קציצות בטטה ותרד אפויות ונימוחות בפה

קציצות בטטה ותרד אפויות ונימוחות בפה

זמן הכנה: 15 דקות. זמן תנור: 20 דקות.

כמה אני אוהבת תרד… איזה ירק! הוא כמו התגשמות חלום – גם בריא וגם טעים. אני אוהבת אותו בבורקס, לזניה, חביתת חומוס, מוקפץ ואיפה לא. הוא אמנם לא עושה שרירים כמו שהבטיחו לנו בפופאי – אבל הוא מאוד טוב לחיזוק תאי המוח, כדי שלא נשכח דברים בגיל מאוחר.

תרד טרי

למרות, שאני נוטה לשכוח את הדברים שלי בכל מקום – אבא שלי אומר שאני משאירה "מזכרות". רק בשישי האחרון הייתי אצלו, הוא הקפיץ אותי הביתה, וכשהגענו מתחת לבית שלי הבנתי שהטלפון לא עליי… לא נעים. אז אני עובדת על זה באכילת תרד 😆

אבל בואו ניגש לנושא שלשמו התכנסנו:

להכין עם התרד, הבטטה המתוקה והגבינה הצהובה 18% של משומשו, שהיא פשוט חלום, קציצות קטנות נימוחות ומרגשות בפה, שהולכות מצוין בארוחה קלה עם סלט גדול – קציצות בטטה ותרד אפויות, לפנק, לפנק, לפנק 😀 

אז יאללה, למה אתם מחכים? יוצאים לדרך!

רכיבים
300 גרם תרד טרי (לאחר שהופרדו מהגזע) 
בטטה בינונית
2 בצל סגול בינוני
4 שיני שום
3 פרוסות גבינה צהובה 18% של משומשו (קישור)
3 כפות פירורי לחם
2 כפות שמיר קצוץ (אפשר להחליף בפטרוזיליה למי שלא אוהב)
2 כפות שמן זית
1/3 כפית אגוז מוסקט
1/2 כפית פלפל שחור
מלח לפי הטעם
לחובבי הקצח, ניתן להוסיף חצי כפית (אסביר בהמשך)

תחילה נשטוף את הבטטה עם קליפתה. נחרוץ עם סכין לאורכה, עמוק יחסית (עד שתרגישו שהגעתם לאמצע), וכן, כמה חיתוכים לרוחב. נכניס למיקרוגל לכ-10 דקות. אני לא עושה את זה בהרתחה על הגז, כי אז היא סופחת את הנוזלים, והופכת רכה מדי, המיקרוגל שומר אותה כמו שהיא – סקסית ומתוקה אמיתית 🙂 

בטטה

נחתוך את התרד לחתיכות גסות, נשים במחבת על אש גבוהה (ללא שמן!) ונערבב כ2-3 דקות, עד לריכוך וכיווץ לחצי. נעביר למסננת וניתן לו להגיר נוזלים.

תרד במחבת

נקצוץ את השום דק דק, והבצל לקוביות קטנות של כחצי ס"מ. נשים את שמן הזית במחבת ונטגן את הבצל עד להזהבה, כ5-7 דקות. נוסיף את השום ונטגן עוד כ2 דקות.

בצל ושום מטוגן

זה זמן מצוין לחמם את התנור על 180-190 מעלות, תלוי בעוצמת התנור שלכם. 

נרוקן את תכולת הבטטה לקערה, ונמעך אותה עד לפירה אחיד. נוסיף את הבצל והשום המטוגן, ונסחט טוב טוב את התרד (הכי טוב בעזרת הידיים). נקצוץ אותו עוד קצת עם הסכין,שיהיה נוח לעבודה, ונוסיף אל הקערה.

ריקון בטטה

את פרוסות הצהובה נחתוך לקוביות של 1 ס"מ ונצרף אל החגיגה בקערה.

גבינה צהובה משומשו

זה הזמן להוסיף את שאר המרכיבים ולערבב עד לקבלת עיסה אחידה וסמיכה. מי שאוהב קצח ניתן לערבב בתוך העיסה או לבזוק מעט מעל לפני ההכנסה לתנור.

