סלט עגבניות שרי ובזיליקום

סלט עגבניות שרי ובזיליקום

זמן הכנה: 5 דקות

עגבניות שרי – איזה כיף שיש כל כך הרבה זנים של החטיפים הקטנטנים האלה!

בשנה האחרונה נתקלתי בזנים חדשים: שרי זברה שהן מנומרות אדום-ירוק, מאורכות כמו תמר, בשרניות מאוד וכל כך טעימות. מתאימות בעיקר בסלט או כחטיף. שרי אגס שהן ללא ספק העגבניות הכי טעימות ומתוקות שיצא לי לטעום אי פעם. הן מגיעות גם בצבע צהוב, והן חיתוך עגבניותמצוינות בכל צורה שניסיתי: חטיף, סלט או בפסטה. שרי צהוב שהן מאוד עסיסיות, וכל כך יפות בסלט, ויש את שרי כתום שהן יפיפיות ואני מודה שטרם נגסתי בהן.

ויש ויש ויש… כל כך הרבה זנים של מתיקות אין סופית 😀 אם בא לכם לקרוא קצת על בריאותן של עגבניות – כנסו לאתר EatWell.

אני קונה לבית בעיקר עגבניות שרי, בעיקר כי הן יותר טעימות, וגם כי הן נשמרות יותר מעגבניה רגילה. ואם עורן התחיל "להזדקן", אני אף פעם לא זורקת! אני מכינה איתן רוטב לפסטה, שקשוקה עם טופו, מטבוחה או כל דבר שאפשר בבישול – הן פשוט נותנות טעם מתקתק עדין שלא ניתן לקבל עם עגבניה רגילה. אבל ברוב הזמן, אני משתמשת בהן בעיקר להכנת מלא סוגים של סלטים – מתוקים, חמוצים או חריפים.

אז כשבא לכם תוספת סלט ליד הארוחה, כמתחשק לכם פתיחים/מאזטים לשולחן כשבאים אורחים – יחד עם בגטים טובים; או כשהכנתם איזו חביתת חומוס ובא לכם סלט קטן ומיוחד ליד – סלט עגבניות שרי ובזיליקום הוא פשוט מתכון מנצח. אצלנו במשפחה, אחי אוהב להגיש אותו בשולחן של שישי.

חיתוך בזיליקוםמה שעושה את הסלט כל כך מוצלח, הוא השילוב של מיץ העגבניות עם טעם הבזיליקום והחומץ הבלסמי. הטעמים פשוט מתנגשים אחד בשני – חמוץ, מתוק ומרענן עם שילוב של הבצל והשום החריף.

בקיצור, למה אתם מחכים?  🙂 

רכיבים
20-25 עגבניות שרי – מומלץ עם תמר או אגס
2 שיני שום
8 עלי בזיליקום
1/2 בצל סגול

לרוטב
1 כף שמן זית
1 כפית חומץ בלסמי
מלח ופלפל גס

חותכים את העגבניות לרבעים, לאורכן. פורסים את הבצל לפרוסות דקות לאורך, והשום לפרוסות דקות של עיגולים. את עלי הבזיליקום מניחים אחד מעל השני, מגלגלים יחדיו ליצירת גליל וקוצצים – ייווצרו לכם פרוסות דקות וארוכות של בזיליקום.

סלט עגבניות שרי בהכנה

אגב, זו השיטה הטובה יותר למנוע מהבזיליקום להשחיר. 

תיבול סלט עגבניות

נכין את הרוטב בנפרד – נטעם לראות שלא חסר מלח, ונוסיף אל הסלט.

מחיאות כפיים סוערות, יש לנו סלט עגבניות שרי ובזיליקום שאי אפשר להפסיק לאכול 😀 כל כך פשוט – כל כך טעים!

ואל תשכחו לספר איך יצא לכם.

סלט עגבניות שרי ובזיליקום

סלט עגבניות שרי ובזיליקום – רק מתכון:

רכיבים
20-25 עגבניות שרי – מומלץ עם תמר או אגס
2 שיני שום
8 עלי בזיליקום
1/2 בצל סגול

לרוטב
1 כף שמן זית
1 כפית חומץ בלסמי
מלח ופלפל גס

  1. חותכים את העגבניות לרבעים, לאורכן. פורסים את הבצל לפרוסות דקות לאורך, והשום לפרוסות דקות של עיגולים. את עלי הבזיליקום מניחים אחד מעל השני, מגלגלים יחדיו ליצירת גליל וקוצצים – ייווצרו לכם פרוסות דקות וארוכות של בזיליקום. אגב, זו השיטה הטובה יותר למנוע מהבזיליקום להשחיר. 
  2. נכין את הרוטב בנפרד – נטעם לראות שלא חסר מלח, ונוסיף אל הסלט.

מחיאות כפיים סוערות, יש לנו סלט עגבניות שרי ובזיליקום שאי אפשר להפסיק לאכול 😀 כל כך פשוט – כל כך טעים!

 

Comments

comments

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.