פסטה שמנת פטריות טבעוני

פסטה שמנת פטריות טבעוני

זמן הכנה: 40 דקות

האמת שהתלבטתי הרבה זמן האם זה המתכון הנכון להעלות עכשיו, כי בסך הכל מדובר במתכון פשוט. אבל גיליתי שיש המון טבעונים שניסו להכין או אכלו בחוץ ולא ממש הביעו שביעות רצון מהטעם. אז החלטתי להתגייס למהלך ולגלות לכם – פסטה שמנת פטריות טבעוני זה ה-דבר!


פסטה
הרבה יותר טעים, תשאלו את חברתי הטובה קארין דבורה כהן, הידועה בכינויה "קופטש" – היא צילמה את התמונות וגם טעמה. אגב, חשוב לציין שקופטש ונטע גפני, שתי חברות מדהימות, צילמו ומצלמות כל מה שאתם רואים פה – זה נראה מדהים בזכותן. מוזמנים להיכנס לפייסבוק שלהן, בלחיצה על השם, ולצפות קצת בנפלאות הצילום שלהן!

אני אצטט את תגובתה של קופטש לאחר טעימה: "וואוו, מממ… (היא אוהבת לעשות קולות כשהיא אוכלת, בעיקר כשהיא נהנית) זה מדהים. מממ… בחיים לא הייתי מגלה שזה לא חלבי". שלחתי אותה עם מנה הביתה לבעלה, עודדי המקסים, אבל בסוף היא אכלה ביחד איתו – לא וויתרה על התענוג לאכול שוב 😀 

אז הסיפור הוא בפשטות המתכון, במרכיבים, ובסיפור קטן: אח שלי הקטן, "ילד" מדהים בן 28, שעוסק בתחום המסעדנות מגיל 16, והיום הוא סו-שף במסעדה מאוד מצליחה (לא טבעונית, אך עם המון מנות טבעוניות מדהימות), אמר לי פעם משהו, ומאז אני משננת אותו: "לצמצם".

חברים וחברות, סוד ההצלחה של רטבים הוא לצמצם. מה זה אומר? רוטב שמתבשל על אש בינונית עד נמוכה (תוך כדי ערבוב) מתחיל להצטמצם באופן טבעי, הגיוני – כמו מים שמתאדים. רוטב מוצלח מבוסס על טיגון נכון של הירקות ושילוב של הרוטב המצומצם, כיוון שהצמצום מחדד טעמים ומטמיע אותם לתוך הרוטב. פשוט 😀

אז זה מה שהופך את הרוטב של פסטה שמנת פטריות טבעוני לכל כך עמוק ומושלם – הצמצום. טעם הבצל המתקתק עם פטריות השמפניון והפורטבלו שיוצקות את טעמן העמוק לרוטב הסויה עם השום והטימין, הם פשוט חגיגה של טעמים בפה.

אז ניגש למלאכה! פסטה שמנת פטריות טבעוני יוצא לדרך 🙂

רכיבים
1/2 חבילה פסטה ארוכה (ספגטי)
25 גרם מרגרינה בטעם חמאה (ניתן להמיר ב3 כפות שמן קנולה)
2 קרטונים של שמנת סויה לבישול של אלפרו 
סלסלה של פטריות שמפניון
סלסלה של פטריות פורטבלו
1 בצל גדול
5 שיני שום גדולים
1 ענף של טימין (ממש מעט, אחרת תיווצר מרירות)
1/4 כפית אגוז מוסקט
1 כפית פתיתי בירה 
1/3-1/2 כפית פלפל שחור טחון, תלוי ברגישות שלכם 🙂
מלח לפי הטעם

תחילה נרתיח מים לפסטה עם כף מלח גס. הוסיפו את הפסטה בזמן הרתיחה לדקה אחת פחות ממה שרשום על האריזה, רק במידה ואתם מערבבים אותו בסוף עם הרוטב – הפסטה ממשיכה להתבשל עם הרוטב. אני תמיד ממליצה על ערבוב של הרוטב עם הפסטה – הטעמים נספגים לתוכה בצורה טובה יותר. לאחר הבישול תקפידו תמיד לשטוף במים קרים (מניעת המשך בישול), לבזוק כחצי כפית שמן זית ולערבב – זה מונע הידבקות כשהפסטה מתקררת.

חיתוך בצל

תוך כדי שהפסטה מתבשלת נתחיל לקצוץ את הבצל לקוביות קטנות של כחצי ס"מ.

את השום כדאי לקצוץ קטן בעזרת סכין ולא לכתוש. טיפ קטן: הטכניקה הטובה ביותר לקצוץ שום הוא להניח את גב להב הסכין (גדולה) על השום ולתת "מכה" או שתיים עם היד, על הסכין. הפעולה מועכת את השום למצב שטוח, מה שמאפשר לכם לקצוץ בנוחות את השום ממש דק בלי להסתבך. זו שיטה שנועדה לקילוף מהיר של שום, אבל מצוינת גם לקיצוץ.

חיתוך שום

חתכו את הפטריות לפרוסות של כחצי ס"מ, לא דק מדי – כדי לשמור על בשרניות הפטריות.

