נודלס קישואים ופטריות ברגע

נודלס קישואים ופטריות ברגע

זמן הכנה: 20 דקות

היום נכין נודלס קישואים ופטריות ברגע  🙂

אני מתה על נודלס! מי יכול בלי הפחמימה הטעימה הזו, המשולבת עם ירקות מוקפצים ופריכים עם מגוון רטבים.

באמת, זה כל כך כיף. בוחרים אטריות, ויש מגוון רחב: אטריות חיטה, אורז, סובה – העשויות מחיטה עם כוסמת, אודון – העשויות מחיטה, לפעמים מלאה (שימו לב! האטריות הטריות לא תמיד טבעוניות); סומן שגם הן מחיטה – דקיקות מאוד, בטטה ושעועית. אני מניחה שיש עוד ואני טרם פגשתי בהן, או שבמכילות ביצים.

ירקות מוקפציםאפשר לשים בנודלס כל ירק שאוהבים – רק תבחרו. גיליתי לאחרונה שאפילו מלפפון, שזה נשמע נורא מוזר, הולך מצוין בהקפצה. ועכשיו, לתוך כל זה, מצטרפת חגיגת הרטבים שמתנגנת בפה בצורה מופלאה: מחית קארי, חלב הקוקוס, בסיס רוטב סויה מסורתי, פאד תאי, טריאקי, הויסין (סויה ושום), סאטה (חמאת בוטנים), חמוץ מתוק וחריף – רק תבחרו! אני מבטיחה ללמד בהמשך כמעט כל רוטב.

והכי אדיר? שלוקח מקסימום 20 דקות להכין כמעט כל מנת נודלס, אם אתם ממש איטיים… אז חצי שעה 😆

וכמו שאני אוהבת להזכיר את נושא האירוח… אז נודלס הוא מנה מושלמת להגשה כשבאים חברים – ווק במרכז השולחן, שימו להם צ'ופ סטיקס (אם יש לכם) בשביל החוויה – וכולם מרוצים.

נו, לא להתאהב?

יאללה, נתחיל במשימה – נודלס קישואים ופטריות ברגע, הוא על בסיס רוטב סויה:

רכיבים

1 חבילה (300 גרם) של אטריות נודלס חיטה רחבות (אני קונה את החבילות של 1.8 ק"ג, מאוד מומלצות).
2 קישואים בינוניים
1 בצל סגול גדול
8 פטריות פורטבלו בינוניות
חופן יפה נבטים סיניים
2 כפות שמן קוקוס
5 כפות רוטב סויה
1 כף שמן שומשום
1 כף רוטב פטריות צמחוני למוקפצים 

נתחיל מהכנת אטריות הנודלס: על האריזות רשום כמה זמן מומלץ לבשל – אנחנו נבשל 2 דקות פחות ממה שרשום, כיוון שהאטריות ממשיכות להתבשל גם בזמן ההקפצה. בדרך כלל על אטריות חיטה רשום בין 3-6 דקות, תבשלו 3 דקות. יש לסנן ולשטוף במים קרים כדי למנוע המשך בישול.

חותכים בצל לפרוסות דקות לאורך, מחממים ווק על אש גבוהה, עם שמן קוקוס. כשהשמן חם מאוד זורקים את הבצל פנימה. מקפיצים עד לריכוך קל, בערך כ3 דקות.

בצל מוקפץ בווק

חותכים את הקישואים לרצועות דקות של חצי ירח ומוסיפים אל הבצל. יש להקפיץ עד לריכוך והשחמה קלה של הקישואים, בערך בין 4-5 דקות.

קישואים לנודלס

את הפטריות פורסים לפרוסות של כחצי ס"מ, לא דקות מדי, כדי שיישארו בשרניות. מוסיפים אל הווק ומקפיצים עוד כדקה.

ירקות מוקפצים בווק

מוסיפים את האטריות, רוטב סויה, שמן שומשום ורוטב הפטריות ומערבבים לעוד כ2 דקות. מוסיפים את הנבטים, ומערבבים עוד דקה לאיחוד טעמים.

נודלס קישואים ופטריות בווק

זהו, יש לכם נודלס קישואים ופטריות ברגע.

שיהיה בתיאבון  😀

נודלס קישואים ופטריות ברגע

ספרו לי איך יצא – מחכה לתגובות!

נודלס קישואים ופטריות ברגע – רק מתכון:

רכיבים
1 חבילה (300 גרם) של אטריות נודלס חיטה רחבות (אני קונה את החבילות של 1.8 ק"ג, מאוד מומלצות).
2 קישואים בינוניים
1 בצל סגול גדול
8 פטריות פורטבלו בינוניות
חופן יפה נבטים סיניים
2 כפות שמן קוקוס
5 כפות רוטב סויה
1 כף שמן שומשום
1 כף רוטב פטריות צמחוני למוקפצים 

נתחיל מהכנת אטריות הנודלס: על האריזות רשום כמה זמן מומלץ לבשל – אנחנו נבשל 2 דקות פחות ממה שרשום, כיוון שהאטריות ממשיכות להתבשל גם בזמן ההקפצה. בדרך כלל על אטריות חיטה רשום בין 3-6 דקות, תבשלו 3 דקות. יש לסנן ולשטוף במים קרים כדי למנוע המשך בישול.

חותכים בצל לפרוסות דקות לאורך, מחממים ווק על אש גבוהה, עם שמן קוקוס. כשהשמן חם מאוד זורקים את הבצל פנימה. מקפיצים עד לריכוך קל, בערך כ3 דקות. חותכים את הקישואים לרצועות דקות של חצי ירח ומוסיפים אל הבצל. יש להקפיץ עד לריכוך והשחמה קלה של הקישואים, בערך בין 4-5 דקות.

את הפטריות פורסים לפרוסות של כחצי ס"מ, לא דקות מדי, כדי שיישארו בשרניות. מוסיפים אל הווק ומקפיצים עוד כדקה. מוסיפים את האטריות, רוטב סויה, שמן שומשום ורוטב הפטריות ומערבבים לעוד כ2 דקות. מוסיפים את הנבטים, ומערבבים עוד דקה לאיחוד טעמים.

זהו, יש לכם נודלס קישואים ופטריות ברגע. שיהיה בתיאבון  😀

 

Comments

comments

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.