פשטידת ברוקולי טבעונית ברגע

פשטידת ברוקולי טבעונית ברגע

זמן הכנה: 15 דקות. זמן אפיה: 45 דקות.

אוי כמה שאני אוהבת פשטידות 😀 לא ברור לי למה, אבל הגוש המרוכז הזה, עמוס בהמון מרכיבים, פשוט כיף לי בפה – זו העוגה המלוחה שלי! עכשיו, גם שחג השבועות בפתח, זה מחייב להכין אחת כזו – אז לקחתי את המשימה בשתי ידיים והכנתי לנו פשטידת ברוקולי טבעונית ברגע.

ברוקולי

ברוקולי הוא פרח מושלם למשימת הפשטידה, והיתרון שלו, שהוא סופר בריא. ברוקולי מכיל כמויות גבוהות של ויטמין C (יותר ממה שיש בתפוז!) וחומצה פולית. הוא מצוין לטיפול בבעיות במערכת העיכול ומניעתן, כיוון שהוא מכיל המון סיבים שעוזרים להתגבר על החיידקים שמצטברים בגופנו, מה שעוזר גם להורדת רמת הכולסטרול בגוף.

בדרך כלל בחגים מכינים המון מאכלים, כדי שיהיה מגוון, להעצים את השפע. כך שבעיניי, אחד הדברים החשובים שצריכים להתרחש בתוך המשוואה הזו, אלו מתכונים קלים להכנה. זו הסיבה שבחרתי להכין פשטידה שתעמוד בקריטריונים הללו, וכמובן לא תיפול בטעמה.

האם אתם מוכנים? מכינים פשטידת ברוקולי טבעונית ברגע!

רכיבים
כ500 גרם פרחי ברוקולי טרי (לאחר ההפרדה מהענפים הגדולים)
5 כפות קמח מלא
1/2 1 קופסאות גבינת טופוטי בטעם שמנת
100 גרם גבינה בולגרית 16% של משומשו
1/2 1 כפיות אבקת אפייה
1/2 1 כפיות קמח טפיוקה
3 כפיות מים
1 כף שמן זית
מעט פירורי לחם (כ-2 כפות)
1/2 כפית אגוז מוסקט
1/2 כפית פלפל שחור
מלח, לפי הטעם
גבינת "פרמזן" Prosociano של ויולייף לקישוט (לא חייב)

אתחיל ואומר, למי שחשוב לו ניצול מרבי של סגולות הברוקולי, מומלץ לאדות אותו תחילה לכ5 דקות. אני לא עושה זאת במתכון, אבל הבחירה היא שלכם, והמתכון יצא מוצלח בכל דרך שתבחרו 🙂 

בקערה נשים את גבינת הטופוטי, ונגרד פנימה בעזרת פומפיה את הבולגרית.

עיסת גבינות

ניקח כ1/3 מכמות פרחי הברוקולי, נכניס למעבד מזון, נטחן עד לקבלת פתיתים לא קטנים מדי ונוסיף אל הקערה.

עיסה עם פתיתי ברוקולי

בצלוחית קטנה ניקח את הטפיוקה עם המים, נערבב עד לקבלת עיסה לא דלילה מדי (אם יוצא לכם סמיך מדי, הוסיפו בעדינות עוד מים) ונוסיף אל הקערה.

עיסה עם פרחי ברוקולי

נצרף את הקמח, אבקת האפייה והתבלינים, ונערבב הכול עד לקבלת עיסה אחידה. נוסיף 1/3 נוסף מפרחי הברוקולי לעיסה ונערבב.

שימון תבנית

ניקח תבנית בינונית, נשמן אותה בשמן הזית ונפזר את פירורי הלחם על כל התבנית, כולל הדפנות. נבזוק פנימה את העיסה, ואת פרחי הברוקולי שנותרו, הטביעו בתוך העיסה במפוזר.

פשטידה לפני אפייה

נכניס לתנור ב190 מעלות עד להשחמה. מי שרוצה להוסיף את הפרמזן, מומלץ לגרד מעט מעל הפשטידה, כ10 דקות לפני סיום אפייה. בינתיים נתפנק עם חתולה. אגב, למי שלו הכיר כבר, זו נינג'ה שלי 😀 

נינג'ה

נוציא את התבנית מהתנור ונמתין להתקררות ראשונית של כ15-20 דקות, לתת לעיסה להתייצב.

הרי לכם פשטידת ברוקולי טבעונית ברגע, פשוט ללקק את האצבעות 😛 ממתינה לתגובותיכם!

פשטידת ברוקולי טבעונית ברגע

פשטידת ברוקולי טבעונית ברגע – רק מתכון

רכיבים
כ500 גרם פרחי ברוקולי טרי (לאחר ההפרדה מהענפים הגדולים)
5 כפות קמח מלא
1/2 1 קופסאות גבינת טופוטי בטעם שמנת
100 גרם גבינה בולגרית 16% של משומשו
1/2 1 כפיות אבקת אפייה
1/2 1 כפיות קמח טפיוקה
3 כפיות מים
1 כף שמן זית
מעט פירורי לחם (כ-2 כפות)
1/2 כפית אגוז מוסקט
1/2 כפית פלפל שחור
מלח, לפי הטעם
גבינת "פרמזן" Prosociano של ויולייף לקישוט (לא חייב)

  1. מי שחשוב לו ניצול מרבי של סגולות הברוקולי, מומלץ לאדות אותו תחילה לכ5 דקות. אני לא עושה זאת במתכון, אבל הבחירה היא שלכם, והמתכון יצא מוצלח בכל דרך שתבחרו 🙂 
  2. ניקח כ1/3 מכמות פרחי הברוקולי, נכניס למעבד מזון, נטחן עד לקבלת פתיתים לא קטנים מדי ונעביר לקערה. נוסיף את הטופוטי, ונגרד פנימה בעזרת פומפיה את הבולגרית.
  3. בצלוחית קטנה ניקח את הטפיוקה עם המים, נערבב עד לקבלת עיסה לא דלילה מדי (אם יוצא לכם סמיך מדי, הוסיפו בעדינות עוד מים) ונוסיף אל הקערה. 
  4. נצרף את הקמח, אבקת האפייה והתבלינים, ונערבב הכול עד לקבלת עיסה אחידה. נוסיף 1/3 נוסף מפרחי הברוקולי לעיסה וערבוב אחרון.
  5. ניקח תבנית בינונית, נשמן אותה בשמן הזית ונפזר את פירורי הלחם על כל התבנית, כולל הדפנות. נבזוק פנימה את העיסה, ואת פרחי הברוקולי שנותרו, הטביעו בתוך העיסה במפוזר.
  6. נכניס לתנור ב190 מעלות לכ45 דקות, עד להשחמה. מי שרוצה להוסיף את הפרמזן, מומלץ לגרד מעט מעל הפשטידה, כ10 דקות לפני סיום אפייה.
  7. נוציא את התבנית מהתנור ונמתין להתקררות ראשונית של כ15-20 דקות, לתת לעיסה להתייצב.

הרי לכם פשטידת ברוקולי טבעונית ברגע, פשוט ללקק את האצבעות 😛 

Comments

comments

1 Comment

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.