת”א.

הנה, בהזדמנות זו אני אפתח את הנושא הזה: אני מכורה למכולות של עובדים זרים. למה? כי בחנויות הללו תמצאו כל מיני מוצרים וירקות שלא תמצאו בכל מקום – מוצרים אותנטיים, עם האריזה בשפה שממנו הם הגיעו, והמחירים ממש זולים.

בתחנה המרכזית בת”א יש כמה חנויות כאלה שממוקמות בקומה הרביעית (אני לא אנסה להסביר איפה, כי התחנה המרכזית היא סוג של מבוך, וזה אבוד מראש). אם אתם רוצים להגיע אליהם, תשאלו מישהו בקומה.

אחרי שחפרתי, נחזור לתבשיל – רוצו לקנות ולהכין את המנה הזאת, כי היא פשוט חווית טעמים מרגשת. 

לתבשיל
250 גרם חצילים תאילנדים (כ10 חצילים)
200 גרם במיה תאילנדית
1 קישוא בינוני
1 צ’ילי תאילנדי (לא חייב תאילנדי, אפשר להחליף בצ’ילי ירוק)
2 עלים של כפיר ליים יבש/ 3-4 ענפי למון גראס יבש
חופן כוסברה לקישוט
1 קרטון (500 גרם) חלב קוקוס (ממליצה בחום על אלו בקרטון של Aroy-D או Chaokah, הם מכילים חלב קוקוס נקי, לחצו על הלינק ותוכלו לקרוא על ההבדלים)
2 כפות שמן קוקוס
כפית קארי צהוב
4 כפות רוטב סויה
מלח במידת הצורך

לאורז
2 כוסות אורז פרסי
3 כוסות מים מים
4 כפות שמן קנולה
1 כפית מלח

נתחיל מהכנת האורז. אתם בוודאי רוצים אורז לבן מושלם שיצא אחד אחד, לכן, יש ללחוץ על המילה אורז מושלם ולקבל ממני מתכון כיצד מכינים.

בזמן שהאורז יתבשל על הגז, נכין את התבשיל.

חיתוך חצילים

קלפו את החצילים היפים וחתכו אותם לרבעים. לבמיה יש לקטום את הראש, ולחתוך לשתיים לאורכה.

חיתוך במיה

את הצ’ילי יש לפרוס לרצועות, והקישוא לפרוסות דקות, כמו נייר, לאורך בעזרת קולפן.

ניירות קישואים

חממו את הווק עם שמן הקוקוס וזרקו את החצילים פנימה – יש להקפיץ כ5 דקות עד לקבלת שקיפות והזהבה קלה של החציל. הוסיפו את הבמיה והקפיצו עוד 2 דקות – הבמיה צריכה לקבל מעט קראסט צרוב.

חצילים ובמיה בווק

שפכו פנימה את קרטון חלב הקוקוס וערבבו כדקה. הוסיפו את ניירות הקישואים, הצ’ילי, הלמון גראס, הקארי ורוטב הסויה.

תבשיל במיה וחצילים בהכנה

בשלו את הרוטב עד להסמה קלה, בין 3-5 דקות – זהו, יש לכם תבשיל הודי עם במיה וחצילים בקארי.

קצצו את חופן הכוסברה. לא לשכוח להוציא את העלים היבשים של הלמון גראס/כפיר ליים בסוף הבישול (לא אכיל).

הגישו בקערה הר יפה של אורז, מעליו כמות יפה של התבשיל ומעט כוסברה – כשאתם לוקחים ביס, תעצמו עיניים ותרגישו שאתם במסעדה בהודו הרחוקה 😀 

תבשיל הודי עם במיה וחצילים בקארי

אשמח לשמוע את חוויות ההכנה שלכם, שתפו אותי  🙂 

תבשיל הודי עם במיה וחצילים בקארי – רק מתכון:

לתבשיל
250 גרם חצילים תאילנדים (כ10 חצילים)
200 גרם במיה תאילנדית
1 קישוא בינוני
1 צ’ילי תאילנדי (לא חייב תאילנדי, אפשר להחליף בצ’ילי ירוק)
2 עלים של כפיר ליים יבש/ 3-4 ענפי למון גראס יבש
חופן כוסברה לקישוט
1 קרטון (500 גרם) חלב קוקוס (ממליצה בחום על אלו בקרטון של Aroy-D או Chaokah, הם מכילים חלב קוקוס נקי, לחצו על הלינק ותוכלו לקרוא על ההבדלים)
2 כפות שמן קוקוס
כפית קארי צהוב
4 כפות רוטב סויה
מלח במידת הצורך

לאורז
2 כוסות אורז פרסי
3 כוסות מים מים
4 כפות שמן קנולה
1 כפית מלח

נתחיל מהכנת האורז. אתם בוודאי רוצים אורז לבן מושלם שיצא אחד אחד, לכן, יש ללחוץ על המילה אורז מושלם ולקבל ממני מתכון כיצד מכינים.

בזמן שהאורז יתבשל על הגז, נכין את התבשיל: 

קלפו את החצילים היפים וחתכו אותם לרבעים. לבמיה יש לקטום את הראש, ולחתוך לשתיים לאורכה. את הצ’ילי יש לפרוס לרצועות, והקישוא לפרוסות דקות, כמו נייר, לאורך בעזרת קולפן. חממו את הווק עם שמן הקוקוס, וזרקו את החצילים פנימה – יש להקפיץ כ5 דקות עד לקבלת שקיפות והזהבה קלה של החציל. הוסיפו את הבמיה והקפיצו עוד 2 דקות – הבמיה צריכה לקבל מעט קראסט צרוב.

שפכו פנימה את קרטון חלב הקוקוס וערבבו כדקה. הוסיפו את ניירות הקישואים, הצ’ילי, הלמון גראס, הקארי ורוטב הסויה. בשלו את הרוטב עד להסמה קלה, בין 3-5 דקות – זהו, יש לכם תבשיל הודי עם במיה וחצילים בקארי. 

קצצו את חופן הכוסברה. לא לשכוח להוציא את העלים היבשים של הלמון גראס/כפיר ליים בסוף הבישול (לא אכיל).

הגישו בקערה הר יפה של אורז, מעליו כמות יפה של התבשיל ומעט כוסברה – כשאתם לוקחים ביס, תעצמו עיניים ותרגישו שאתם במסעדה בהודו הרחוקה 😀 

Comments

comments

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *