לביבות תפוחי אדמה וגזר

לביבות תפוחי אדמה וגזר

זמן הכנה: 25 דקות. כמות: 15-18 לביבות.

איך תמיד החגים היהודים מכילים בתוכם מטעמים משמינים… זה פשוט לא הוגן עבורנו 😆 ואני מדברת בעיקר בשם אותם אנשים נוטים להשמנה, כמוני. חנוכה הוא חג שכולו טבול בשמן – פך השמן הספיק לשמונה ימים, ומסתבר גם להמון לביבות וסופגניות 😀 מילא, אם זה לא היה כל כך טעים… אבל מדובר בעניין ממכר.

ירקות ללביבות

אז אני מתנצלת מראש, אבל לא יכולתי להתאפק (למרות עניין ההשמנה) והכנתי לביבות. לא סתם לביבות – לביבות תפוחי אדמה וגזר, כי גזר זה בריא, מתוק ומוסיף המון לטעם הלביבה. ולמה בעצם לעשות לביבות רגילות אם אפשר לשדרג אותן? אז אתם הראשונים להשתתף איתי בחגיגה.

בהזדמנות זו, לכל אלו שמתעצלים כמוני להכין סופגניות, רציתי לשבח את אתר תיאבון בריא על רשימה מפנקת של כל המקומות ברחבי הארץ בהם ניתן לקנות סופגניות טבעוניות – הם פשוט קיצרו לנו את התהליך של מעבר בין הקונדיטוריות בחיפוש נואש אחרי גוש הבצק העגול והטעים הזה עם הריבה. ואם לא שמעתם או לא ידעתם, תשאלו את גברת קרש ומר מערוך 😆 או לחצו על הרשימה המלאה.

אז איך מכינים לביבות תפוחי אדמה וגזר?

רכיבים
4 תפוחי אדמה בינוניים
1 גזר גדול
1 בצל סגול/לבן בינוני
1/4 כוס קמח לבן (לפי כוס של 250 גרם)
1/4 כוס קמח מלא
1/4 כפית אגוז מוסקט (לא חייב)
קורט פלפל שחור
מלח, לפי הטעם
שמן קנולה לטיגון
אבקת סוכר לקישוט (לא חייב)

תפוא מגורד

נגרד בפומפיה את תפוחי האדמה, ונניח אותם במסננת להגיר את הנוזלים והעמילנים. מתריעה מראש, לא לשפוך את הנוזלים, נזדקק להם בהמשך.

גזר מגורד

עכשיו ניגש לגרד את גזר בקערה אחת, ואת הבצל בקערה נפרדת – ונשים אותו גם כן במסננת להגיר נוזלים.

בצל מגורד

נסחט את תפוחי האדמה עוד קצת מהנוזלים ונשים בקערה גדולה, נעשה את אותה הפעולה עם הבצל, ונוסיף את הגזר.

ירקות מגורדים

ניקח את הנוזלים של תפוח האדמה שנשארו בקערה, נוציא בעזרת כפית את רוב הנוזלים, ונשאיר בעיקר את העמילן הלבן שנשאר בתחתית – ונוסיף אותו אל הירקות בקערה. למה אני עושה את זה? עמילן הוא בעצם הדבק שלי ביחד עם קמחים. כך אין צורך להוסיף קונפלור או כל עמילן סינתטי אחר כדי לגרום ללביבה להידבק ולהפוך יציבה בטיגון.

קמח

נוסיף את הקמחים והתבלינים, נערבב טוב טוב – לא לשכוח לטעום ולראות שיש מספיק מלח. נחמם מחבת עם שמן על אש בינונית, ונתחיל להכין בעזרת הידיים ליצור לביבות.

עיסה

טיפ קטן: לא משנה מה אתם מטגנים (שניצל סייטן, לביבות או כל דבר אחר), לעולם אל תכניסו לשמן לפני שהוא חם מספיק. הסיבה היא פשוטה – השמן נספג עמוק פנימה כשהוא לא חם, וכך האוכל יהיה מאוד שמנוני. אם אתם רוצים לדעת אם השמן מספיק חם, פשוט זרקו פנימה ממש מעט מהעיסה (או מעט פרורי לחם), וכשמתחיל תהליך הבעבוע, התחילו להכניס את הלביבות.

