מרק אפונה וגזר קרמי

מרק אפונה וגזר קרמי

זמן הכנה: 35 דקות

האמת שלמרות שנולדתי בחורף (אני עדיין מנסה לעכל שבפברואר אחגוג 33 חורפים 😯 ), ויש שמועה שמי שנולד בחורף אוהב אותו – אני לא כל כך מתחברת אליו. השמיים האפורים די מדכאים אותי, ואני תמיד מאלו שהורסים את התחתית של המגפיים. ואם נחתתי בתוך שלולית זה בכלל לא נחמד –  כי עד שאני מגיעה הביתה… אני שוחה בתוך בריכת גשם 😆

אפונה

אבל אם יש משהו שמשמח אותי ממש כשמגיע החורף, זה מרקים! טעמים מנחמים שמחממים לי את הנשמה, עם איזו סדרה איכותית בטלוויזיה או סרט טוב, ושמיכה להתכרבל בה – אם כל זה מגיע גם עם גבר, אז מה טוב. הנה, כל הדיבורים האלה ובא לי עכשיו מרק… אז בוא נדבר על מרק אפונה וגזר קרמי שהחלטתי לשתף אתכם הפעם. בחרתי בו כי הוא מאוד פשוט וטעים כל כך.

האמת שלא מזמן גיליתי שאפונה ממש בריאה ודלת קלוריות. היא מכילה כמות גבוהה של חלבון, המון סיבים תזונתיים, והיא לא מאבדת את הערך התזונתי שלה לאחר הבישול – מדהים! לכן אני רוצה להודות לאמא שלי ז"ל, שגרמה לי להתאהב בחרוזים הקטנים הירוקים ומתקתקים האלה.

אז בואו ניגש לעניינים, כי התכנסנו פה בשביל לשתות מרק מרק אפונה וגזר קרמי.

רכיבים
400 גרם אפונה קפואה (קצת יותר מחצי שקית)
1 בצל גדול
6 שיני שום בינוניים
2 גזרים
1 תפוח אדמה גדול
3-4 ענפי סלרי (ללא העלים)
פטרוזיליה לקישוט (לא חייב)
3 כפות שמן זית
1 כפית כמון
1/2-3/4 כפית פלפל שחור (תלוי כמה אתם אוהבים)
2 כפיות מלח ים אטלנטי/מלח גס
2 ליטר מים
בלנדר מוט

נתחיל בשטיפת האפונה הקפואה במסננת, כדי להוציא את כל הקרח ולהפשיר אותה מעט. נקצוץ את הבצל לקוביות של חצי ס"מ, ואת השום לחצות לשתיים (הוא אח"כ ייטחן בבלנדר). נשים בסיר את השמן ונזרוק פנימה את הבצל, יש לטגן עד לשקיפות, כ-5 דקות.

בצל

נחתוך את הגזר לקוביות של אחד ס"מ, את תפוחי האדמה לקוביות של כ1 וחצי ס"מ, והסלרי לפרוסות של אחד ס"מ.

גזר

נוסיף אל הסיר עם הבצל את הסלרי, הגזר והשום, ונטגן עוד כ3 דקות. לאחר מכן, נוסיף את התפוח האדמה, נטגן עוד כ3 דקות. עכשיו, מה שנותר, לצרף אל כל החגיגה היפה הזאת את האפונה לעוד כ3 דקות, ולאחריהם את המים.

טיגון ירקות

ניתן למים להגיע לרתיחה, ננמיך לאש בינונית, נכסה באופן חלקי את הסיר, וניתן לירקות "לרקוד" בסיר עם המים כ10 דקות 😀 לאחר 10 דקות, נוסיף את התבלינים, וניתן למרק להתבשל עוד 10 דקות.

מרק

למה אני שמה את התבלינים לקראת הסוף? ראשית כי תבלינים מעכבים בישול (פרט למלח שמאיץ, אך אין לנו צורך שיעשה כך), ושנית כי ירקות שמתבשלים במים מוציאים את הטעמים בצורה הטובה ביותר ללא תבלינים, ככה ש10 דקות לסיום, התבלינים מקבלים את הזמן שלהם לתת את הפיניש האחרון, ולהיספג בתוך הירקות והמים.

