המדריך המלא להכנת סושי – חלק ב

המדריך המלא להכנת סושי – חלק ב

אחרי שעשינו את כל ההכנות של המדריך המלא להכנת סושי – חלק א, אפשר לעבור להכנת הסושי  🙂 

המדריך המלא להכנת סושי – חלק ב, ממשיכים:

מאקי הוא הרול הקלאסי – רול עם האצה בחוץ ובתוכו ירק אחד. לצורך הכנתו אנו משתמשים בחצי אצת נורי.
פוטומאקי הוא אותו הרול רק עם מספר ירקות בפנים, ומכינים אותו עם אצה שלמה.

הניחו על המחצלת חצי אצה עם הצד המחוספס כלפי מעלה.

חצי אצה

הרטיבו את הידיים במעט מים שבקערה,

ידיים במים

וקחו ביד חופן של אורז, כ80 גרם.

אורז לסושי

הניחו אותו באמצע האצה בצד שמאל ועם הידיים פזרו אותו לשני הצדדים, לא ללחוץ חזק, כדי לא להרוס את האורז.

הנחת האורז על האצה

הגיעו לכיסוי האצה, ניתן להשאיר ס”מ אחד בסוף ללא אורז. אין צורך להרטיב את סוף האצה במים – המים יהפכו אותה לגומי.

סידור האורז

הניחו ס”מ אחד אחרי הקצה את הירק (סוג אחד או שניים) שאתם אוהבים – ועכשיו לגלגול.

ירקות על האורז

אם לא שמתם את האצה בקצה המחצלת, עשו זאת עכשיו. תופסים את הבהונות את המחצלת, ועם שאר האצבעות את הירק,

גלגול שלב 1

וגלגלו חצי סיבוב ולחיצה קטנה, אחריו עוד חצי סיבוב.

גלגול שלב 2

הרימו את המחצלת עם הרול, כשכל המחצלת כלפי מעלה ולחצו בעדינות ליצירת הצורה.

גלגול שלב 3

הרימו את המחצלת והניחו אותה על קצה אחד של הרול, והכניסו בעזרת האצבעות את שאריות הסושי – אותו הדבר בצד השני.

גלגול שלב 4

התרגשות! יש לכם רול  😀

רול מאקי

כדי לחתוך את הרול, יש לנגב את הסכין במגבת, להכניס את הקצה של הלהב לקערת המים, להרים אותה עם הלהב כלפי מעלה (סכין עומדת על המשטח עם הלהב למעלה) כדי שהמים יזלגו מעט מטה, על הסכין. עכשיו נחתוך את הרול באמצע, ונשים את החצי השני במקביל לו, ונחתוך שוב באמצע.

חיתוך מאקי

ואז נחתוך בצד הימני ובצד בשמאלי.

חיתוך מאקי שלב 2

והרי לנו מאקי.

מאקי

פוטומאקי הוא כמו המאקי רק עם 4-5 ירקות בפנים, ואנו מכינים אותו עם אצה שלמה ומשאירים ס”מ אחד בסוף ללא אורז.

סנדביץ’ הוא ארבע משולשי אינסייד אאוט, אותו גם כן מכינים מחצי אצה. הפעולות הן דומות. חצי אצה באמצע המחצלת, חופן אורז, פריסה בעזרת הידיים על כל האצה, ופזרו שומשום על האורז בעזרת המלחיה שהכנתם.

אצה עם שומשום

נהפוך את האצה, כשהאורז על המחצלת והאצה כלפי מעלה. הרטיבו מעט את הידיים, קחו מעט אורז וצרו חומה על חצי אצה בגובה כ1 וחצי עד 2 ס”מ.

הכנת חומה לסנדביץ

מלאו בירקות שאתם אוהבים – מתאים עם 3 ירקות,

ירקות בסנדביץ

וקפלו את האצה על החומה שיצרתם.

קיפול סנדביץ

עכשיו תפסו את המחצלת בשתי הקצוות והדקו את הסנדביץ’.

הידוק סנדביץ

ואז יש לסובב את הסנדביץ’ חצי סיבוב, והדקו שוב – חזרו על הפעולה עוד פעם עד לקבלת קוביית סנדביץ’.

קוביית סנדביץ סושי

החיתוך הוא פשוט. שוב, נקו את הסכין והרטיבו מעט. חתכו באלכסון את הסנדביץ’, מפינה לפינה – בצורת איקס.