טיגון לביבות

טגנו את הלביבות כ3 דקות לערך בכל צד, על אש בינונית, כך שלא יישרף לכם, והירקות יתבשלו כמו שצריך. הקפידו להניח על נייר סופג כדי לספוג טוב טוב את השמן. סדרו בצלחת יפה ופזרו מעל בעזרת מסננת קטנה מעט אבקת סוכר, רק אם אתם אוהבים כמוני את הטעם המלוח-מתוק – מאוד מומלץ, ככה אני הורגלתי בבית ע"י אמא שלי ז"ל.

לביבות תפוחי אדמה וגזר

זהו, יש לכם לביבות תפוחי אדמה וגזר פשוט תענוג!

שיהיה לכם חג חנוכה שמח, מלא באור, ניסים ונפלאות 😀


?????? ??????

לביבות תפוחי אדמה וגזר – רק מתכון

אז איך מכינים לביבות תפוחי אדמה וגזר?

רכיבים
4 תפוחי אדמה בינוניים
1 גזר גדול
1 בצל סגול/לבן בינוני
1/4 כוס קמח לבן (לפי כוס של 250 גרם)
1/4 כוס קמח מלא
1/4 כפית אגוז מוסקט (לא חייב)
קורט פלפל שחור
מלח, לפי הטעם
שמן קנולה לטיגון
אבקת סוכר לקישוט (לא חייב)

נגרד בפומפיה את תפוחי האדמה, ונניח אותם במסננת להגיר את הנוזלים והעמילנים. מתריעה מראש, לא לשפוך את הנוזלים, נזדקק להם בהמשך.

עכשיו ניגש לגרד את גזר בקערה אחת, ואת הבצל בקערה נפרדת – ונשים אותו גם כן במסננת להגיר נוזלים.

נסחט את תפוחי האדמה עוד קצת מהנוזלים ונשים בקערה גדולה, נעשה את אותה הפעולה עם הבצל, ונוסיף את הגזר.

ניקח את הנוזלים של תפוח האדמה שנשארו בקערה, נוציא בעזרת כפית את רוב הנוזלים, ונשאיר בעיקר את העמילן הלבן שנשאר בתחתית – ונוסיף אותו אל הירקות בקערה. למה אני עושה את זה? עמילן הוא בעצם הדבק שלי ביחד עם קמחים. כך אין צורך להוסיף קונפלור או כל עמילן סינתטי אחר כדי לגרום ללביבה להידבק ולהפוך יציבה בטיגון.

נוסיף את הקמחים והתבלינים, נערבב טוב טוב – לא לשכוח לטעום ולראות שיש מספיק מלח. נחמם מחבת עם שמן על אש בינונית, ונתחיל להכין בעזרת הידיים ליצור לביבות.

טיפ קטן: לא משנה מה אתם מטגנים (שניצל סייטן, לביבות או כל דבר אחר), לעולם אל תכניסו לשמן לפני שהוא חם מספיק. הסיבה היא פשוטה – השמן נספג עמוק פנימה כשהוא לא חם, וכך האוכל יהיה מאוד שמנוני. אם אתם רוצים לדעת אם השמן מספיק חם, פשוט זרקו פנימה ממש מעט מהעיסה (או מעט פרורי לחם), וכשמתחיל תהליך הבעבוע, התחילו להכניס את הלביבות.

טגנו את הלביבות כ3 דקות לערך בכל צד, על אש בינונית, כך שלא יישרף לכם, והירקות יתבשלו כמו שצריך.

הקפידו להניח על נייר סופג כדי לספוג טוב טוב את השמן. סדרו בצלחת יפה ופזרו מעל בעזרת מסננת קטנה מעט אבקת סוכר, רק אם אתם אוהבים כמוני את הטעם המלוח-מתוק – מאוד מומלץ, ככה אני הורגלתי בבית ע"י אמא שלי ז"ל.

זהו, יש לכם לביבות תפוחי אדמה וגזר פשוט תענוג!

Comments

comments

2 תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.