קציצות

שימו במגש נייר אפייה ושמנו אותו מעט עם שמן זית, בעזרת מברשת. צרו כדורים, מעכו לקציצה, ושמנו אותן מעל ממש בעדינות (זה לא מחייב). שוב מזכירה שאפשר לפזר מעל מעט קצח.

קצח

הכניסו לתנור לכ20 דקות, והמתינו בסבלנות – זה שווה את זה 😛 הוציאו את המגש, ותנו לקציצות להתקרר ולהתקשות מעט.

קציצות בטטה ותרד אפויות

מאוד מומלץ לאכול כחצי שעה לפחות אחרי, כשהן בטמפרטורת החדר (מאוד טעימות גם קרות מהמקרר), עם סלט גדול – ארוחת ערב מפנקת עם קציצות בטטה ותרד אפויות ונימוחות בפה.

קציצות בטטה ותרד אפויות

ממתינה לתגובותיכם 🙂

קציצות בטטה ותרד אפויות ונימוחות בפה – רק מתכון

רכיבים
300 גרם תרד טרי (לאחר שהופרדו מהגזע)
בטטה בינונית
2 בצל סגול בינוני
4 שיני שום
3 פרוסות גבינה צהובה 18% של משומשו (קישור)
3 כפות פירורי לחם
2 כפות שמיר קצוץ (אפשר להחליף בפטרוזיליה למי שלא אוהב)
2 כפות שמן זית
1/3 כפית אגוז מוסקט
1/2 כפית פלפל שחור
מלח לפי הטעם
לחובבי הקצח, ניתן להוסיף חצי כפית (אסביר בהמשך)

  1. נשטוף את הבטטה עם קליפתה. נחרוץ עם סכין לאורכה, עמוק יחסית (עד שתרגישו שהגעתם לאמצע), וכן, כמה חיתוכים לרוחב. נכניס למיקרוגל לכ-10 דקות. אני לא עושה את זה בהרתחה על הגז, כי אז היא סופחת את הנוזלים, והופכת רכה מדי, המיקרוגל שומר אותה כמו שהיא – סקסית ומתוקה אמיתית 🙂 
  2. נחתוך את התרד לחתיכות גסות, נשים במחבת על אש גבוהה (ללא שמן!) ונערבב כ2-3 דקות, עד לריכוך וכיווץ לחצי. נעביר למסננת וניתן לו להגיר נוזלים. נקצוץ את השום דק דק, והבצל לקוביות קטנות של כחצי ס"מ. נשים את שמן הזית במחבת ונטגן את הבצל עד להזהבה, כ5-7 דקות. נוסיף את השום ונטגן עוד כ2 דקות.
  3. חממו תנור על 180-190 מעלות, תלוי בעוצמת התנור שלכם. נרוקן את תכולת הבטטה לקערה, ונמעך אותה עד לפירה אחיד. נוסיף את הבצל והשום המטוגן, ונסחט טוב טוב את התרד (הכי טוב בעזרת הידיים). נקצוץ אותו עוד קצת עם הסכין,שיהיה נוח לעבודה, ונוסיף אל הקערה.
  4. את פרוסות הצהובה נחתוך לקוביות של 1 ס"מ ונצרף אל החגיגה בקערה. זה הזמן להוסיף את שאר המרכיבים ולערבב עד לקבלת עיסה אחידה וסמיכה. מי שאוהב קצח ניתן לערבב בתוך העיסה או לבזוק מעט מעל לפני ההכנסה לתנור.
  5. שימו במגש נייר אפייה ושמנו אותו מעט עם שמן זית, בעזרת מברשת. צרו כדורים, מעכו לקציצה, ושמנו אותן מעל ממש בעדינות (זה לא מחייב). שוב מזכירה שאפשר לפזר מעל מעט קצח.
  6. הכניסו לתנור לכ20 דקות, והמתינו בסבלנות – זה שווה את זה 😛 הוציאו את המגש, ותנו לקציצות להתקרר ולהתקשות מעט. 

מאוד מומלץ לאכול כחצי שעה לפחות אחרי, כשהן בטמפרטורת החדר (מאוד טעימות גם קרות מהמקרר), עם סלט גדול – ארוחת ערב מפנקת עם קציצות בטטה ותרד אפויות ונימוחות בפה.

Comments

comments

14 תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.