סלסת עגבניות עם חציל שרוף

סלסת עגבניות עם חציל שרוף

זמן הכנה: 25 דקות

דברים פשוטים שעושים רושם – זה שם המשחק. כשאני מארחת, אני אוהבת שיש מלא מטעמים בשולחן – סלסת עגבניות עם חציל שרוף הוא אחד מהם והוא הצלחה בטוחה. מדובר בפתיח כיפי, שמתחסל ברגע – לכן אני מראש ממליצה להכין 2 מנות (כמו שרשום במתכון).

עגבניות חתוכות

בהזדמנות זו, אני אשתף אתכם בלינק על היתרונות בריאותיים שחציל יוכל לספק לגופכם. אני תמיד אומרת שהטבע הוא הבסיס לחיים בריאים 🙂 

רכיבים (ל2 מנות)
1 חציל בלאדי (מומלץ יותר בשל מתיקותו)
3 עגבניות
1/2 פלפל חריף ירוק
טחינה 
1 כף מיץ לימון טרי
חופן קטן פטרוזיליה
זילוף של שמן זית
קורט מלח ים אטלנטי
מלח, לפי הטעם

תחילה, החציל 😀 

ניתן לשרוף אותו בתנור או במחבת על הגז. אני מעדיפה על הגז (ככה אמא שלי ז"ל היתה מכינה), יש לי מחבת ישנה שמיועדת רק לכך (כי החציל מפריש נוזלים שנדבקים למחבת ולא יורדים). בעזרת סכין, אני עושה בחציל כמה ניקובים קטנים, מניחה אותו במחבת על אש גבוהה ושורפת אותו משני הצדדים – כ10 דקות בכל צד, עד שהחציל נחרך כראוי. במידה ואתם שורפים בתנור על גריל ב250 מעלות, בערך כ10 דקות בכל צד.

חציל בלאדי שרוף

בזמן שהחציל נשרף, יש לחצות את העגבניות, לגרדן בפומפיה, להעביר למסננת כדי להוציא את הנוזלים – ולאחר מכן, להעביר לקערה.

פלפל חריף קצוץ

נקצוץ דק את הפלפל החריף ונוסיף לקערה – המטרה היא שהסלסה תהיה מעט פיקנטית. נתבל את הסלסה במיץ לימון ומלח ונערבב. לא לשכוח לטעום ולתקן במידת הצורך 🙂

עגבניות מגורדות עם פלפל חריף

בינתיים הכינו את הטחינה כמו שאתם אוהבים (אני אוהבת אותה חמוצה ועם שום), לא צריך כמות גדולה – מספיק 4 כפות טחינה גולמית. חשוב שהיא תהיה מעט נוזלית ונוחה לבזוק על המנה.

כשהחציל מוכן, נתחיל במלאכת ההרכבה:

סלסת עגבניות
בשתי צלחות בינוניות נסדר את הסלסה על כל הצלחת בצורה שווה. נפתח את החציל ונוציא ממנו, בעזרת כף, את הפלחים הבשרניים והנקיים שלו, ונסדר יפה על הסלסה.

עגבניות עם חציל שרוף
מעליה נבזוק את הטחינה, נקצוץ מעט פטרוזיליה, ונוסיף לחגיגה. נקנח בזילוף קטן של שמן זית ומלח ים אטלנטי.

סלסת עגבניות עם חציל שרוף

זהו, יש לכם סלסת עגבניות  עם חציל שרוף פשוט להכנה, מומלץ לצד לחם או חלה. מנה שהולכת מצוין כמנה ראשונה/פתיח בשולחן חברים או משפחה, ומעולה עם בירות ונישונשים.

סלסת עגבניות עם חציל שרוף – רק מתכון

רכיבים (ל2 מנות)
1 חציל בלאדי (מומלץ יותר בשל מתיקותו)
3 עגבניות
1/2 פלפל חריף ירוק
טחינה
1 כף מיץ לימון טרי
חופן קטן פטרוזיליה
זילוף של שמן זית
קורט מלח ים אטלנטי
מלח, לפי הטעם

תחילה, החציל 😀 

  1. ניתן לשרוף אותו בתנור או במחבת על הגז. אני מעדיפה על הגז (ככה אמא שלי ז"ל היתה מכינה), יש לי מחבת ישנה שמיועדת רק לכך (כי החציל מפריש נוזלים שנדבקים למחבת ולא יורדים). בעזרת סכין, אני עושה בחציל כמה ניקובים קטנים, מניחה אותו במחבת על אש גבוהה ושורפת אותו משני הצדדים – כ10 דקות בכל צד, עד שהחציל נחרך כראוי. במידה ואתם שורפים בתנור על גריל ב250 מעלות, בערך כ10 דקות בכל צד.
  2. בזמן שהחציל נשרף, יש לחצות את העגבניות, לגרדן בפומפיה, להעביר למסננת כדי להוציא את הנוזלים – ולאחר מכן, להעביר לקערה. נקצוץ דק את הפלפל החריף ונוסיף לקערה – המטרה היא שהסלסה תהיה מעט פיקנטית. נתבל את הסלסה במיץ לימון ומלח ונערבב. לא לשכוח לטעום ולתקן במידת הצורך 🙂
  3. בינתיים הכינו את הטחינה כמו שאתם אוהבים (אני אוהבת אותה חמוצה ועם שום), לא צריך כמות גדולה – מספיק 4 כפות טחינה גולמית. חשוב שהיא תהיה מעט נוזלית ונוחה לבזוק על המנה.
  4. כשהחציל מוכן, נתחיל במלאכת ההרכבה: בשתי צלחות בינוניות נסדר את הסלסה על כל הצלחת בצורה שווה. נפתח את החציל ונוציא ממנו, בעזרת כף, את הפלחים הבשרניים והנקיים שלו, ונסדר יפה על הסלסה. מעליה נבזוק את הטחינה, נקצוץ מעט פטרוזיליה, ונוסיף לחגיגה. נקנח בזילוף קטן של שמן זית ומלח ים אטלנטי.

זהו, יש לכם סלסת עגבניות  עם חציל שרוף פשוט להכנה, מומלץ לצד לחם או חלה. מנה שהולכת מצוין כמנה ראשונה/פתיח בשולחן חברים או משפחה, ומעולה עם בירות ונישונשים.

Comments

comments

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.