מקושקשת טופו בצל ופטריות

מקושקשת טופו בצל ופטריות

זמן הכנה: 10 דקות

ארוחות בוקר, איזו חגיגה. אני מושבעת של ארוחות בוקר – אני אוהבת להכין איזו חביתה, שקשוקה או מקושקשת עם מה שיש במקרר, לחתוך סלט עשיר ומיוחד, להכין סלט אבוקדו, להוציא מלא ממרחים, ריבת שזיפים שהכנתי בעצמי, לעשות צנימים פריכים בטוסטר, נס קפה ואני ברקיע השביעי – מי בכלל צריך בית קפה עם כל זה  😀 

ומי אמר שארוחת בוקר אוכלים רק בבוקר? אני מכינה ארוחת בוקר גם בערב (אני מניחה שגם אתם, כי ישראלים הם גרופים של ארוחות בוקר). שלא תחשבו, כל התענוג הזה קורה כל שבת בבוקר, כי לא תמיד יש זמן לכל החגיגה. בחלק מהזמן שאין חגיגה אני פשוט עושה לי שייק פירות עצום – שזה כיף גדול שהוא גם פצצת בריאות.

תיבול טופוכשהתחלתי להיות טבעונית, הביצה חסרה לי מאוד. בהתחלה פשוט נתתי לעצמי להתגעגע לטעם, עד שגיליתי שיש אפשרות כזו להכין מטופו מקושקשת או שקשוקה. האמת שקודם רצתי להכין שקשוקה – כי היא תמיד היתה ארוחת הבוקר או הערב הכי מנחמת ואהובה עליי – מוזמנים להיכנס ללמוד להכין שקשוקה.

אז ניסיתי כל מיני מתכונים ועשיתי כל מיני ניסויים, ובסוף הגעתי אל הטעם שלי. היום זה כבר ברור לי שמקושקשת טופו זה הרבה יותר טעים ומיוחד מביצה של תרנגולת. אז ניגש להכין מקושקשת טופו בצל ופטריות.

ממליצה לאוהבי הירק, כמוני, להוסיף בסוף פטרוזיליה.

רכיבים
150 גרם טופו 
1 בצל בינוני
4-5 פטריות טריות
1/4 כוס חלב סויה/אורז לא ממותק – מי שבא לו להתפנק, מומלץ להחליף בשמנת סויה לבישול
2 כפות שמן זית
1/3 כפית כורכום
1/4 כפית מלח הודי שחור (לא חייב: מומלץ לאוהבי טעם הביצה)
1/4 כפית שום גבישי
מלח ופלפל

מקושקשת טופו בצל ופטריות: 

מגרדים את הטופו בפומפייה בקערה עמוקה. **עריכה: ממליצה יותר לפורר את הטופו בידיים, כך שיראה בסופו כמו מקושקשת.

טופו בפומפיה

מוסיפים את החלב/שמנת והתבלינים – מערבבים ומועכים הכל יחד במזלג, ומניחים בצד כדי לתת לטופו לספוג טעמים.

טופו מגורד מתובל

נחתוך את הבצל לקוביות קטנות, ונטגן עם כף שמן הזית עד להזהבה.
גם את הפטריות נחתוך לפלחים של חצי ס”מ, נוסיף למחבת עם כף שמן הזית השנייה, ונטגן כ-2 דקות.

בצל ופטריות מטוגן
נוסיף את הבלילה של הטופו לבצל והפטריות ונערבב עוד כ-2 דקות. נטעם, ונתקן עם מלח.

סיימנו. יש לכם מקושקשת טופו בצל ופטריות! למה אתם מחכים? בתיאבון  😀

מקושקשת טופו בצל ופטריות

שמתם ירקות אחרים? המשפחה אהבה – ספרו חוויות!

מקושקשת טופו בצל ופטריות – רק מתכון:

רכיבים
150 גרם טופו
1 בצל בינוני
4-5 פטריות טריות
1/4 כוס חלב סויה/אורז לא ממותק – מי שבא לו להתפנק, מומלץ להחליף בשמנת סויה לבישול
2 כפות שמן זית
1/3 כפית כורכום
1/4 כפית מלח הודי שחור (לא חייב: מומלץ לאוהבי טעם הביצה)
1/4 כפית שום גבישי
מלח ופלפל

  1. מגרדים את הטופו בפומפייה בקערה עמוקה (**עריכה: ממליצה יותר לפורר את הטופו בידיים, כך שיראה בסופו כמו מקושקשת). מוסיפים את החלב/שמנת והתבלינים – מערבבים ומועכים הכל יחד במזלג, ומניחים בצד כדי לתת לטופו לספוג טעמים.
  2. נחתוך את הבצל לקוביות קטנות, ונטגן עם כף שמן הזית עד להזהבה. גם את הפטריות נחתוך לפלחים של חצי ס”מ, נוסיף למחבת עם כף שמן הזית השנייה, ונטגן כ-2 דקות. נוסיף את הבלילה של הטופו לבצל והפטריות ונערבב עוד כ-2 דקות. נטעם, ונתקן עם מלח.

סיימנו. יש לכם מקושקשת טופו בצל ופטריות! למה אתם מחכים? בתיאבון  😀

 

Comments

comments

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *