מרק ראמן טבעוני שלא תוכלו להפסיק להכין

מרק ראמן טבעוני שלא תוכלו להפסיק להכין

זמן הכנה: 25 דקות

אם יש מרק שכיף להתענג עליו בכל עונה בשנה, זה מרק ראמן. למה? כי הוא מכיל אטריות וזה מרגיש כמו לאכול נודלס משודרג, פיקנטי, מלא בירקות טריים: בצל ירוק, נבטים וכוסברה – פשוט מרענן.

פלורי שותה ראמן

פלורי מתענגת על המרק

מרק הראמן במקורו מסין, ומכיל בשר חזיר עם ביצה קשה, אבל בשביל מה קיימים הטבעונים? בשביל לספר לעולם שכל דבר שטעים עם חיות, אפשר להפוך לעולם של טעמים מופלאים בלי לפגוע באף אחד. אז ככה בעצם ישבתי וחשבתי איך אפשר ליצור מרק ראמן טבעוני גם מהיר וגם טעים – כי כולנו מכירים את זה שאנחנו עייפים, אחרי יום עבודה, ואין כוח להכין אוכל מורכב… גם רווקה כמוני, שאוהבת לבשל ולא חוזרת לילדים, רק שני חתולים מפונקים 🙂

אם מדייקים בסיפור, המרק עשה את צעדיו הראשונים בשעת רעב, כשאמרתי לעצמי שאכין מרק מיסו, כי אין לי כוח ממש להכין משהו… ופתאום התווספו עוד כמה ירקות ורטבים, והמיסו קיבל עולם חדש שדומה מאוד למרק הראמן המוכר. כל פעם שהכנתי אותו הוא כבר קיבל עוד כמה שדרוגים והנה אתם מקבלים אותו בצורתו המוגמרת – מרק ראמן טבעוני שלא תוכלו להפסיק להכין 😀

שלא תגידו שלא אמרתי – המרק הזה הוא כוכב הערב בארוחות. הוא גורם לכל הסועדים להתרגש, כאילו הם מתפנקים במסעדה. כולם, אבל כולם, יבקשו מתכון, והם לא יאמינו שזה כל כך פשוט!

אז קבלו את הכוכב הבא – מרק ראמן טבעוני שלא תוכלו להפסיק להכין!

מה אנחנו צריכים לתענוג?

רכיבים
5 ענפים של סלרי (ללא העלים)
6 פטריות שיטאקי מיובשות שעברו השריה (לחצו על המילה שיטאקי ולמדו איך להשרות)
1 גזר
צ'ילי ירוק או אדום (אפשר לוותר עליו בזמן הבישול ולהוסיף בזמן הגשה במידה ויש מי שלא אוכלים חריף)
150 גרם טופו רך
2 ליטר מים
2 עלי כפיר ליים מיובשים (לא חייב)
1/2 1 כפות מחית מיסו בהיר
4 כפות רוטב סויה
1 כפית מירין
1 כפית שמן שומשום
1 כפית שטוחה של מלח 

להרכבה לפני ההגשה
חבילה אטריות סובה (אטריות כוסמת)
נבטים סינים
בצל ירוק
כוסברה
אצות וואקאמה שהושרו (לא חייב)

Let's Rock & Roll!

קוצצים את הסלרי והפטריות לרצועות של ס"מ אחד, והגזר לגפרורים. שמים בסיר את המים, מוסיפים את הירקות ונותנים למים להגיע לרתיחה (כ-5 דקות). הנמיכו את האש, הוסיפו את עלי הכפיר ליים ותנו לירקות להתבשל עוד כ10 דקות.

סיר ירקות לראמן

בינתיים הכינו את אטריות הסובה המדליקות, העשויות מקמח חיטה וכוסמת. בשלו אותן 3 דקות במים רותחים. סננו ושטפו במים קרים.

אטריות סובה מבושלות

חתכו את הטופו לקוביות של כ1.5 ס"מ (גודל בינוני). הוסיפו למים את מחית המיסוי והמלח, ערבבו עד להמסה מלאה, הוסיפו את המירין, הסויה, שמן השומשום, הטופו ולבסוף כמה פלחים של צ'ילי חריף (במידה וכולם אוכלים חריף), ובשלו עוד 5 דקות. למה אני שמה את הטופו בבישול? כי הוא סופג טעמים והופך נימוח. אם אתם אוהבים כרוב, אתם יכולים לזרוק פנימה מעט כרוב חתוך לפלחים דקים כדקה לפני סיום.

טופו לראמן

בזמן שאתם מחכים שהמרק יסיים להתבשל, שימו בקערה אצות וואקמה עם מים מפושרים ותנו להם כמה דקות להתנפח למימדים הטבעיים שלהן. היזהרו בכמות שאתם משרים, האצות מתנפחות כמעט פי 4 מגודלן המיובש.

אצות וואקמה

קצצו כמה ענפי בצל ירוק וחופן כוסברה, ושטפו את הנבטים. אם 5 הדקות חלפו, אז יש לכם מרק ראמן!

עכשיו עוברים להרכבת המרק…. טה טה טאם:

שימו בקערה עמוקה חופן יפה של אטריות סובה, מזגו עליו מן המרק (תנו ערבוב קטן לפני המזיגה). 

מזיגת מרק

הוסיפו חופן נבטים, חופן אצות, פזרו מעל הכל בצל ירוק וכוסברה (כל אלו בכמויות שאתם אוהבים) – ואם לא שמתם קודם חריף, זה הזמן להוסיף כ2-3 פלחים, כדי לעקצץ לכם את הטעמים – החריף משדרג את המרק.

יש לכם מרק ראמן טבעוני שלא תוכלו להפסיק להכין – זו התחייבות! 

את המרק הזה אוכלים ושותים. לכן נהוג להשתמש בצ'ופ סטיק וכף, אבל תעשו מה שבא לכם, העיקר תפסיקו לקרוא ורוצו להתענג על הרגע, זה מתקרר  😉

 

מרק ראמן טבעוני שלא תוכלו להפסיק להכין

ספרו לי אם אהבתם או התקשיתם – מחכה לתגובות  😀 

מרק ראמן טבעוני – רק מתכון:

רכיבים
5 ענפים של סלרי (ללא העלים)
6 פטריות שיטאקי מיובשות שעברו השריה (לחצו על המילה שיטאקי ולמדו איך להשרות)
1 גזר
צ'ילי ירוק או אדום (אפשר לוותר עליו בזמן הבישול ולהוסיף בזמן הגשה במידה ויש מי שלא אוכלים חריף)
150 גרם טופו רך
2 ליטר מים
2 עלי כפיר ליים מיובשים
1/2 1 כפות מחית מיסו בהיר
4 כפות רוטב סויה
1 כפית מירין
1 כפית שמן שומשום
1 כפית שטוחה של מלח 

להרכבה לפני ההגשה
חבילה אטריות סובה (אטריות כוסמת)
נבטים סינים
בצל ירוק
כוסברה
אצות וואקאמה שהושרו (לא חייב)

קוצצים את הסלרי והפטריות לרצועות של ס"מ אחד, והגזר לגפרורים. שמים בסיר את המים, מוסיפים את הירקות ונותנים למים להגיע לרתיחה (כ-5 דקות). הנמיכו את האש, הוסיפו את עלי הכפיר ליים ותנו לירקות להתבשל עוד כ10 דקות. בינתיים הכינו את אטריות הסובה המדליקות, העשויות מקמח חיטה וכוסמת. בשלו אותן 3 דקות במים רותחים. סננו ושטפו במים קרים.

חתכו את הטופו לקוביות של כ1.5 ס"מ (גודל בינוני). הוסיפו למים את מחית המיסוי והמלח, ערבבו עד להמסה מלאה, הוסיפו את המירין, הסויה, הטופו ולבסוף כמה פלחים של צ'ילי חריף (במידה וכולם אוכלים חריף), ובשלו עוד 5 דקות. למה אני שמה את הטופו בבישול? כי הוא סופג טעמים והופך נימוח. אם אתם אוהבים כרוב, אתם יכולים לזרוק פנימה מעט כרוב חתוך לפלחים דקים כדקה לפני סיום.

בזמן שאתם מחכים שהמרק יסיים להתבשל, שימו בקערה אצות וואקמה עם מים מפושרים ותנו להם כמה דקות להתנפח למימדים הטבעיים שלהן. היזהרו בכמות שאתם משרים, האצות מתנפחות כמעט פי 4 מגודלן המיובש.

קצצו כמה ענפי בצל ירוק וחופן כוסברה, ושטפו את הנבטים. אם 5 הדקות חלפו, אז יש לכם מרק ראמן טבעוני! עכשיו עוברים להרכבת המרק…. טה טה טאם: שימו בקערה עמוקה חופן יפה של אטריות סובה, מזגו עליו מן המרק (תנו ערבוב קטן לפני המזיגה). 

הוסיפו חופן נבטים, חופן אצות, פזרו מעל הכל בצל ירוק וכוסברה (כל אלו בכמויות שאתם אוהבים) – ואם לא שמתם קודם חריף, זה הזמן להוסיף כ2-3 פלחים, כדי לעקצץ לכם את הטעמים – החריף משדרג את המרק. יש לכם מרק ראמן טבעוני שלא תוכלו להפסיק להכין – זו התחייבות! 

את המרק הזה אוכלים ושותים. לכן נהוג להשתמש בצ'ופ סטיק וכף, אבל תעשו מה שבא לכם, העיקר תפסיקו לקרוא ורוצו להתענג על הרגע, זה מתקרר  😉

Comments

comments

3 תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.