ספגטי בולונז טבעוני

ספגטי בולונז טבעוני

זמן הכנה: 25 דקות

אין דבר כזה שאין דבר כזה – הכול אפשרי! זה משפט שרץ בראשי, הולך איתי כל החיים, ואני משתדלת לפעול על פיו בכל דבר, גם כשזה נוגע לבטן שלי 😉 

ירקות

אז הפעם החלטתי לשתף אתכם בספגטי בולונז טבעוני משובח, פשוט ומהיר להכנה. זה עניין פשוט – מרכיבים טריים ומצוינים הם אלו שיוצרים מנה מעולה. זו מנה מומלצת להורים שעברו לטבעונות ומחפשים משהו שהילדים יאהבו, בלי לשים לב שהבשר לא שם.

גם כשאני לוקחת מנה לעבודה, כולם חולפים ליד עמדת המחשב שלי, ולא יכולים שלא לעצור להתלהב מהריח הנפלא, ולנסות להבין איך זה נראה ומריח בדיוק כמו הדבר ה"אמיתי" – הם לא מבינים שזה הדבר האמיתי, אוכל טעים ללא פגע.

אז ניגש להכנה? ספגטי בולונז טבעוני!

רכיבים
חבילה ספגטי
כוס וחצי טחון מהצומח של טבעול
1 בצל גדול
3 עגבניות רכות
5 שיני שום
1/2 חבילה עגבניות מרוסקות של Mutti (טבעי, ללא חומרים משמרים)
15-20 עלי בזיליקום
15 עלי אורגנו
3 עלי דפנה מיובשים
2 כפות שמן זית
1 כוס מים (180 מ"ל)
3/4 כפית פלפל שחור טחון
מלח לפי הטעם

נחתוך את הבצל לקוביות של חצי ס"מ, נקצוץ את השום דק ונחמם מחבת עם שמן הזית על אש בינונית.

קיצוץ בצל

כשהשמן חם נזרוק אליו את הבצל ונטגן כ5-7 דקות, עד להזהבה. נוסיף את השום ונטגן לעוד כ2 דקות.

בצל מטוגן לרוטב

נחתוך את העגבניות לקוביות קטנות של חצי ס"מ ונוסיף אל המחבת לכ5 דקות. נוסיף את חצי הקופסה של העגבניות המרוסקות, את המים – ערבוב קטן, ולתת לרוטב לרתוח שוב.

עגבניות

נרתיח סיר עם מים ומלח ונבשל את הספגטי לפי הוראות ההכנה.

ספגטי

בינתיים נקצוץ את האורגנו והבזיליקום הטריים לפרוסות דקות, ברתיחת הרוטב נוסיף אותם אל המחבת ביחד עם עלי הדפנה, ונערבב כ2 דקות.

רוטב עם ירק

זה הזמן לצרף את הטחון מהצומח, לתבל במלח ופלפל ולערבב טוב. ניתן לרוטב להתבשל כ3-4 דקות, נטעם ונתקן במידת הצורך – טעימה נוספת וחיוך של התענגות 😀 

רוטב בולונז

נסדר בצלחת את הספגטי, מעליו הר של רוטב והרי לכם ספגטי בולונז טבעוני מדהים!

ספגטי בולונז 3

מחכה לשמוע איך יצא לכם 😀 


?????? ??????

ספגטי בולונז טבעוני – רק מתכון

רכיבים
חבילה ספגטי
כוס וחצי טחון מהצומח של טבעול
1 בצל גדול
3 עגבניות רכות
5 שיני שום
1/2 חבילה עגבניות מרוסקות של Mutti (טבעי, ללא חומרים משמרים)
15-20 עלי בזיליקום
15 עלי אורגנו
3 עלי דפנה מיובשים
2 כפות שמן זית
1 כוס מים (180 מ"ל)
3/4 כפית פלפל שחור טחון
מלח לפי הטעם

נחתוך את הבצל לקוביות של חצי ס"מ, נקצוץ את השום דק ונחמם מחבת עם שמן הזית על אש בינונית. כשהשמן חם נזרוק אליו את הבצל ונטגן כ5-7 דקות, עד להזהבה. נוסיף את השום ונטגן לעוד כ2 דקות.

נחתוך את העגבניות לקוביות קטנות של חצי ס"מ ונוסיף אל המחבת לכ5 דקות. נוסיף את חצי הקופסה של העגבניות המרוסקות, את המים – ערבוב קטן, ולתת לרוטב לרתוח שוב.

נרתיח סיר עם מים ומלח ונבשל את הספגטי לפי הוראות ההכנה. בינתיים נקצוץ את האורגנו והבזיליקום הטריים לפרוסות דקות, ברתיחת הרוטב נוסיף אותם אל המחבת ביחד עם עלי הדפנה, ונערבב כ2 דקות.

זה הזמן לצרף את הטחון מהצומח, לתבל במלח ופלפל ולערבב טוב. ניתן לרוטב להתבשל כ3-4 דקות, נטעם ונתקן במידת הצורך – טעימה נוספת וחיוך של התענגות 😀

נסדר בצלחת את הספגטי, מעליו הר של רוטב והרי לכם ספגטי בולונז טבעוני מדהים!

Comments

comments

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.