סלט קינואה צבעוני ובריא

סלט קינואה צבעוני ובריא

זמן הכנה: 25 דקות

פעם חשבתי שקינואה לא מתעכלת לי בבטן, עד שגיליתי שברוב המקומות שאכלתי פשוט לא בישלו אותה מספיק. קראתי מעט וגיליתי שקינואה צריכה לשחרר בבישול את הנבט קטן והלבן שלה, ולהיות נעימה ופריכה מעט. 

ואכן כך קרה. התחלתי לבשל קינואה, וגיליתי שהיא גם מאוד טעימה כשהיא מבושלת כראוי. הכי כיף בכל זה, שהיא ממש בריאה – היא עשירה בחלבונים איכותיים, סיבים תזונתיים, ברזל, זרחן ומגנזיום. ובניגוד למה שרבים חושב היא בכלל לא מכילה גלוטן, ולא שייכת למשפחת הדגנים – היא גרגר של צמח.

תיבול סלט קינואהקינואה כיף לבשל כמו אורז, עם בצל מטוגן וירקות, להכין בממולאים או קציצות. אבל היא הכי פשוטה וטעימה בעיני כשהיא בתוך סלט מלא בירקות צבעוניים. לכן אשתף אתכם במתכון אחד מיני רבים של סלט קינואה צבעוני ובריא מקינואה אדומה.

את הסלט הזה ניתן להכין גם עם קינואה לבנה במידה ואין לכם בבית, אך אם נופלת בחלקכם אדומה, היא ללא ספק עדיפה, בשל טעמה המיוחד.

רכיבים
6 כפות קינואה אדומה מבושלת
1 אבוקדו
10 עגבניות שרי
1/4 כרוב סגול
1/4 בצל סגול או לבן
חופן נבטים סיניים
8 פטריות שמפיניון קטנות
צרור קטנטן של כוסברה (לא חייב)
2 ענפי בצל ירוק
לאוהבי הפיקנטי, מומלץ חתיכה קטנה של צ’ילי חריף ירוק או אדום
2 כפות שמן זית
לימון
מלח 

קינואה ניתן לבשל בשתי דרכים: כמו פסטה או כמו אורז עם טיגון קל. במקרה הזה עדיף לבשל אותה כמו פסטה, 20 דקות, לסנן לשטוף במים קרים.     

קינואה אדומה

את האבוקדו יש לחתוך לקוביות של אחד ס”מ. הכרוב והבצל לקוביות קטנות של כחצי ס”מ.

כרוב סגול קצוץ

את הפטריות והעגבניות יש לחתוך לרבעים, ולקצוץ את הכוסברה והבצל ירוק. מי ששם צ’ילי, יש לקצוץ קטן קטן – המטרה שלו, היא רק לעקצץ מעט בסלט.

עגבניות שרי לסלט

מתבלים בשמן, לימון ומלח – זה סלט שטעים מאוד כשהוא חמוץ.

עכשיו יש לכם סלט קינואה צבעוני ובריא, כל שנותר הוא בעצם להשתרע  😉 

המלצה חמה: קחו את הקינואה מבושלת בקופסה לעבודה, את הירקות חתכו במקום, ויש לכם ארוחת צהריים טעימה, מזינה ומשביעה. מחכה לתגובות שלכם, שתפו אותי  😀 

סלט קינואה צבעוני ובריא

סלט קינואה צבעוני ובריא – רק מתכון:

רכיבים
6 כפות קינואה אדומה מבושלת
1 אבוקדו
10 עגבניות שרי
1/4 כרוב סגול
1/4 בצל סגול או לבן
חופן נבטים סיניים
8 פטריות שמפיניון קטנות
צרור קטנטן של כוסברה (לא חייב)
2 ענפי בצל ירוק
לאוהבי הפיקנטי, מומלץ חתיכה קטנה של צ’ילי חריף ירוק או אדום
2 כפות שמן זית
לימון
מלח 

  1. קינואה ניתן לבשל בשתי דרכים: כמו פסטה או כמו אורז עם טיגון קל. במקרה הזה עדיף לבשל אותה כמו פסטה, 20 דקות, לסנן לשטוף במים קרים. 
  2. את האבוקדו יש לחתוך לקוביות של אחד ס”מ. הכרוב והבצל לקוביות קטנות של כחצי ס”מ. את הפטריות והעגבניות יש לחתוך לרבעים, ולקצוץ את הכוסברה והבצל ירוק. מי ששם צ’ילי, יש לקצוץ קטן קטן – המטרה שלו, היא רק לעקצץ מעט בסלט.
  3. מתבלים בשמן, לימון ומלח – זה סלט שטעים מאוד כשהוא חמוץ. עכשיו יש לכם סלט קינואה צבעוני ובריא, כל שנותר הוא בעצם להשתרע  😉 

Comments

comments

3 תגובות

  • בעז הגיב:

    תודה רבה! לגבי הקינואה… גם אחרי בישול הרבה זמן נראה שהיא, לא נעים לומר, יוצאת בשלמות ביציאות. גם בתמונה כאן רואים שיש לקינואה עדיין את הזנב הלבן וכתבת שהוא צריך לצאת… אז לא ממש הבנתי איך אני יודע שאני באמת מקבל מהקינואה את הערך התזונתי ולא מבזבז זמן על מאכל שלא מתעכל?

  • שירה חממי הגיב:

    אשמח לקבל מתכונים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *