מרק עדשים חורפי מפנק

מרק עדשים חורפי מפנק

זמן הכנה: שעה ורבע

עדשים, עדשים, עדשים, כמה כיף שאתן כאן איתנו! אני כל כך מחבבת את הקטניה הזאת – לא משנה באיזה צבע, קטנה, בריאה, טעימה בטירוף ומשביעה.

עדשים

עדשים מצוינות בסלט – מונבטות או מבושלות, באורז, בתבשיל מנחם או במרק חם ומהביל – אני תמיד מחפשת תירוץ לשים אותן באוכל וממליצה גם לכם לעשות זאת אם עוד לא נחה עליכם הרוח 🙂  

יש כאלו הנמנעים מהן בגלל ההשריה, אך, בניגוד לקטניות אחרות, הדבר אינו מחייב כלל וכלל. הסיבה להשרייתן היא בדרך כלל כדי לקצר את תהליך הבישול, ובעיקר כיוון שהשריה גורמת לחברה הקטנה הטעימה להפוך בריאה יותר – היא גורמת לספיגה גבוהה יותר של וויטמינים ומינרלים.

אז אם החורף כבר כאן, חייב להכין מרק עדשים חורפי מפנק שיחמם לנו את הבטן והנשמה 😀 ובתור גרופית מרקים, אני חייבת לומר, באופן אובייקטיבי לחלוטין 😉 המרק הזה הוא פשוט מחייב כדי לעבור את החורף, זה ממש מחדל לוותר עליו – פשוט רוצו וקנו את המצרכים, אני מחכה כאן כדי שנוכל ליהנות ממנו יחד.

אז מה צריך? 

רכיבים
2.5 ליטר מים
1 כוס עדשים ירוקות (180 מ"ל)
1 בצל גדול
1 כרישה (רק את החלק הלבן)
2 גזרים
1 תפוח אדמה
1 עגבניה רכה
5 ענפי סלרי
1 שורש פטרוזיליה
6 שיני שום
חופן פטרוזיליה
חופן עלי סלרי
3 כפות שמן
3/4 כפית כמון
1/2 כפית חוויג' למרק
1/2 כפית פלפל שחור טחון
מלח לפי הטעם

נתחיל בחיתוכים 🙂 בצל לקוביות בגודל חצי ס"מ, שורש פטרוזיליה לקוביות של אחד ס"מ, ענפי סלרי לרצועות דקות, כרישה נחצה באמצע, ונפרוס לחצאי עיגולים דקים, ושום לפלחים עגולים דקיקים.

שורש פטרוזיליה

נחמם סיר עם שמן זית, ונוסיף את כל הירקות פנימה לטיגון של 5-7 דקות, עד לשקיפות. נוסיף את העדשים, ונטגן עוד כ2-3 דקות.

טיגון עדשים

זמן מצוין להוסיף את המים, לגרד את העגבניה בפומפיה ולצרף אותה אל הסיר. נחסה וניתן למים להגיע לרתיחה.

גירוד עגבניה

בינתיים נחתוך את הגזר ותפוחי האדמה לקוביות של אחד ס"מ, ולאחר הרתיחה נצרף אותם אל החגיגה בסיר. נוריד לאש בינונית, נסיר את המכסה, ובעזרת כף נוציא מדי פעם את הקצף שמצטבר במעלה המרק, כך יישאר לכם מרק צלול.

חיתוך תפוח אדמה

לאחר כ45 דקות, בדקו כי העדשים מספיק רכות, קצצו את הפטרוזיליה ועלי הסלרי, והוסיפו אל המרק יחד עם התבלינים, והמתינו עוד כ15 שעה. 

קיצוץ פטרוזיליה

זה הזמן לטעימה… זה מדהים, נכון? תקנו במלח ופלפל במידה ונדרש, וכבו את האש.

מזיגת מרק עדשים

עכשיו, כל שנותר הוא לשים מוזיקה חורפית טובה, (אני תמיד אוהבת להאזין ל "The Doors – Riders on the storm") לקחת קערה עמוקה, למזוג מהכיף הזה, ולשבת להתענג – יש לכם מרק עדשים חורפי מפנק במיוחד שהופך את החורף לאושר גדול 😀 

מרק עדשים חורפי מפנק

מחכה לתגובות שלכם, נשיקות חמות!


?????? ??????

מרק עדשים חורפי מפנק – רק מתכון

רכיבים
2.5 ליטר מים
1 כוס עדשים ירוקות (180 מ"ל)
1 בצל גדול
1 כרישה (רק את החלק הלבן)
2 גזרים
1 תפוח אדמה
1 עגבניה רכה
5 ענפי סלרי
1 שורש פטרוזיליה
6 שיני שום
חופן פטרוזיליה
חופן עלי סלרי
3 כפות שמן
3/4 כפית כמון
1/2 כפית חוויג' למרק
1/2 כפית פלפל שחור טחון
מלח לפי הטעם

נתחיל בחיתוכים 🙂 בצל לקוביות בגודל חצי ס"מ, שורש פטרוזיליה לקוביות של אחד ס"מ, ענפי סלרי לרצועות דקות, כרישה נחצה באמצע, ונפרוס לחצאי עיגולים דקים, ושום לפלחים עגולים דקיקים.

נחמם סיר עם שמן זית, ונוסיף את כל הירקות פנימה לטיגון של 5-7 דקות, עד לשקיפות. נוסיף את העדשים, ונטגן עוד כ2-3 דקות.

זמן מצוין להוסיף את המים, לגרד את העגבניה בפומפיה ולצרף אותה אל הסיר. נחסה וניתן למים להגיע לרתיחה.

בינתיים נחתוך את הגזר ותפוחי האדמה לקוביות של אחד ס"מ, ולאחר הרתיחה נצרף אותם אל החגיגה בסיר. נוריד לאש בינונית, נסיר את המכסה, ובעזרת כף נוציא מדי פעם את הקצף שמצטבר במעלה המרק, כך יישאר לכם מרק צלול.

לאחר כ45 דקות, בדקו כי העדשים מספיק רכות, קצצו את הפטרוזיליה ועלי הסלרי, והוסיפו אל המרק יחד עם התבלינים, והמתינו עוד כ15 שעה. 

זה הזמן לטעימה… זה מדהים, נכון? תקנו במלח ופלפל במידה ונדרש, וכבו את האש.

שיהיה בתיאבון 🙂

Comments

comments

13 תגובות

  • MaillotOM הגיב:

    I am so grateful for your article.

  • maayanamran הגיב:

    תודה לידיה! המתכון שלך נשמע מצוין.
    מתנצלת על האיחור בתגובה, יש לי בעיה באתר שאני מנסה לפתור, אני לא מקבלת התראה על הודעות חדשות.
    אני לא מכירה את שם הבלוג שאמרת "אינפורמניה", שהגעת דרכו, אשמח אם תשימי לי קישור.

    • לידיה הגיב:

      כן, שמתי לב שאת מגיבה אחרי שנתיים 😉 הבלוג איפורומניה הוא בלוג יופי כעיקרון (איפור טיפוח וכו') ולעיתים יש בו הפתעות אחרות מצרפת לך קישור של הפוסט שהגעתי דרכו http://ipuromania.blogspot.co.il/
      הפוסט הוא מ- 19/2/16 ושמו יומן אוכל – ינואר (במידה ולא תגיעי ישירות לפוסט)

  • maayanamran הגיב:

    היי לידיה,

    תודה רבה על כל הפרגון. אני שמחה לשמוע שהאתר נעים. נשמע שאת לגמרי מבינה ברזי הבישול 🙂

    • לידיה הגיב:

      המשפחה והחברים אומרים שאני צריכה ללכת למאסטר שף 🙂 ואני אומרת שממש לא מתאים לי לבשל בלחץ על סטופר ועוד מול מצלמות…מי צריך את זה? מעדיפה לבשל בהנאה ללא לחצים מיותרים 🙂

  • לידיה הגיב:

    יופי של פוסט, נהנתי לקרוא ולצפות בתמונות השוות. אני עושה מרק דומה רק ללא עגבניה וללא כרישה. אני מוסיפה מעבר לפטרוזיליה גם כוסברה, עלי דפנה, כמה גרגרי פלפל אנגלי, פפריקה ועוד קצת כמון ולפעמים מוסיפה כחצי שורש סלרי ובסוף טוחנת רק כמות קטנה של המרק ומערבבת עם היתר- יוצא מעולה !
    היום ראיתי מתכון של קציצות תרד-בטטה שלך בבלוג איפורימניה וכך הגעתי לבלוג שלך. מוכרחה לציין שממש נעים להיות פה 🙂 גם אני מבשלת בריא וממציאה מתכונים משלי וזה כייף תמיד למצוא ברשת מתכונים חדשים ומגוונים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.