חממו את המחבת וזרקו פנימה את המרגרינה עד להמסה, והוסיפו את הבצל. טגנו אותו על אש בינונית כ7-10 דקות, עד להזהבה קלה, לא לשכוח לערבב מדי פעם. הוסיפו את השום, וטגנו עוד כ2-3 דקות.

פטריות

זה הזמן להוסיף את הפטריות, ולטגן עוד כ8 דקות, עד לקבלת הצטמצמות מלאה של הפטריות וקבלת צבע מעט כהה.

פטריות מטוגנות

נוסיף את שתי הקרטונים של הסויה לבישול, ונערבב 3-4 דקות. זה הזמן להוסיף את התבלינים, פתיתי הבירה והטימין (לפורר אותו נגד הכיוון). נערבב טוב טוב, ונמשיך לבשל עוד כ8 דקות על אש בינונית עד נמוכה, תוך כדי ערבוב מדי פעם – שימו לב איך הרוטב מתחיל להצטמצם ולהסמיך, והצבע של הרוטב מקבל צבע עמוק. לטעום ולתקן עם מלח במידה וצריך.

תיבול

נוסיף את הפסטה, נערבב טוב טוב עוד כדקה, וזהו! יש לנו פסטה שמנת פטריות טבעוני מדהים, פשוט ללקק את האצבעות. בחיי.

אם זה לא טעים כמו שאתם זוכרים את זה (ואפילו יותר), אני סוגרת את הבלוג ופורשת בשיא 😆

פסטה שמנת פטריות טבעוני

ספרו לי איך יצא, אני מתה לשמוע תגובות. בתיאבון.

 

פסטה שמנת פטריות טבעוני – רק מתכון

רכיבים
1/2 חבילה פסטה ארוכה (ספגטי)
25 גרם מרגרינה בטעם חמאה (ניתן להמיר ב3 כפות שמן קנולה)
2 קרטונים של שמנת סויה לבישול של אלפרו
סלסלה של פטריות שמפניון
סלסלה של פטריות פורטבלו
1 בצל גדול
5 שיני שום גדולים
1 ענף של טימין (ממש מעט, אחרת תיווצר מרירות)
1/4 כפית אגוז מוסקט
1 כפית פתיתי בירה 
1/3-1/2 כפית פלפל שחור טחון, תלוי ברגישות שלכם 🙂
מלח לפי הטעם

  1. תחילה נרתיח מים לפסטה עם כף מלח גס. הוסיפו את הפסטה בזמן הרתיחה לדקה אחת פחות ממה שרשום על האריזה, רק במידה ואתם מערבבים אותו בסוף עם הרוטב – הפסטה ממשיכה להתבשל עם הרוטב. אני תמיד ממליצה על ערבוב של הרוטב עם הפסטה – הטעמים נספגים לתוכה בצורה טובה יותר. לאחר הבישול תקפידו תמיד לשטוף במים קרים (מניעת המשך בישול), לבזוק כחצי כפית שמן זית ולערבב – זה מונע הידבקות כשהפסטה מתקררת.
  2. תוך כדי שהפסטה מתבשלת נתחיל לקצוץ את הבצל לקוביות קטנות של כחצי ס"מ. את השום כדאי לקצוץ קטן בעזרת סכין ולא לכתוש. טיפ קטן: הטכניקה הטובה ביותר לקצוץ שום הוא להניח את גב להב הסכין (גדולה) על השום ולתת "מכה" או שתיים עם היד, על הסכין. הפעולה מועכת את השום למצב שטוח, מה שמאפשר לכם לקצוץ בנוחות את השום ממש דק בלי להסתבך. זו שיטה שנועדה לקילוף מהיר של שום, אבל מצוינת גם לקיצוץ.
  3. חתכו את הפטריות לפרוסות של כחצי ס"מ, לא דק מדי – כדי לשמור על בשרניות הפטריות. חממו את המחבת וזרקו פנימה את המרגרינה עד להמסה, והוסיפו את הבצל. טגנו אותו על אש בינונית כ7-10 דקות, עד להזהבה קלה, לא לשכוח לערבב מדי פעם. הוסיפו את השום, וטגנו עוד כ2-3 דקות.
  4. זה הזמן להוסיף את הפטריות, ולטגן עוד כ8 דקות, עד לקבלת הצטמצמות מלאה של הפטריות וקבלת צבע מעט כהה. נוסיף את שתי הקרטונים של הסויה לבישול, ונערבב 3-4 דקות. זה הזמן להוסיף את התבלינים, פתיתי הבירה והטימין (לפורר אותו נגד הכיוון). נערבב טוב טוב, ונמשיך לבשל עוד כ8 דקות על אש בינונית עד נמוכה, תוך כדי ערבוב מדי פעם – שימו לב איך הרוטב מתחיל להצטמצם ולהסמיך, והצבע של הרוטב מקבל צבע עמוק. לטעום ולתקן עם מלח במידה וצריך.

נוסיף את הפסטה, נערבב טוב טוב עוד כדקה, וזהו! יש לנו פסטה שמנת פטריות טבעוני מדהים, פשוט ללקק את האצבעות. בחיי.

אם זה לא טעים כמו שאתם זוכרים את זה (ואפילו יותר), אני סוגרת את הבלוג ופורשת בשיא 😆

Comments

comments

4 תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.