טעמו את המרק, הוסיפו עוד מלח במידה וחסר לכם, וכבו את האש. כל שנותר לפני שמסתערים על המרק הוא לטחון אותו – לצורך זה נשתמש בבלנדר מוט, ונטחן עד למתן מרק חלק וקרמי.

טחינה בבלנדר

נגיש בקערה, קצת פטרוזיליה קצוצה מעל או קרוטונים, ניתן גם להגיש עם חלה/לחם ליד לטבילה – בקיצור, שימו את אשר חשקה בטנכם… 😀 

מרק אפונה וגזר קרמי

זהו, תיהנו! ואל תשכחו לספר לי איך יצא. 


?????? ??????

מרק אפונה וגזר קרמי – רק מתכון

אז בואו ניגש לעניינים, כי התכנסנו פה בשביל לשתות מרק מרק אפונה וגזר קרמי.

רכיבים
400 גרם אפונה קפואה (צעירה או רגילה)
1 בצל גדול
6 שיני שום בינוניים
2 גזרים
1 תפוח אדמה גדול
3-4 ענפי סלרי (ללא העלים)
פטרוזיליה לקישוט (לא חייב)
3 כפות שמן זית
1 כפית כמון
1/2-3/4 כפית פלפל שחור (תלוי כמה אתם אוהבים)
2 כפיות מלח ים אטלנטי/מלח גס
2 ליטר מים
בלנדר מוט

נתחיל בשטיפת האפונה הקפואה במסננת, כדי להוציא את כל הקרח ולהפשיר אותה מעט. נקצוץ את הבצל לקוביות של חצי ס"מ, ואת השום לחצות לשתיים (הוא אח"כ ייטחן בבלנדר). נשים בסיר את השמן ונזרוק פנימה את הבצל, יש לטגן עד לשקיפות, כ-5 דקות.

נחתוך את הגזר לקוביות של אחד ס"מ, את תפוחי האדמה לקוביות של כ1 וחצי ס"מ, והסלרי לפרוסות של אחד ס"מ.

נוסיף אל הסיר עם הבצל את הסלרי, הגזר והשום, ונטגן עוד כ3 דקות. לאחר מכן נוסיף את התפוח האדמה, נטגן עוד כ3 דקות. עכשיו, מה שנותר, לצרף אל כל החגיגה היפה הזאת את האפונה לעוד כ3 דקות, ולאחריהם את המים.

ניתן למים להגיע לרתיחה, ננמיך לאש בינונית, נכסה באופן חלקי את הסיר, וניתן לירקות "לרקוד" בסיר עם המים כ10 דקות 😀 לאחר 10 דקות, נוסיף את התבלינים, וניתן למרק להתבשל עוד 10 דקות.

למה אני שמה את התבלינים לקראת הסוף? ראשית כי תבלינים מעכבים בישול (פרט למלח שמאיץ, אך אין לנו צורך שיעשה כך), ושנית כי ירקות שמתבשלים במים מוציאים את הטעמים בצורה הטובה ביותר ללא תבלינים, ככה ש10 דקות לסיום, התבלינים מקבלים את הזמן שלהם לתת את הפיניש האחרון, ולהיספג בתוך הירקות והמים.

טעמו את המרק, הוסיפו עוד מלח במידה וחסר לכם, וכבו את האש. כל שנותר לפני שמסתערים על המרק הוא לטחון אותו – לצורך זה נשתמש בבלנדר מוט, ונטחן עד למתן מרק חלק וקרמי.

נגיש בקערה, קצת פטרוזיליה קצוצה מעל או קרוטונים, ניתן גם להגיש עם חלה/לחם ליד לטבילה – בקיצור, שימו את אשר חשקה בטנכם… 😀 

 

Comments

comments

2 תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.