חיתוך סנדביץ

והרי לכם סנדביץ’ סושי ורול מאקי.

מאקי וסנדביץ

אינסייד אאוט הוא רול שבו האורז בחוץ והאצה בפנים, ואותו מכינים מחצי אצה. חוזרים על אותן הפעולות – חופן אורז ופיזורו. ניתן לשים על האורז שומשום, או במידה ובא לכם פנקו – חכו איתו לסוף, התהליך קצת שונה.

אצה הפוכה לאינסייד

 ס”מ אחד אחרי הניחו את הירקות שאתם אוהבים – מתאים בין 3 עד 4 ירקות.
ירקות על אצה

גלגלו כמו שהסברתי קודם, ולא לשכוח בסוף להכניס את השאריות בצדדים בעזרת האצבעות, כמו שהדגמתי קודם.גלגול

והרי לכם רול אינסייד אאוט  😀 

רול אינסייד אאוט

עכשיו למי שהכין פנקו – הניחו את הרול על הפנקו ולחצו לחיצה עדינה כדי שהפנקו ידבק לאורז. סובבו וחזרו על הפעולה על כל צדי הרול, עד לקבלת רול עטוף.

הוספת פנקו

נחתוך את הרול

חיתוך אינסייד אאוט

וזה הזמן להתגאות!

המדריך המלא להכנת סושי - חלק ב

טמאקי הוא קונוס של אצה אשר ממלאים אותו באורז וירקות, ומכינים גם כן מחצי אצה. 

החזיקו את האצה ביד אחת, את היד השנייה הרטיבו מעט וקחו חופן של אורז. שטחו אותו על חצי אצה והשאירו את הפינה העליונה בלי אורז, ממש משולש קטן של קצת יותר מס”מ ללא אורז.

הכנת קונוס

הוסיפו את הירקות שאתם אוהבים.

ירקות בקונוס

נתחיל בגלגול הקונוס – נחזיק בצד ללא האורז בעזרת היד השניה, ניקח את האצה באלכסון ונעטוף,

גלגול קונוס

עד לקבלת קונוס עם שארית של שפיץ, עליה נשים מעט אורז, ונדביק איתה את השארית.

סגירת קונוס

יצרנו קונוס הנקרא טמאקי.

קונוס טמאקי

ניגירי הוא קציצת אורז שמנמנה באורך של אצבע, עליה מונח ירק וחתיכת אצה שעוטפת אותה (לא חייב).

זה מאוד פשוט – חתכו רצועה של ס”מ אחד מאצה וחצו ל2, כך ייווצרו שתי רצועות לעטוף את הנגירי. הרטיבו את הידיים מעט, קחו ביד חופן קטן של כ30 גרם, וקבבו אותו כמו קבב באורך של אצבע.

קיבוב אורז

הניחו עליו את הירק שאתם אוהבים – בשבילו כדאי לחתוך את הירק דק,

פרוסות סלק לנגירי

כמו פרוסות נייר, ולסגור בעזרת האצה – יש לנו נגירי.

נגירי

נגירי וטמאקי מוכנים להגשה.

טמאקי ונגירי

זהו זה, זה היה המדריך המלא להכנת סושי – חלק ב! עכשיו אתם יודעים להכין סושי 😀 לפעמים קצת קשה בפעם הראשונה. אבל אחרי פעם אחת אתם לא תפסיקו לגלגל, וזה יהפוך לפשוט. אני מחכה בקוצר רוח לשמוע איך הלך לכם, ספרו לו  🙂 

אזהרה! ברגע שהכנתם לחברים ולמשפחה פעם אחת, אין דרך חזרה. כולם יבקשו שוב ושוב ושוב… פשוט שלחו אותם אליי או למדו אותם גם. אבל תפנקו אותם מדי פעם, ושתפו אותם בהכנה.

Comments

comments

1 Comment

  • כרמית הגיב:

    הי. בלוג מ ד ה י ם !!! הכל מושקע, מצולם ומוסבר כהלכה. תודה רבה.
    האם תוכלי להנחות את להכין את שערות הבטטה המטוגנות? אני מפזרת עליהן קורנפלור, ממתינה כחצי שעה ומטגנת. נם נדבקות ולעתים נשרפות. האם יש לך דרך טובה יותר?
    ושאלה נוספת, אני רוצה להשתמש בחנאת בוטנים טבעית. האם יש לך המלצה מי מיתן להוסיף עם זה?
    תודה רבה ושנה מצויינת.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *